چین پیش از پایان سال، شش ماموریت بزرگ را برای تکمیل ایستگاه فضایی تیانگونگ خود انجام خواهد داد که به گفته مقامات فضایی این کشور به زودی میتواند به یک تلسکوپ قدرتمند متصل شود و میزبان فعالیتهای تجاری و فضانوردان بین المللی باشد.
بر اساس گزارش اسپیس، این جزئیات در طول یک کنفرانس مطبوعاتی و یک روز پس از بازگشت فضانوردان Shenzhou ۱۳ اعلام شده است. فضانوردان این فضاپیما، رکورد ملی ماموریت ۱۸۲ روز حضور بر روی ماژول اصلی تیانگونگ را به ثبت رسانده اند.
به گفته هائو چون، مدیر دفتر مهندسی فضای سرنشین دار کشور چین، شش مأموریت حیاتی این کشور در ماه میو با انجام یک ماموریت تامین مجدد اغاز خواهد شد و پس از آن پرواز شش ماهه خدمه شنژو ۱۴ در ماه ژوئن انجام میگیرد. ماژول دوم، ونتیان در ماه جولای به ماژول تیانه در مدار زمین میپیوندد و سومین و آخرین ماژول که منگتیان نام دارد در ماه اکتبر پرتاب خواهد شد. ماموریتهای محموله Tianzhou ۵ و شنژو ۱۵ در اواخر سال آغاز میشوند.
پس از مونتاژ کامل، ایستگاه فضایی تیانگونگ میزبان ماموریتهای خدمه شش ماهه خواهد بود که طی آن مجموعهای از آزمایشها و فعالیتهای ارتباطی انجام خواهد گرفت. به گفته مقامات فضایی چین، این آزمایشها عمدتاً بر روی علوم زیستی، تحقیقات ریزگرانش، نجوم، علوم زمین و مواد جدید و فناوری فضایی متمرکز خواهند بود.
طرح اولیه این ایستگاه که برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ تنظیم شد، مستلزم این است که ایستگاه سه ماژول تیانگونگ به مدت ۱۰ سال بدون توقف از خدمه فضایی میزبانی کند. قرار است دو فضاپیمای سرنشین دار و دو فضاپیمای باری هر سال به این ایستگاه ارسال شوند.
با این حال، ابتدا چین باید تیانگونگ را تکمیل کند. پرتاب بعدی، ماموریت Tianzhou ۴ خواهد بود. این فضاپیمایی ۱۳ هزار ۵۰۰ کیلوگرمی) که با موشک لانگ مارچ ۷ از به فضا فرستاده میشود و سوخت و مواد لازم را برای ماموریت Shenzhou ۱۴ که انتظار میرود در ماه ژوئن آغاز شود را با خود حمل میکند.
یک پرتابگر نسل جدید با قابلیت استفاده مجدد و یک فضاپیمای خدمه جدید که قادر به حمل هفت فضانورد است نیز توسط چین در حال توسعه هستند. در حال حاضر، این کشور از موشک لانگ مارچ ۲F و فضاپیمای شنژو برای پرتاب فضانوردان خود به مدار استفاده میکند.
بیشتر بخوانید