صد‌ها نفر از روس‌تبار‌های آلمان با تظاهرات در برلین پرچم روسیه را بالا برده و به روس هراسی در این کشور اعتراض کردند.

با توجه به اقدامات ضد روسی که اکنون در آلمان انجام گرفته مقامات و مسئولان این کشور نگران سرریز شدن پیامد‌های جنگ روسیه و اوکراین، در خاک کشورشان هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، از فروشگاه‌های روسی آغشته به رنگ آمیزی گرفته تا توهین در خیابان، حملات به جامعه روسی در آلمان از زمان تهاجم به اوکراین چند برابر شده است و به همین علت مقامات و مسئولان آلمانی نگران هستند که پیامد‌های این جنگ نمود و اثر خود را در خاک کشور آن‌ها نیز نشان دهد.

روس‌های مقیم آلمان که بزرگترین جوامع دور از میهن را در اتحادیه اروپا تشکیل می‌دهند در تظاهراتی با خودرو و موتور سیکلت اعتراض خود به «روس‌هراسی» نشان دادند. شرکت کنندگان در این تظاهرات و گردهمایی اعتراضی پرچم‌های روسیه را به اهتزاز در آورده بودند. با این حال روس‌های مقیم آلمان با توجه به اینکه از ارتش و تجاوز و حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین حمایت کرده‌اند، خشم اوکراینی‌ها و دیگر مخالفان جنگ را برانگیخته‌اند. تظاهرات جدیدی نیز قرار است امروز (یکشنبه) در فرانکفورت توسط جامعه مهاجران دور از میهن روس انجام گیرد.

کریستین فریر، ۴۰ ساله، سازمان‌دهنده کاروان اعتراضی در برلین در روز یکشنبه گذشته که ۴۰۰ وسیله نقلیه در آن شرکت کرده بودند اعلام کرد از آن زمان تاکنون صد‌ها پیام تهدید به مرگ دریافت کرده است و تصاویری از خرد شدن یا سوزانده شدن اجساد برای او فرستاده می‌شود.

همچنین وب سایت گاراژ خودروی او هک شد و رتبه گذاری‌های آنلاین او به شدت افت پیدا کرده است. این روسی-آلمانی تاکید کرد اوضاع و شرایط طوری رقم خورده است که زندگی‌اش می‌تواند تبدیل به جهنم شود.

فریر با ادعای اینکه تظاهرات او ربطی به درگیری ندارد، گفت: هدف من فقط اعتراض به تجاوزاتی بود که روس‌ها در آلمان روزانه از آن رنج می‌برند. از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، ۳۸۳ جنایت ضد روسیه و ۱۸۱ جنایت ضد اوکراینی به طور رسمی به پلیس آلمان گزارش شده است. آلمان محل زندگی یک میلیون و ۲۰۰ هزار روس تبار و ۳۲۵۰۰۰ اوکراینی تبار است. در ماه‌های اخیر جنگ روسیه و اوکراین، باعث شده است تا ۳۱۶ هزار آواره اوکراینی دیگر وارد آلمان شوند.

رنه هرمان آلمانی، ۵۰ ساله، یکی از سازمان دهندگان راهپیمایی برلین، در این خصوص گفت: هر جنگی مذموم است و هیچ یک قابل توجیه نیست.

او ادعا می‌کند که خود را در این درگیری قرار نمی‌دهد. اما دور از روزنامه نگاران، معلوم شد که این مرد یک وبلاگ نویس با نفوذ با هزاران مشترک در شبکه اجتماعی Tik tok است. تا قبل از تعلیق اخیر حساب کاربری خود، او پیام‌های زیادی را پست می‌کرد که همگی در طرفداری از روسیه و حمله نظامی این کشور به خاک اوکراین بود. 

یوخن تاپفر، جامعه شناس دانشگاه اتو فون گوریکه ماگدبورگ و متخصص جامعه روسیه، اعلام کرد دلایل شرکت کردن در این تظاهرات بسیار متفاوت است. او به خبرگزاری فرانسه گفت: برگزار کنندگان این تظاهرات علت بر گزاری آن را محکوم کردن تبعیض در آلمان دانسته‌اند. 

رژه برلین موجی از خشم در میان خود آلمان‌ها برانگیخته است. به عنوان مثال، روزنامه بیلد برگزاری این تظاهرات و گردهمایی اعتراضی با وجود آنکه روسیه در اوکراین جنایت می‌کند شرم آور توصیف کرده است. فرانزیسکا گیفی، سفیر اوکراین در آلمان، نیز خطاب به شهردار برلین گفت چگونه می‌توانید اجازه دهید این کاروان شرم‌آور در وسط برلین راه بیفتد؟ شهردار نیز در پاسخ تاکید کرد دلایل عصبانیت سفیر اوکراین را درک می‌کند، اما نمی‌تواند تظاهراتی را که در آن شرکت کنندگان فقط پرچم‌های روسیه را به اهتزاز در می‌آورند ممنوع کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار