یک استاد دانشگاه گفت: اولین نکته در خرید ملک، ضرورت استعلام وضعیت ثبتی ملک در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.

احمدرضا اسعدی نژاد گفت: در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در قسمت میز خدمات الکترونیک امکان استعلام اصالت اسناد وجود دارد. برای مشخص شدن وضعیت ثبتی بهترین راه، استعلام از طریق دفاتر اسناد رسمی است که با پرداخت هزینه جزئی انجام می‌شود. در این صورت مشخص می‌شود که مالک چه کسی است و آیا ملک در رهن یا بازداشت است یا خیر.

به گفته این استاد دانشگاه، کسی که می‌خواهد آپارتمانی را به شما بفروشد، یا باید سند به نام خودش باشد یا اینکه از مالک وکالتنامه رسمی داشته باشد و در مورد وکالتنامه، نباید موکل فوت کرده یا دچار جنون و سفه شده باشد، زیرا در این صورت وکالت از بین می‌رود یا اصطلاحا منفسخ می‌شود، هرچند اینکه بلاعزل باشد.

او گفت: این امکان وجود دارد که مالک به کسی وکالت بلاعزل بدهد، اما خودش قبل از وکیل، همان پلاک ثبتی را به دیگری منتقل کند یا اینکه بعدا به شخص دیگری وکالت در فروش بدهد یا ضم امین کند که در مورد اخیر برای انتقال، اجازه امین هم لازم است، هر چند رویه تا حدی اختلافی است.

نحوه تنظیم قرارداد بسیار مهم است

اسعدی نژاد گفت: در قرارداد باید مشخصات دقیق طرفین، آپارتمان، پلاک ثبتی و تمامی نکات مدنظر آن‌ها به طور دقیق مشخص شود تا هیچ گونه ابهامی در تفسیر وجود نداشته باشد. در عمل بسیاری از دعاوی ملکی ناشی از عدم نگارش صحیح قرارداد و عدم تنظیم آن توسط وکلای دادگستری است. بسیاری از کلمات بکار رفته در قرارداد بار حقوقی مخصوصی دارند که افراد غیر حقوقدان از آن آگاهی ندارند و ممکن است حتی یک کلمه، باعث ایجاد اختلاف، طرح دعوا و صدور رای به ضرر شخصی شود.

به گفته این استاد دانشگاه، باید ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات طرفین به طور دقیق مشخص شود. یعنی برای مثال اگر قرار بر پرداخت ثمن معامله طی ۴ قسط است، تاریخ دقیق آن و ضمانت اجرای هریک مشخص گردد که قرارداد خودبه خود منفسخ می‌شود یا فسخ آن در اختیار فروشنده است؟ یا باید خسارت بدهد یا خیر و میزان خسارت چقدر خواهد بود، همچنین اعلام فسخ باید چگونه و طی چه مدتی انجام شود، از طریق اظهارنامه یا ارسال ایمیل.

او گفت: باید ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات فروشنده مشخص شود. یعنی اگر برای مثال اخذ پایان کار و حساب مالیاتی که اصولا بر عهده فروشنده است، تنظیم سند در زمان مقرر انجام نشد، برای فروشنده چه ضمانت اجرایی خواهد داشت.همچنین اگر مبیع مستحق للغیر درآمد و مشخص شد فروشنده، مالک نبوده، چه ضمانت اجرایی دارد و خسارت خریدار چگونه باید جبران شود.

 

 

برچسب ها: خرید ملک ، خانه ، قولنامه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۷:۰۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
چرا در اسناد کشور ما این همه کلمات عربی آورده شده که معمولا افراد عادی معنی آنها را نمی فهمند فقط در مورد کلمات انگلیسی دنبال فارسی را پاس بداریم هستید ولی کلمات عربی را به وفور وارد زبان فارسی میکنید
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۲۲:۲۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
دقیقا
این جملاتی که تو این مقاله بیان کرده خودش نیاز به یه مترجم داره تا ما بفهمیم اصلا این مقاله چی داره میگه. چه برسه به اصل قرارداد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
هر کاری کنی مشاوران املاک اخر سر سرت کلاه میذارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
باید شرکت‌های ساختمانی مورد اعتماد برای فروش ساختمان در ایران وجود داشته باشه که حتی فرد بیسواد هم سرش کلاه نره چرا باید در مملکت مردم در هول و لا زندگی کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
مهمترین مشکل تو خرید خونه اینه که با چند نفر قولنامه نکرده باشه و تنها راه جم شدن این بساط گرفتن تعهد و حق پشیمونی و قابل پیگرد قانونی و ندادن هیچگونه بیعانه به فروشنده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
یک کارمند باید ۷۰ سال پس انداز کند تا خونه بخرید و معمولا در این زمان فوت شدند مگر از دنیا می شو د در این دنیا خونه خرید و چطور پول ببرند آن طرف و چگونه به طرف انتقال دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
یک جوری قراردادها بسته شود که همه بفهمند چرا جوری کلمات رو به کار می برید که من نوعی نتونم بفهمم؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۱۲ فروردين ۱۴۰۱
هنگام خرید ملک فعلا کار خاصی نمیشه کرد
هنگام خرید ملک اول شپشهای ته جیب را باید بشماریم
هنگام خرید ملک اول باید قیمت دلار را بسنجیم
هنگام خرید ملک باید از خرید آن منصرف شویم
آخرین اخبار