احمد دانائینیا گفت: علاوه بر معرفی جاذبههای طبیعی، تاریخی و سایر ظرفیتهای گردشگری و صنایع دستی کاشان، منسوجات سنتی شهرستان در رشتههای زیلوبافی، گلیم بافی و شعربافی و همچنین آیین گلابگیری از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری ساری ۲۰۲۲ در بوستان ملل ساری به نمایش گذاشته شده است.
رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ از روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاریهای اقتصادی اکو با بازدیدهایی از زیرساختهای اقتصادی و ظرفیتهای گردشگری مازندران در حال برگزاری است.
او میگوید: حضور کاشان برای شناسایی صنعت گلابگیری و جاذبههای تاریخی و گردشگری ارزشمند کاشان در یک رویداد بین المللی و معرفی آن در سطح ملی و جهانی فرصت مغتنم بسیار حائز اهمیت است.
اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامههای ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعتگردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبههای توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.
به گفته او، شهرستان کاشان در حال حاضر با توجه به آغاز فصل گلابگیری از اوایل اردیبهشت تا پایان خرداد میزبان گردشگران و (گشتهای) تورهای داخلی و خارجی است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان گفت: کاشان در حال حاضر پایتخت گل و گلاب ایران، پایتخت شهر ملی نساجینساجی سنتی و نامزد شهر جهانی نساجی سنتی دارای شهرت جهانیاست که هنرمندان صنایع دستی آن دارای ۱۶ نشان جهانی صنایع دستی از سازمان فرهنگی یونسکو و شورای جهانی صنایع دستی و ۶۰ نشان ملی است.
آیین افتتاحیه رویداد بینالمللی پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو ۲۰۲۲ روز سهشنب ۲۰ اردیبهشت با حضور سفرای ۹ کشور عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو و مدیران این سازمان بینالمللی و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هتل بادله ساری اجرا شد.
پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.