امانوئل مکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه پیروز شد و حالا باید به دنبال کسب رای اکثریت پارلمان این کشور باشد.

پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان و با گذشت چند ماه از روند انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، سرانجام با شمارش ۱۰۰ درصد آرای دور دوم انتخابات در این کشور، امانوئل مکرون، نامزد راست میانه و رئیس جمهور فعلی فرانسه با کسب ۵۸.۵۵ درصد آرای ماخوذه (۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار رای) برای یک دوره پنج ساله دیگر، ریاست کاخ الیزه را برای خود تمدید کرد.

مارین لوپن، که از رقبای حزب راست افراطی مکرون بود هم ۴۱.۴۵ درصد آرای ماخوذه (۱۳ میلیون و ۲۹۷ هزار رای) را به خود اختصاص داد. گفته می‌شود اگر چه لوپن در این انتخابات شکست خورد، اما آرای وی بالاترین میزان آرای کسب شده از سوی  یک نامزد راست افراطی از زمان تاسیس این حزب است.

میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۶۳.۲۳ درصد بود که پایین‌تر از میزان پیش بینی شده، است.

حجاب، مسئله‌ای که مکرون از آن به نحوی به نفع خود استفاده کرد

با معرفی مکرون به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه، تحلیلگران عرصه پیش رو را برای او و موافقان و مخالفانش متفاوت ارزیابی کرده اند. برخی بر این باورند که مسائل مهمی از جمله مسئله حجاب، در انتخاب دوباره او از سوی مردم و شهروندان فرانسوی نقش داشته است. مسئله‌ای که مکرون از آن به نحوی به نفع خود استفاده کرد.

بنظر می‌رسد، شکست لوپن در انتخابات فرانسه قابل انتظار بوده، زیرا سخنرانی او یک گفتمان راست افراطی بود که ترس اعراب و مسلمانان را برانگیخت و همین سبب شد تا اکثریت آرای مسلمانان و عرب‌ها به مکرون اختصاص پیدا کند. چرا که مکرون به دلیل سیاست‌های ساده خود که مبتنی بر منافع متقابل با کشور‌های عربی است، رویکردی معتدل با همه کشور‌ها از جمله مصر دارد.

امانوئل مکرون ممکن است مارین لوپن، رهبر راست افراطی را دور زده باشد، اما دوره دوم او حتی از دوره اول سخت‌تر است چرا که به نظر می‌رسد مخالفت‌های سیاسی و نارضایتی‌های اجتماعی در حال جوشش است. در حالی که حامیان او پیروزی خود را از انتخاباتی که به سختی به دست آمده بود در تجمعی در کنار برج ایفل جشن گرفتند مکرون، اما در سخنرانی خود اعتراف کرد بسیاری از افرادی که به او رای داده بودند این کار را تنها برای جلوگیری از پیروزی لوپن انجام دادند نه به حمایت از او و ایده هایش.  

 ماه عسلی برای مکرون در کار نیست !

انتخابات پارلمانی در ژوئن، ساختار دولتی آینده را مشخص خواهد کرد. ساختاری که  باید هم سو با مکرون  باشد تا او بتواند  به آن تکیه کند. حتی اگر متحدان مکرون اکثریت یا یک پیمان ائتلافی قابل اجرا را به دست آورند، او همچنان باید با اعتراضات مردمی در خیابان‌ها در برابر برنامه‌های اصلاحی خود، به ویژه اصلاحات بازنشستگی که به تدریج حداقل سن را از ۶۲ به ۶۵ سال افزایش داده، مقابله کند. حقوق بازنشستگی همیشه یک موضوع داغ در فرانسه بوده  و امتیاز کمتر مکرون در برابر لوپن در مقایسه با سال ۲۰۱۷ به این معنی است که او با وجود تبدیل شدن به تنها رئیس جمهور فرانسه که در دو دهه اخیر مجددا انتخاب شده است همان اختیارات لازم برای اجرای اصلاحات پنج سال پیش را نخواهد داشت.

 رای دهندگان عصبانی بار‌ها در مورد اصلاحات حقوق بازنشستگی در مسیر مبارزات انتخاباتی به نامزد‌ها هشدار دادند. فیلیپ مارتینز، رئیس یکی از بزرگترین اتحادیه‌های فرانسه، قبلا به مکرون هشدار داده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، ماه عسل برای او وجود نخواهد داشت و اگر به طور کامل عقب نشینی نکند، می‌تواند منتظر تظاهرات باشد.

یکی دیگر از مسائل پرنوسان پس از انتخابات، افزایش سرسام آور قیمت انرژی است. دولت مکرون قیمت برق را محدود کرده و تا پس از انتخابات بر روی قیمت‌ها در پمپ‌ها تخفیف ارائه کرده است. البته تخفیفی که به نظر می‌رسد فقط تا پایان زمان انتخابات اعمال شود. در همین حال، قانونگذاران می‌گویند که رای دهندگان از افزایش قیمت انواع کالا‌های اساسی مانند روغن آفتابگردان ساخت اوکراین یا برنج و نان هم شکایت دارند. در سال ۲۰۱۸، افزایش قیمت‌ها باعث بدترین ناآرامی اجتماعی در فرانسه همراه با اعتراض «جلیقه زردها» شد که ماه‌ها در سراسر فرانسه اختلال ایجاد کرد. بنابراین، مکرون باید با احتیاط قدم بگذارد.

نگرانی اتحادیه اروپا از شکست مکرون در انتخابات پارلمانی 

مکرون حالا باید در انتخابات پارلمانی آتی در ژوئن اکثریت را به دست آورد. رای دهندگان فرانسوی معمولا اکثریت را به رئیس جمهور انتخابی خود می‌دهند. اما ممکن است این بار متفاوت باشد. چشم‌انداز سیاسی فرانسه عرصه‌ای از ویرانه‌ها است: احزاب سنتی چپ میانه و راست میانه در این انتخابات از هم پاشیده‌اند و حزب میانه‌روی مکرون که اکثریت مجلس را در اختیار داشت، موفق نشده محبوبیت خود را بین مردم ریشه دار کند. این حزب از سال ۲۰۱۷ در تمام انتخابات محلی شکست خورده است. بنابراین، چپ و راست در تلاش برای متحد شدن برای جلوگیری از کسب اکثریت رئیس جمهور هستند. حال باید دید که آیا مکرون می‌تواند به تنهایی حکومت کند یا باید با حزب دیگری در چپ یا راست ائتلافی ایجاد کند.

انتخابات فرانسه برای اروپا نیز از اهمیت خاصی برخوردار بود. زیرا خروج از منطقه یورو بخشی از برنامه مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری  سال ۲۰۱۷ بود و اکثریت شهروندان موافق چنین طرحی نبودند. اما این وعده این بار، از سوی او تکرار نشد، اگرچه برنامه او در سال ۲۰۲۲ اتحادیه اروپا را با دیدگاهی جایگزین برای این بلوک به چالش می‌کشید.

تا قبل از اعلام پیروزی مکرون، نامشخص بودن نتیجه انتخابات باعث شد تا رهبران اروپایی نگرانی خود راابراز کنند. نظر رهبران آلمان، اسپانیا و پرتغال که در روز جمعه در لوموند منتشر شد، بی سابقه بود. آن‌ها با بیان اینکه انتخابی که فرانسوی‌ها با آن روبرو هستند. برای همه ما در اروپا بسیار مهم است، بیان کردند که چگونه مسیر فرانسه با کشور‌های خودشان در هم تنیده شده است، زیرا همه آن‌ها اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند و با توجه به اینکه فرانسه یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و یکی از اعضای موسس ناتو و اتحادیه اروپا است، هیچ یک از شرکای آن نسبت به نتیجه انتخابات بی‌تفاوت نیستند.

در حالی که جنگ در اوکراین همچنان ادامه دارد و فرانسه هنوز دو ماه دیگر ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، رئیس جمهور منتخب، مجدد با چالشی برای برقراری تعادل بین دستور کار بین المللی و اروپایی و نگرانی‌ها و اعتراضات مردمی داخلی رو به روست.

نفس راحت بروکسل از پیروزی مکرون در برابر لوپن

 اما کشوری که از خبر انتخاب مجدد مکرون با اختلاف زیاد استقبال کرد و آهی عمیق از آسودگی کشید، بروکسل بود. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا تقریبا بلافاصله بعد از پیروزی مکرون برای او یادداشت تبریک فرستاد. اما هنوز نگرانی زیادی وجود دارد. اکنون بروکسل منتظر انتخابات پارلمانی در چند هفته دیگر است. رئیس جمهور فرانسه اکثریت پارلمان را ندارد و نخست وزیر اگر از یک حزب متفاوت باشد شاید گا‌ها در سیاست‌هایی اتخاذ شده از سوی اتحادیه اروپا با مکرون مخالفت کنند.

 ژان لوک ملانشن، رهبر چپ افراطی که در دور اول انتخابات تنها با کمی اختلاف، بعد از مارین لوپن سوم شد، از رای دهندگان خواست تا او را نخست وزیر بعدی فرانسه کنند. لوپن نیز همین درخواست را مطرح کرد و در صورت تصویب چنین چیزی شاید فرانسه بعدها اتحادیه اروپا را در روند بعضی قانون گذاری‌ها با بن بست رو به رو کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
کشورها باید سیاست مدار تربیت کنند
که هر کس و ناکسی به قدرت نرسد
مثل الان فرانسه
اصلا باید از کودکی برای شعل های اثرگذار تربیت و اموزش ببینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
یه ذ ره از سفیدی آینده خودتون را به اون بدبخت ها هدیه کنید. عجب روزی دارید والا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
لوپن با مهاجرت مخالف بود و براش مسلمون بودن مسلمونها به خودی خود اهمیتی نداشت منوط به اینکه تو کشورهای خودشون بمونند برای همین میخواست با ممنوع کردن حجاب جلوی مهاجرت بیرویه به فرانسه رو بگیره ولی این یکی مستقیما با اسلام سر ستیز داره و فعلا وعده‌هایی داده و بزودی بر خلاف وعده‌هاش دوبار کشیدن کاریکاتور و مسخره کردن و ایجاد محدودیت برای مسلمونها شروع میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
دوستان کشور بخاطر 8 سال ریاست حسن کلید ساز اندازه 80 سال ضربه خورده آقای رییسی رو درک کنید لطفاً التماس تفکر
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۱۸:۲۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
بله دیگه. حالا که رئیسی هم پوچ از آب در اومد. مقصر شد نفر قبلی. خب رئیسی ب اندازه توانش کار میکرد! آیا واقعا کرد؟ پس قیمت ها چی میگن. روحانی هم میگفت مقصر دولت احمدی نژاد بود. کلا رسم دارن بگن نفر قبلی. خب رئیسی اگه توان نداشت ایرادات دولت روحانی رو رفع کنه پس چرا کاندید شد. حالا التماس تفکر برای خودت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
باشگاه به آینده سفید یا سیاه کشور خودمان برس فرانسه را ول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
اه ماکارونی برد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
ریسی آینده سفید و روشن !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
رییسی به حرفهای مفت شماها توجه نمیکنه.از روزی که رای آورد داره برای مملکت کار میکنه و خرابکاری های کلید روحانی را درست میکنه.شماها هرچی دوست دارین حرف مفت بزنین
Canada
ناشناس
۱۹:۴۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
کمی منصف باشید
دولت رییسی کشور را با هزاران مشکل و بدون پول تحویل گرفت
از روزی که سرکار امده .واقعا کار کرده
ولی شعبده باز که نیست
صبر داشته باشید .اهل یار و قار و حزب بازی و منافع شخصی نیست .پس اجازه دهید
کارش را کند .بقدری دولت روحانی لطمه به کشور زده که احتیاج به معجزه برای برطرفی مشکلات است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
والا انوریا از شکم سیری میان اعتراض می کنن همه چی شون به راهه کل حال ها رو کردن اعتراض شونم جزع تفریحاتشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
از سر شکم سیری؟ تا حالا با فرانسویها حرف زدی؟ اینترنت هست اونا هم اکثرا انگلیسی می‌تونند صحبت کنند. کافیه باهاشون چت کنی و بخوای برات از وضع اقتصاد و زندگیشون بگند. شما اگه یه روز میخواستی مثل اونا مالیات بدی و کار کنی خودتو میکشتی ولی اینجا دو برابر پول صادرات نفت خرج یارانه دادن به مردم میشه. اونی که از سر شکم سیری یه چیزی میپرونه تويی که نمیدونی تو این دنیا چه خبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
هر رییس جمهوری توی هر مملکتی بفکر ملتش واینده ملتشه جز کشور ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
شما خودتون به فکر کشورتون هستین؟؟ کسانیکه به حسن روحانی رای دادن خیانت کردن به کشور.کشور را ده سال پسرفت دادن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
مملکت ما که مهم نیس فلسطینو بچسب
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۳۵ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
من خودم به روحانی رای دادم از کجا باید میدونستم که طرف آمدم خوبه یاد ؟از کجا باید میدونستم که طرف تابعیت انگلیسو داره و مدکشم جعلیه ؟؟؟
ببینید ودستان تا وقتی که قانون درست نشه هر کسی بیاد بالا همینیه که هست تازه وضعیت بدترم میشه اگه قانون درست باشه و طرف یه خطلا کرد بگیرن مجازات درست و حسابی بکنن هیچ کسی جرئت نداره این کارارو تویه این مملکت بکنه .طرف میاد یه تصممیم مگیره مملکتو به خاک سیاه میشونه بعد راحت میگه من نبودم!!!و هییییچ کسی هم نیس که طرفو مجازات کنه!!!
موندم ما تویه چه مملکتی هستیم برید یه خورده در مورد مجلس آمریکه و نحوه قانو گذاری هاشون و شفافیت حقوق و آرای نمایندگان و مجازات هاشون تحقیق کنید.بعد مقایسه کنید با مملکت خودمون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
آقای مکرون قیمت پوشاک و وسایل بچه تو مملکت شما چنده مسوولین ما التماس دعا دارند میخوان به بهونه اینها چمدون چمدون دلار بیارن اونجا کشور شما رو اباد کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
مطمئنا از آینده ای که شما برای ما ساخته اید سفید تر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
کلا حال هر روز یک ایرانی از فرداش خیلی بهتره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
مردم ایران خودشون به هم رحم نمیکنن و در حال چپاول هم هستن.اونوقت توقع دارن مسئولین بدادشون برسن.مسئولین که نباید با خنجر مجبورتون کنن حجاب را رعایت کنید تا باعث خیانت ها در خانواده ها نشین.مسئولین نمیتونن دانه دانه خنجر بذارن زیر گلوتون که گران فروشی نکنین.احتکار نکنین...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
شمایی که میگین مردم به هم رحم نمیکنن وعامل گرونی هستن ایاگرانی برق وگاز واب واینترنت و....همه کارمردمه واحتکارکردنشون قبل حرف کمی هم بیندیش عامل تمام گرانب هاخوددولته
آخرین اخبار