آقای احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: رهاسازی ماهی قرمز سفرههای هفت سین در رودخانهها و زیستگاههای طبیعی باعث برهم خوردن تعادل آبزیان میشود و در صورت خرید نباید در آبهای جاری رهاسازی شوند.
ماهی قرمز (گُلی) یا Goldfish با نام علمی Carassius auratus از خانواده کپور ماهیان است که در واقع بومی کشور چین است و جزو معروفترین حیوانات خانگی محسوب میشود که از سالیان پیش در این کشور بهصورت اهلی در آمده است.
بیشتر بخوانید
ماهی قرمز قادر به تحمل طیف وسیع دما، PH و شوری آب بوده و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم است و همین خصوصیات باعث شده که شرایط متفاوت محیط جدیدی که وارد آن میشود را تحمل و خود را با آن سازگار کند.
ماهی قرمز گونهای غیربومی برای کشور ما است چرا که به صورت عمدی یا تصادفی به دلیل فعالیتهای انسانی به خارج از محدوده پراکندگی طبیعی خود وارد شده است.
این ماهیها غذا و اکسیژن لازم برای ماهیهای بومی رودخانهها را مصرف میکنند و ممکن است همین ماهی قرمز کوچک، نسل یک ماهی بومی را با خطر انقراض مواجه کند و احتمال دارد ناقل انگل، قارچ و عوامل بیماریزا هم باشند.
این ماهیها به دلیل همهچیزخوار بودن میتوانند تخم ماهیهای دیگر را بخورند و در صورت آزاد سازی این ماهیها در رودخانهها و دریاچههای طبیعی میتوانند اکوسیستم آن منطقه را به هم بزنند بنابراین بهتر است در آبهای طبیعی بههیچ عنوان رها نشوند.
افزایش آلودگی و تیرگی آب به دلیل تغذیه از گیاهان و مواد آلی موجود در بستر آب و از بین بردن گیاهان آبزی از جمله آثار سوء زیستمحیطی رها کردن ماهیهای قرمز در آبهای طبیعی است.
رقابت تغذیهای و رقابت برای فضا با سایر گونههای بومی، کمک به رشد بیرویه جلبک، تداخل با زندگی طبیعی کپورماهیان بومی، کاهش رفتار تولید مثلی برخی دوزیستان بومی و انتقال بیماری به ماهیان دیگر از دیگر آثار مخرب زیست محیطی ماهی قرمز است.
این ماهی جزو سفرههای هفتسین نوروزی شده و ضروریست به مردم آگاهی داده شود که از خرید آنها اجتناب کنند و در صورت خرید بعد از ایام عید این ماهی را وارد محیطهای طبیعی نکنند.