سرپرست شرکت توزیع نیروی برق فارس از راه‌اندازی کلینیک سرمایه‌گذاری برق در فارس خبر داد و گفت: این اولین کلینیک یا پنجره واحد سرمایه گذاری برق در کشور است.

حمیدرضا جلایر در مراسم آغاز به کار کلینیک سرمایه‌گذاری برق، گفت: این کلینک یا همان پنجره واحد سرمایه‌گذاری با توجه به نیاز و ضرورت امروز جامعه برای کمک به تحقق شعار سال، ایجاد شده است.

او گفت: شفافیت، تعدیل و رفع بروکراسی اداری، معطل نماندن سرمایه‌گذار، ارائه مشاوره‌های فنی و تخصصی، ممانعت از سرگردانی سرمایه‌گذار و تسهیل در روند سرمایه‌گذاری، از اهم اهداف راه اندازی این کلینیک به شمار می‌رود.

این مقام مسئول گفت: انرژی از نهاده‌های مهم تولید و اشتغال محسوب می‌شود و انرژی تنها نهاده مورد نیاز تولید نیست و تامین آن نیازمند ایجاد و توسعه بستر‌ها و همکاری سایر دستگاه‌های متولی است.

جلایر با یادآوری اینکه محدوده فعالیت شرکت توزیع برق استان فارس ۲۶ شهرستان است، گفت: امروز در همه شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان زیرساخت تامین انرژی برق وجود دارد و در شهرک‌های جدید هم این ظرفیت را داریم که در راستای تامین نیاز بخش تولید و صنعت، همراهی داشته باشیم.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس به وجود بسته‌های سرمایه گذاری در حوزه انرژی اشاره و گفت: سرمایه‌گذاری در زمینه برق شامل ۲ بخش یعنی، ورود سرمایه‌گذار به ایجاد تاسیسات نیروگاهی برای تولید انرژی برق و نیاز سرمایه‌گذار حوزه صنعت و تولید برای تامین برق مورد نیاز واحد تولیدی، است.

جلایر گفت: هزینه ایجاد نیروگاه‌های برق خورشیدی، حجم سرمایه گذاری برای تاسیسات به ازای هر مگاوات ۲۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود، به این معنا، هر ۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی، تنها در بخش تاسیسات نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد.

او گفت: دولت در این بحث مشوق‌هایی را هم مد نظر دارد که خرید تضمین برق تولیدی به مدت ۲۰ سال و براساس نرخ تعیین شده در بازار برق، یکی از این مشوق‌ها محسوب می‌شود.

جلایر گفت: در بحث تامین نهاده انرژی برق نیز همکاری شایانی توسط این شرکت با متقاضیان سرمایه‌گذاری واحد‌های تولیدی در بخش‌های صنعت و کشاورزی وجود داشته است و پارسال افزون بر ۱۶۱ مورد تامین انرژی برق مورد نیاز واحد‌های تولیدی در بخش صنعت و در سطح ۲۶ شهرستان انجام شده است.

او تعداد اشتراک‌های جدید ایجاد شده در سال گذشته در حوزه کشاورزی را حدود سه برابر صنعت اعلام و گفت: یکی از مهمترین مشوق‌های دولت در بحث تامین انرژی برق، اعمال تعرفه‌های مخفف برای واحد‌های تولیدی صنعتی و بخش کشاورزی است.

انحصار تامین برق وجود ندارد

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس همچنین اعلام کرد که انحصاری در تامین برق مورد نیاز متقاضیان وجود ندارد، گفت: اگر صنعتگری قصد تامین نهاده انرژی برق داشته باشد، هیچ الزامی نیست که این نهاده را تنها از طریق شرکت‌های توزیع خریداری و تامین کند.

جلایر گفت: همه متقاضیان برق دیماندی می‌توانند به صورت مستقیم از طریق بورس برق، انرژی مورد نیاز خود را خریداری کنند.

او گفت: متقاضیانی که به ۵ مگاوات و بیشتر انرژی برق نیاز داشته باشند، این امکان را دارند که به شکل مستقیم با واحد‌های نیروگاهی فعال سراسر کشور وارد قرار داد شده و با پرداخت هزینه انتقال، انرژی خریداری شده را تحویل بگیرند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: در این روش، هزینه برق کمتر از تعرفه‌های موجود بخش صنعت خواهد شد و هم اینک در استان فارس یکی از صنایع بزرگ با این شیوه برق مورد نیاز خود را تامین کرده است.

جلایر گفت: حدود نیمی از نیروگاه‌های برق کشور، غیردولتی است که اکنون امکان تامین برق برای نیاز‌های بالاتر از ۵ مگاوات با روش یاد شده وجود دارد و احتمالا در آینده و فراهم شدن ساز و کار‌های قانونی، امکان پاسخ به درخواست‌های کمتر از ۵ مگاوات نیز ایجاد خواهد شد.

فعال شدن ۷۶۰ نیروگاه پشت‌بامی برق در فارس

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در خصوص ایجاد نیروگاه خورشیدی با استفاده از فضای پشت بام منازل، گفت: برای ایجاد یک هر کیلووات نیروگاه خورشیدی روی پشت بام، حدود ۲۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری لازم است.

جلایر گفت: تاکنون در سطح ۲۶ شهرستان استان فارس تعداد ۷۹۰ نیروگاه پشت بامی توسط مردم ایجاد و فعال شده است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس همچنین اعلام کرد که براساس برنامه‌ریزی‌های دولت، قرار است با همکاری وزارتخانه‌های صمت و نیرو، در جنوب فارس نیروگاه‌های جدیدی از نوع سیکل ترکیبی، احداث شود.

جلایر به سرمایه‌گذاران اطمینان داد که شرکت توزیع نیروی برق فارس، برای تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری و تامین انرژی برق مورد نیاز، همراهی و همکاری کاملی را خواهد داشت.

مدیر بازار برق و کلینیک سرمایه گذاری شرکت توزیع نیروی برق استان فارس نیز گفت: این کلینیک بحث تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری از نقطه شروع تا نقطه پایان را دنبال خواهد کرد.

اسماعیل خاتمی گفت: کارشناسان حاضر در این کلینیک همه داشته‌ها و آموخته‌های خود در حوزه سرمایه‌گذاری که بر پایه دانش و تجربه کسب شده است را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند.

او گفت: کلینیک یاد شده در راستای کمک به تحقق شعار سال، انجام شده است و در این کلینیک مسائل از نگاه سرمایه گذار و صنعتگر ارزیابی و رصد خواهد شد و امیدواریم با همراهی رسانه، شاهد شناسایی نقاط ضعف و رفع آن‌ها در این فرآیند باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار