آقای یونس ژائله روز پنجشنبه در دیدار با سرکنسول ترکیه در تبریزگفت : حضور شرکتهای توانمند ترکیهای میتواند در این زمینه مؤثر و تأثیرگذار باشد.
فعالان بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی برای افزایش همکاریهای تجاری با کشور ترکیه آماده است.
جلفا در سالهای قبل بهعنوان یک بندر خشک محسوب میشد که کالاها از طریق راهآهن از کشورهای شرق آسیا و روسیه به این شهرستان آمده و با تغییر قطار به سمت ترکیه و اروپا به مسیر خود ادامه میداد که بسیار بهصرفه بود، اما اکنون ۵۰ کیلومتر از این مسیر ازبینرفته وبازسازی آن کمک فراوانی به رشد حملونقل این مسیر خواهد کرد.
این بندر مسیر بسیار مناسبی برای کالاهای ایرانی است و افزایش تجارت از این بندر ضرورت دارد.
مشکلات مربوط به بانکهای ترکیه، تسریع در افزایش دامنه موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکیه را خواستار شد.
همکاری در زمینه نساجی بین دو کشور، پیشنهاداتی در خصوص طراحی در ترکیه و تولید در ایران با توجه به ارزان بودن حاملهای انرژی در کشورمان را مطرح کرد.
آقای چتین تانر سرکنسول ترکیه در تبریز نیز با اشاره به قرابتهای فرهنگی بین دو کشور و همچنین ظرفیتهای فراوان آذربایجان شرقی بر لزوم استفاده از این ظرفیتها تاکید کرد و گفت: باید برای ایجاد مکانیزمهای ارتباطی مانند برگزاری جلسات ماهانه تلاش کنیم.
سرعت بالای اقتصاد جهانی و لزوم حرکت با سرعت بالا در این مسیر، بر استفاده از توانمندیهای شرکتهای پیمانکاری ساختمانی ترکیه و در خصوص متقاعد کردن آن شرکتها برای حضور در آذربایجان شرقی قول مساعدت داد.
حضور قریبالوقوع رئیسجمهور ترکیه در جمهوری اسلامی ایران و همچنین اشاره به تحصیل بیشاز ۲۰۰ دانشجوی ترکیهای در ایران در دو سال اخیر، از دیگر موضوعات مطرح شده از سوی سرکنسول ترکیه در تبریز بود.
آقای طاهر دینگیل وابسته بازرگانی سرکنسولگری ترکیه در تبریز نیز با اشاره به برقراری مجدد برنامه هیأتهای خرید برای نمایشگاههای ترکیه و با تاکید بر حمایت دولت ترکیه از مدعوین، مبادله هیأتهای تجاری میان اتاقهای دو کشور را با توجه به فروکش کردن شیوع ویروس کرونا ضروری دانست.
حمایتهای مالی دولت ترکیه از هیأتهایی که از ترکیه به جمهوری اسلامی ایران سفر میکنند.