آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در خطبههای نماز عید فطر در مصلی بیت المقدس اراک مطالبی را به شرح زیر بیان کرد:
شکل گیری شخصیت نسل فردای ایران، در نظام آموزشی به دست معلمان توانمند و خوش فکر است بنابراین آشنا سازی دانش آموزان با آموزههای قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع)، نسل جدید را در مقابل هجمههای فرهنگی دشمنان بیمه میکند و معلمان باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
در روز معلم باید یاد شهادت آیت الله مطهری را گرامی داشت و آثار این شهید مایه خیر و برکت و خون آن مایه عظمت و افتخار است و این شخصیت بسیار با عظمت، الگوی بسیار خوبی است.
تکلیف نهادهای فرهنگی و آموزشی ترویج فرهنگ ناب اسلام محمدی (ص) و تقویت همگرایی مذهبی و هویت ملی است و فرهنگیان باید با بهره گیری از روشهای مشارکت جویانه گفتمان کارآمدی در این حوزه ایجاد کنند و همچنین زن و مرد باید عفاف و حجاب را مورد رعایت و توجه قرار دهند و به کسانی که به این مسئله توجه نمیکنند باید تذکر داده شود.
قرآن کریم در آیات بسیاری، باطل و لغو بودن آفرینش را رد میکند و تاکید میکند که ما شما را عبث نیافریدیم بنابراین هدف تمام عالم حرکت به سمت خدا است و برخی ممکن است از این قافله عقب بمانند، اما این قافله در هر صورت به سمت خدا حرکت میکند.
هدف از خلقت انسان، بندگی و تکامل است و بزرگترین الگوی بندگی که به مقام عبودیت رسیده پیامبر اسلام است و بهترین ذکرها صلوات بر ایشان است چراکه ایشان و فرزندانشان الگو هستند.
ماه مبارک رمضان یکی از الطاف الهی و نعمتی معنوی به مسلمانان است بنابراین در پایان این ماه مبارک نباید دستاوردهای عظیم معنوی این ماه را با ورود به روزمرگیهای خود از دست بدهیم.
ماه رمضان فرصت خوبی برای تمرین عبودیت بود و امید است سرمایههایی که در این ماه کسب کردهایم را حفظ کرده و گسترش دهیم تا این شجره طیبه در دنیا و آخرت میوه دهد و انسانها را عاقبت بخیر کند.
دشمنان نظام اسلامی گمان میکردند اگر راهپیمایی روز جهانی قدس ۲ سال به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد، مردم ایران از آرمان خود فاصله گرفته و این روز را فراموش کردهاند، اما حضور معنا دار مردم در این راهپیمایی قابل توجه بود و یکبار دیگر توطئههای دشمنان را خنثی کرد.
زکات فطره یکی از مراتب احسان به شکرانه عید سعید فطر است که باید به فقرا و نیازمندان اعطا شود و سفره احسان و نیکی باید گسترده بماند، ولی حرمت انسانها در این حوزه باید حفظ شود.
در کشور ۱۲۰۰ منطقه حاشیه نشین وجود دارد که بخشی از آن در استان مرکزی است و مسئولان باید با همکاری تلاش کنند مشکلات و معضلات حاشیه نشینی و بافتهای فرسوده رفع شود.
بافتهای فرسوده باید خراب شوند و بلوک به بلوک احیا شوند و از دستگاههای مرتبط انتظار میرود به این اقدامات کمک کنند.
در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده تربیت نیروی کار متخصص و تقویت بهرهوری این بخش باید مورد توجه قرار گیرد.