سرپرست اداره کل انتقال خون فارس گفت: میانگین اهدای خون مردم در استان در ماه مبارک رمضان نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۵ درصدی داشته است.

مجید اکبرزاده گفت: از آنجا که در ماه مبارک رمضان با کاهش مراجعات مردمی برای اهدای خون رو به رو می‌شویم، برنامه‌ریزی‌هایی برای تأمین خون مورد نیاز استان انجام شد و در شب‌های قدر به دلیل جایگاه ویژه‌ای که این شب‌ها برای شیعیان دارد، پویش نذرخوان و اهدای خون جوانان باراولی راه‌اندازی شده است.

سرپرست اداره کل انتقال خون فارس گفت: ارائه خدمات در شب‌های قدر در قالب پویش نذر خون و در محل‌هایی انجام می‌شود که با تجمع مردم رو به رو هستیم تا شهروندان دسترسی آسان‌تری برای اهدای خون داشته باشند.

او گفت: شهروندان می‌توانند برای اهدای خون در شب ۲۱ رمضان (شامگاه جمعه) از ساعت ۲۱ تا ۲:۳۰ بامداد به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع)، باغ جنت و پایگاه نمازی مراجعه کنند، پایگاه آسیاب قوامی در شیراز نیز از ساعت ۸ صبح تا ۲:۳۰ بامداد پذیرای نوع‌دوستان است.

به گفته اکبرزاده، اتوبوس خونگیری نیز از ساعت ۲۱ تا ۲:۳۰ بامداد در شهرستان کوار مستقر است.

به گفته این مقام مسئول، تیم سیار خون‌گیری اتوبوس در شب ۲۳ رمضان (شامگاه یکشنبه) در دانشگاه شیراز واقع در تپه تلویزیون مستقر خواهد شد.

سرپرست اداره کل انتقال خون فارس گفت: در شب ۲۳ رمضان، اهدای خون در حرم شاهچراغ (ع) و باغ جنت از ساعت ۲۱ تا ۲:۳۰ بامداد و در پایگاه‌های نمازی و آسیاب قوامی از ساعت ۸ صبح الی ۲۰:۳۰ بامداد پیش‌بینی شده است.

اکبرزاده گفت: از افراد و جوانان به ویژه بانوانی که تاکنون موفق به اهدای خون نشدند به عنوان باراولی‌ها دعوت می‌کنیم که در پویش نذرخون شرکت کنند تا ما بتوانیم جامعه گسترده‌تری از هم استانی‌ها را در بحث اهدای خون مستمر در جامعه آماری داشته باشیم تا در مواقع بحران و نیاز با مشکلی مواجه نشویم.

او به ضرورت همکاری ارگان‌های مختلف برای تأمین خون مورد نیاز استان اشاره و گفت: از همه مردم دعوت می‌کنیم که در شب‌های قدر برای اهدای خون اقدام کنند تا ذخیره مطمئن‌تری را برای آینده داشته باشیم.

اکبرزاده با بیان اینکه استقبال خوبی برای اهدای خون از سوی مردم فارس صورت گرفته است، گفت: با وجود اینکه در شهر شیراز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با کاهش ۲۵ درصدی اهدای خون روبه رو شدیم اما میانگین استانی ما نسبت به سال گذشته رشد ۱۵ درصدی داشته است.

این متخصص بیماری‌های داخلی گفت: اما امیدواریم با فراخوان‌هایی که اعلام شده شاهد استقبال بیشتری از سوی مردم برای شرکت در پویش نذر خون در شب‌های ۲۱ و ۲۳ رمضان باشیم.

اکبرزاده گفت: اهدای خون باید جزو برنامه‌های منظم سالیانه و فصلی مردم قرار بگیرد، هم‌استانی‌های عزیز بایستی با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مراسم شب‌های قدر شرکت کنند و ما هم این اطمینان را به آنها می‌دهیم که فرآیند اهدای خون با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی انجام شود تا آنها بتوانند بدون دغدغه در این امر حسنه مشارکت داشته باشند.

او گفت: استان فارس به عنوان قطب پزشکی کشور و قطب درمانی جنوب کشور شناخته می‌شود و در سال‌های اخیر هم شاهد افزایش تخت‌های بیمارستانی و گسترش سیستم درمانی در استان بوده‌ایم.

اکبرزاده گفت: نه تنها هم‌استانی‌های ما از خدمات درمانی در استان بهره می‌برند بلکه بیمارانی از استان‌های مجاور و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس هم برای استفاده از خدمات درمانی به مراکز درمانی فارس و به ویژه شیراز مراجعه می‌کنند.

این مقام مسئول گفت: بحث خون و فرآورده‌های خونی یکی از زنجیره‌های اصلی و تکمیل‌کننده ارائه خدمات درمانی به شمار می‌رود چراکه تعداد بسیاری از بیماران تالاسمی و سرطانی و افرادی که بر اثر تصادف آسیب می‌بینند نیاز به تزریق خون و فرآورده‌های خونی دارند و زندگی و ادامه حیات‌ این افراد به تزریق مستمر و مداوم خون و فرآورده‌های خونی وابسته است.

اکبرزاده گفت: اهدای خون از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اداره کل انتقال خون فارس نقش بسزایی در بحث تأمین خون و فرآورده‌های خونی و استمرار فرآیند پخش و توزیع این محصولات در استان دارد.

سرپرست اداره کل انتقال خون فارس، گفت: با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۰ با موج ششم کرونا مواجه بودیم و سپس تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان را در پیش داشتیم با کاهش مراجعات مردمی برای انتقال خون رو به رو شدیم، هرچند که با برنامه‌ریزی‌ها و فراخوان‌های انجام شده، مدیریت خوبی برای تأمین خون و فرآورده‌های خونی تمام بیمارستان‌ها صورت گرفت و نیاز تمام خدمات درمانی در زمینه خون‌ برطرف شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.