مجید حنیفه گفت: روزه داران نباید خودسرانه اقدام به حذف وعده دارویی کنند و باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.
زنان باردار و شیرده، برخی افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون، بیماری روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای سیستم گوارشی، اختلالات کلیوی، اختلالات اعصاب و روان و آسم و افراد مبتلا به هر بیماری دیگری باید برای روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.
او گفت: برخی بیماران هنگام روزه داری، خودسرانه اقدام به حذف وعده دارویی یا تغییر زمان مصرف دارو میکنند که این امر اشتباه است چرا که این امر ممکن است موجب اختلال در روند درمان شود.
کارشناس داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف برخی داروها ممکن است، با مشورت پزشک معالج به زمان افطار یا سحر موکول شود که این امر به صلاحدید پزشک بستگی دارد.
حنیفه گفت: افرادی که ملزم به مصرف یک وعده دارو در روز هستند، به طور معمول در روزه داری با مشکل مواجه نمیشوند و میتوانند دارو را در وعده افطار مصرف و در صورتیکه باید با معده پر مصرف کنند بعد از افطار بهترین زمان مصرف دارو است و در صورتیکه بخواهند دارو را با معده خالی استفاده کنند باید یک الی دو ساعت قبل از وعده سحری اقدام به مصرف دارو کنند.
او گفت:برخی بیماران نیازمند مصرف دارو در چندین وعده هستند که با مراجعه به پزشک معالج میتوانند از داروهایی استفاده کنند فاصله زمانی بیشتری داشته باشد.
کارشناس داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برخی خانمها برای ایجاد تاخیر در عادت ماهانه و انجام روزهداری اقدام به مصرف داروهای ضد بارداری میکنند که این امر بسیار اشتباه است و عوارض زیان باری به دنبال دارد و ممکن است مشکلات عروقی برای افراد ایجاد کند.
حنیفه گفت: روزه داران برای تامین آب بدنشان باید از فاصله افطار تا سحر آب کافی و مایعات مصرف کنند تا کمبود آب بدن آنها در طول روز جبران شود.
منبع:ایسنا