داریوش حسننژاد گفت: حجم کل مخزن سدهای مروک، ایوشان، تنگ هاله، خانآباد، کزنار و حوضیان ۲۰۸.۷۱میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه مجموع آب ورودی ۶سد استان در حال حاضر ۳.۶۴ متر مکعب در ثانیه است می گوید: اکنون حجم آب موجود در پشت این سدها ۷۳.۳۴ میلیون متر مکعب گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
حسن نژاد گفت: با توجه به میزان نزولات جوی تا این لحظه و کاهش قابل ملاحظه حجم آب موجود پشت سدها، رعایت الگوی کشت، میزان برداشت از منابع آبی و مصرف بهینه آب ضروری میباشد.
طبق تعریف استاندارد کمیسیون بین المللی سدهای دنیا، تمام سدهایی که ارتفاع آنها بیش از ۱۵ متر و حجم مخزن آنها بیش از یک میلیون متر مکعب باشد، جزو سدهای بزرگ محسوب میشوند.
از این رو سدهای ساخته شده یا در دست ساخت وزارت نیرو در استان لرستان از سد کزنار (با ارتفاع ۲۶ متر و حجم مخزن یک میلیون متر مکعب) تا سد بختیاری (با ارتفاع ۳۲۵ متر و حجم مخزن پنج میلیارد و ۱۵۹ میلیون مترمکعب) جزو سدهای بزرگ محسوب میشوند.
اکنون ۱۵ سد در لرستان با اهداف مختلف برق آبی و تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و گردشگری در دست ساخت است.
سدهای رودبار، بختیاری، کزنار، خان آباد، حوضیان و عالی محمود الیگودرز، سدهای آبسرده و شهید بروجردی شهرستان بروجرد، سد کمندان ازنا، سد مروک دورود، سد تاج امیر نورآباد، سدهای ایوشان، مخمل کوه و زیبامحمد خرم آباد و تنگ معشوره جزو سدهای در دست ساخت لرستان هستند.