استادیار گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : یکی از فوائد مهم روزه داری پاکسازی بدن از مواد زائدی است که موجب بیماری می‌شود، این امر مستلزم رعایت اصول صحیح تغذیه است.

مروتی از نکات مهم در اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان به موارد ذیل اشاره کرد .

به گفته استادیار گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از خوردن مواد غذایی با مزاج‌های مختلف در یک وعده غذایی پرهیز نمایید، چون باعث سوءهاضمه و نفخ می‌شود.

به عنوان مثال خوردن سالاد، غذای اصلی و دسر در یک وعده اشتباه است و بهتر است در هر وعده غذایی از یک نوع غذا استفاده شود.

از خوابیدن پس از صرف غذا و با معده پر پرهیز نمایید، خواب بلافاصله بعد از وعده سحری مناسب نمی‌باشد و از طرفی بین وعده شام و زمان خوابیدن ۲ تا ۳ ساعت فاصله زمانی را رعایت نمایید.

در افطار تنها در رفع نسبی عطش آب بنوشید و از نوشیدن حجم زیاد مایعات و نوشیدن آب سرد پرهیز نمایید. نوشیدن آب در حین صرف وعده غذایی، بدلیل بروز نفخ و اختلال هضم مناسب نمی‌باشد.

جهت جلوگیری از سوء هاضمه بهتر است مصرف میوه‌ها حداقل دو ساعت بعد از صرف وعده شام باشد.

گاه در ایام روزه داری، بعضی افراد با مسائلی، چون تشنگی، یبوست، نفخ، سردرد مواجه می‌شوند.

این افراد باید در وعده سحری از مصرف غذا‌هایی که تشنگی را زیاد می‌کنند پرهیز کنند، از جمله این غذا‌ها می‌توان به غذا‌های سرخ کردنی، غذا‌های بسیارچرب یا شور یا شیرین، غذا‌های تند و پر ادویه اشاره نمود.

در وعده سحری حتی المقدور غذا‌های حاوی مواد نشاسته‌ای استفاده نشود، این دسته از مواد خوراکی جهت هضم نیاز به آب بیشتری داشته و تشنگی را تشدید می‌کنند.

در ایام روزه داری ورزش‌های سنگین و سخت حتی المقدور پرهیز نمایید. مصرف آب یخ، گرچه در ابتدا به ظاهر تشنگی را فرو می‌نشاند، اما در نهایت منجر به تشدید تشنگی می‌گردد.

سعی کنید افطار را با سوپ‌های رقیق، خرما، آب ولرم یا شیر ولرم آغاز نمایید .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.