کارشناسان تغذیه، درباره مصرف مواد غذایی مناسب در وعده‌های سحر و افطار به روزه داران توصیه‌هایی دارند.

کارشناس مسئول تغذیه شهرستان کرمانشاه استفاده  ۶ گروه غذایی شامل نان وغلات، شیر ولبنیات، حبوبات، میوه و سبزیجات، گوشت و پروتئین را برای روزه داران مفید عنوان کرد و گفت: روزه داران باید سه وعده غذایی سحر، افطار و شام  را در برنامه  خود قرار دهند چرا که حذف هر یک از این وعده‌ها می‌تواند باعث از دست رفتن عضلات بدن، ضعف و بی حالی شود.

رضا زاده گفت: در وعده سحر باید از  مصرف مواد غذایی شیرین مانند زولبیا و بامیه پرهیز کرد زیرا باعث افت قند خون و  گرسنگی زود هنگام می‌شود.

روزه داران در وعده سحر غذا‌های پر پروتئین مانند ماهی، کباب، کله  پاچه، کتلت و کوکو را مصرف نکنند و برای جلوگیری از تشنگی از مصرف نوشیدنی‌هایی همچون نوشابه،  چای پررنگ و شربت‌ پرهیز کنند.

 در وعده سحر  مصرف پلو و خورشت‌های کم چرب و کم نمک از جمله لوبیا پلو توصیه می‌شود؛ ماست، سالاد، سبزی نیز به حفظ آب بدن کمک می‌کند و در عین حال نباید از مصرف شیر و لبنیات غافل شد.

بعضی به اشتباه در وعده سحر آب زیاد می نوشند، که مصرف آب زیاد  نه تنها کمکی به رفع تشنگی نمی‌کند بلکه موجب دفع آب اضافی از بدن می‌شود.

خرما به همراه شیر و چای کمرنگ در وعده افطار گزینه مناسبی است و مصرف غذا‌های سبک مانند فرنی، شیربرنج، نان وتخم مرغ، نان و  پنیر و سبزی نیز باید استفاده شود.

 بهترین زمان برای مصرف شام یکساعت بعداز  افطار است. دراین وعده می‌توان از مواد پروتئینی همچون گوشت استفاده کرد.

 وعده افطار تا سحر بهترین زمان برای تامین آب مورد نیاز بدن است و در این زمان بهتر است دوغ کم نمک،  میوه سبزیجات  و مایعات مصرف شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.