جبار گوهری گفت: طی سالهای گذشته بیستون و منظر فرهنگی تاریخی طبیعی اورامانات در کرمانشاه به ثبت جهانی رسیده و در تلاشیم تا تاق بستان را هم به عنوان یک اثر تاریخی شاخص به ثبت جهانی برسانیم.
گوهری گفت: در این راستا، از سال گذشته تاکنون که دوبار ارزیابان و کارشناسان یونسکو به کرمانشاه سفر داشته اند، زمینه بازدید آنها را از مجموعه تاریخی تاق بستان فراهم کردهایم تا بتوانیم در تدوین پرونده ثبت جهانی این محوطه تاریخی به یک چشم انداز روشن دست پیدا کنیم.
به گفته گوهری، برای ثبت جهانی تاق بستان باید برخی موانع پیش پای آن برداشته شود، طی سالهای گذشته ساخت و سازها و بهره برداریهای غیرمجازی در اطراف این محوطه انجام شده که در این رابطه دستگاههای نظاتی و از جمله دادگستری کرمانشاه ورود کرده اند تا بتوانیم در اسرع وقت این مشکل را حل کنیم.
سرپرست میراث فرهنگی کرمانشاه می گوید این بی قانونیها و تعارضهایی که از گذشته تاکنون در سایه بی نظارتیها و عملکرد برخی ارگانها به عرصه و حریم تاق بستان وارد شده، ایجاد حقوقی کرده که اکنون ما را برای ثبت جهانی این اثر با چالش مواجه کرده است.
گوهری گفت: در این رابطه پروندههای قضایی تشکیل شده که در برخی از آنها مسبب یک شخص نیست، بلکه یک ارگان است و در این رابطه پروندههایی قضایی تشکیل شده که در مسیر رسیدگی حقوقی است و منتظر خروجیهای آن هستیم. پرونده ثبت جهانی این اثر را ظرف ۱۸ ماه تشکیل خواهیم داد.