مـدیر کـل دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زای سازمان حفظ نباتات کشور، اولویت های این سازمان برای ارتقای سلامت محصولات را اعلام کرد.

اکبر آهنگران در بازدید از روند کنترل عوامل خسارت زای مزارع و باغات چهارمحال و بختیاری گفت: رصدو پایش سلامت محصولات و صدور نسخه گیاه پزشکی دو برنامه سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای سلامت محصولات است.

برنامه ریزی شده است که برای ارتقای سلامت محصولات چه مصرف داخل کشور و چه صادرات، سموم و آفت کشها با میزان استاندارد کشورهای هدف صادراتی استفاده شود.

مشکل برگشت محصولات از روسیه این بود که سموم و آفتکش هایی که در کشور ما و حتی اروپا به مصرف می‌رسد در روسیه ثبت نشده بود.

برای استفاده بهینه از آفت کش ها و کودهای شیمیایی، کارشناسان ناظر از ابتدای کشت تا برداشت محصول نظارت می کنند تا استفاده بیش از حد مجاز و در زمان مناسب انجام گیرد .

سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) راه اندازی شده است که در امتداد تولید از کاشت، داشت و برداشت تا انتها که محصول نهایی به دست آید، رصد را انجام می دهد.

نظارت بر تولید محصولات در مرحله نخست، شامل محصولات تازه خوری می شود و پس از آن به سایر محصولات تعمیم می یابد.


بیشتر بخوانید


به گفته آهنگران برنامه دوم وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای سلامت محصولات، طرح نسخه نویسی و صدور نسخه پزشکی گیاه است.

در این طرح سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، کارشناسان گیاه پزشکی با نظارت سازمان نظام مهندسی، اقدام به نسخه نویسی و ارائه توصیه های فنی به کشاورزان می کنند.

فروش سم به کشاورز بر اساس نسخه انجام می شود و اگر کشاورزی بدون نظر کارشناسان گیاه پزشکی اقدام به تولید محصول کند، بر اساس قوانین، هنگام برداشت، درصورتیکه باقیمانده سم و آفت کش در محصول بیش از حد مجاز باشد، محصول امحا خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.