با امضای این تفاهم نامه به عنوان مرکز نمونه کاهش کشت محصولات پر آب بر در کشور پیشتاز می شود.
یکی از اولویتهای این سند توسعه کشتهای گلخانه ای، آب و خاک و زراعت است که باید نوع محصولات کشاورزی مورد نیاز با توجه به وضعیت آبی هر منطقه مشخص شود و محصولات پر آب بر مانند سیب زمینی در مدت ۵ سال کاهشی و محصولات کم آب بر جایگزین و کشت آنها مانند کلزا و سیر افزایشی باشد. امضای تفاهم نامه سند راهبردی، عملیاتی مصرف بهینه آب
فرماندار شهرستان همدان گفت: مهمترین و نخستین مشکل این شهرستان که تامین آب آشامیدنی و خشکسالیهای پیاپی و کاهش نزولات جوی است و حجم آب موجود در سد اکباتان از ۲۱ میلیون متر مکعب در سال گذشته به ۱۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است و سند راهبردی مصرف بهینه آب با کار کارشناسی در جهادکشاورزی و منابع آب تنظیم شده است تا برنامهای مشخص تا سال ۱۴۰۵ ترسیم شود.
کاهش کشت محصولات پر آب مانند سیب زمینی از جمله موارد مشخص شده در این سند است که در ۸ محور عمومی و ۶ محور اختصاصی تفاهم نامه مشخص شده.
محمد علی محمدی افزود: میزان مصرف آب شهر همدان در تابستان یک هزار و ۸۰۰ لیتر آب در ثانیه است بنابراین برای تامین آب مورد نیاز از شیوههای جایگزین از جمله حفر و تجهیز هفت حلقه چاه، اجاره چاههای کشاورزی و مدیریت آبهای سطحی رودخانه گنجنامه، دره مرادبیگ و خاکو استفاده میشود.
او می گوید: تامین آب آشامیدنی پایدار از جمله اولویتهای شهرستان همدان است و برای آبرسانی از سد تالوار ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده و ۹۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز تخصیص یافته است.