معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که یکسری شایعات مبنی بر افزایش قیمت نان وجود دارد، گفت: اعلام می‌کنیم که مردم نگرانی نداشته باشند دولت هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت نان ندارد.

مهندس حسین علی بیگی با اشاره به تفاوت آرد ماکارونی و آرد نانوایی ها، گفت: با توجه به افزایش اختلاف قیمتی که بین آرد داخل کشور و خارج از کشور بود به شدت بحث قاچاق آرد را ما شاهد بودیم همچنین صادرات ماکارونی هم که از آرد ۴ هزار تومان داخل کشور استفاده می‌شد باعث شده بود بخش عمده‌ای از آرد به صورت مستقیم و غیر مستقیم قاچاق و از کشور خارج شود.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم  گفت: همین مسئله موجب شد دولت بابت این که افزایش قیمتی را اعمال کند که قیمت گندم مربوط به کارخانجات ماکارونی قیمت تمام شده باشد تصمیم گیری کند.

علی بیگی گفت: این موضوع در سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفت که تا ابتدای اردیبهشت ماه این به صورت قیمت گندم تمام شده ۱۲هزار تومان در اختیار کارخانه‌ها قرار بگیرد تا به آرد تبدیل و مورد مصرف قرار بگیرد و به تبع مطرح شدن این مسئله باعث شد کارخانجات علی رغم این که گندم و آرد ارزان تحویل گرفته بودند از فروردین توزیع ماکارونی نداشتند بنابراین متاسفانه کارخانجات به دلیل زیاده خواهی از ارائه و توزیع ماکارونی با قیمت تمام شده گذشته امتناع کردند و بحث کمبود در سطح کشور و استان پیش آمد.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان، گفت: از طرف دیگر عملا میزان تقاضا و خرید مردم هم بنابر شنیده‌های خودشان مبنی بر افزایش قیمت ماکارونی افزایش پیدا کرد به همین دلیل شاهد کمبود ماکارونی هستیم، اما در حال حاضر که قیمت ماکارونی افزایش پیدا کرده این محصول با قیمت جدید شروع به توزیع شده است.

علی بیگی در خصوص کمبود روغن در سطح استان گفت: کمبود روغن به دلیل عدم تخصیص ارز برای روغن خام مورد نیاز کارخانجات روغن کشی بود، این کارخانجات به بهانه این که روغن خام ورودی تخصیص داده نشده از تحویل روغن امتناع کردند و استان قم هم در این زمینه مشکل دارد چرا که نه کارخانه ماکارونی و نه کارخانجات تولید روغن در سطح استان نداریم لذا استان وارد کننده هستیم به همین دلیل تاثیر پذیری از بازار خارج استان را شاهد هستیم.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فروش روغن مشروط به خرید اجناس دیگر را عین تخلف عنوان کرد وگفت: تعدادی از کارخانجات روغن اعلام می‌کنند که مرکز پخش در سطح شهرستان‌ها داریم و از همین طریق محصول را توزیع می‌کنیم و ما هم اعلام کردیم که لیستی از شبکه‌های پخش باید در اختیار ما قرار دهند، ولی این شبکه‌ها اختصاصا در زمینه توزیع روغن فعالیت نمی‌کنند و در واقع شرکت توزیع و پخش مواد غذایی تشکیل می‌دهند و در کنار روغن محصولات دیگری مثل تن ماهی رب و دیگر محصولات را پخش می‌کند و از چندین برند به عنوان شرکت پخش مجوز می‌گیرند و این شرکت‌ها در توزیع موادی که دچار کمبود می‌شوند محدودیت ایجاد می‌کنند و توزیع روغن را مشروط می‌کنند به تخلیه و خرید دیگر محصولات غذایی که این مسئله عین تخلف است و جرم محسوب می‌شود.

علی بیگی گفت: به همه شرکت‌های توزیع کننده هم اعلام کردیم که فروش روغن مشروط به خرید دیگر اجناس جرم است و هر گزارشی که به سامانه ۱۲۴ و ۱۲۵ تعزیرات اعلام شود شدیدا با این موارد برخورد می‌شود.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که یکسری شایعات مبنی بر افزایش قیمت نان وجود دارد، گفت: اعلام می‌کنیم که مردم نگرانی نداشته باشند دولت هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت نان ندارد.

علی بیگی گفت: در صورت گران شدن آرد این افزایش قیمت مشمول مردم نمی‌شود و قیمت نان افزایش پیدا نمی‌کند لذا به این صورت است که به نانوا آرد گران‌تر می‌دهند و ما به التفاوت را به حساب نانوا که مسئول ارائه نان به مردم است می‌فرستند بنابراین شهروندان نگرانی در خصوص افزایش قیمت نان سنتی نداشته باشند.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در پایان با بیان این که با تخصیص روغن خام مشکل کمبود روغن تا هفته آینده برطرف خواهد شد،گفت: سهمیه استان ۱۲۰۰ تن تخصیص داده شده و توزیع این محصول را در هفته جاری آغاز خواهیم کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.