فعال و صاحب نظر شناخته شده در حوزه گردشگری کرمانشاه، یادداشتی در خصوص رویداد تاریخی نوروز منتشر کرده است.

رامین پی بردی از فعالان و صاحب نظران شناخته شده حوزه گردشگری کرمانشاه و از برنامه ریزان رویداد‌های جشن شکرگزاری انار در منطقه اورامان و رویداد کرمانشاه و کردستان ۲۰۲۰ در یاددشتی به «نوروز» به عنوان یکی از رویداد‌های گردشگری اجتماع محور مهم در جامعه ایرانی پرداخته است.
 نو شدن طبیعت و زندگی دوباره آن بهانه‌ای بود که پیشینیان ما به سبب آن جشنی را برای همیشه تاریخ زمین برپا نمودند تا همه مهمانان این کره خاکی در هر زمانه‌ای از ثمرات فراوان مادی و معنوی آن بهره‌مند شده و کهنه گی را به دور ریخته و به پیشواز تازه گی بروند و قوای خود را با روحیه‌ای مضاعف از نوروز و با نیت خیر رسانیدن به همه کائنات بازسازی نمایند.

وقتی به فلسفه جشن‌های این سرزمین می‌نگریم این موضوع در نهاد همه آن‌ها پیداست که آدمی برای طی نمودن با کیفیت عمر نیازمند مستمر عواملی است که موجبات تجدید روحیه و شادی و نشاط او را فراهم نموده و او را در برابر نیرو‌های شر که همنشینی دیرینه‌ای با غم و غصه دارند تقویت نماید و بدیهی است که هر اندازه نیرو‌های شادی بخش در جامعه‌ای گسترانیده شوند میل به خدمت و خیر رسانیدن به دیگران در آن اجتماع افزون گردیده و بساط شر و کدورت و کینه و خشونت در آن جامعه از میان خواهد رفت.

بسیار واضح است که انسان شادمان میل بیشتری به خوبی و نیکویی دارد و به تبع آن درجامعه شادمان نیز خوبی‌ها و نیکوی‌ها افزونتر ترویج یافته ومنتشر خواهند شد و عاملی خواهند بود برای آبادنی و پیشرفت و توسعه.

اگر باز به فلسفه جشن‌های تاریخی نگاهی بیندازیم در خواهیم یافت که به صورت متوسط تعداد این جشن‌ها در طول سال به عدد دوازده می‌رسیده یعنی در هرماه یک جشن یا رویداد شادی آفرین که عمده گرداننده آن نیز مردم بوده اند برگزار میشده وضمن خلق امواج شادی، گردش اقتصادی خوبی هم به وجود می‌آورده که نمونه بارز و آشکار آن همین عید نوروز است که در دوره زمانی خود بیش از هزاران میلیارد تومان گردش اقتصادی دارد و خیر و انتفاع آن هم به تمامی ذینفعان می‌رسد. این همان موضوعی است که امروزه صاحب نظران صنعت گردشگری آنرا به عنوان موتور صنعت گردشگری و با نام رویداد معرفی می‌نمایند.

رویداد همان بهانه ایست که سبب می‌شود میلیون‌ها سفر در کشور صورت گرفته وگردش اقتصادی بسیار خوب ومتنوعی را در بین مردم راه بیندازد. جوامع خلاق ثروت ساز بسیار به خلق و پایدارسازی مستمر رویداد‌ها توجه نموده و ازاندیشه خردمندانشان برای شکوفایی هر چه بیشتر آن بهره‌ها می‌برند.

جالب اینجاست که بسیاری از این رویدادها، فرهنگی وریشه در تاریخ آن مرزو بوم داشته و با قدرت خلاقیت و نوآوری نواندیشان است که می‌توان از ظرفیت‌های موجود برای ایجاد موج‌های جدید اقتصادی استفاده‌ها نمود. یکی از مشکلات اساسی ما برای رونق بخشیدن به اقتصاد گردشگری، عدم اجماع برطراحی و اجرای رویداد‌های اجتماع محور گردشگریست که می‌طلبد حداقل چهار رویداد به مناسبت چهار فصل و با رعایت جزئیات فرهنگی در استان پایدار شود که تاکنون کاملا مغفول مانده و متولی مشخصی نداشته و هیچگونه اراده‌ای هم برای ایجاد آن مشاهده نمی‌شود. بدیهی است که در صورت خلق رویداد است که می‌توانیم ظرفیت‌های کرمانشاه را به نحو مطلوبی به هم وطنان و دیگر اهالی دنیا معرفی نماییم و زمینه حضور آنان را برای تقویت اقتصاد و اشتغال منطقه فراهم نماییم.

چون محور اصلی رویداد‌های اجتماع محور مردم هستند بنابراین بایستی ساخت و پردازش این گونه رویداد‌های جامعه محور را نیز به مردم هر منطقه سپرد تا بر اساس داشته‌های فرهنگی، طبیعی و تاریخی به برپایی رویداد‌های گردشگر پذیر اقدام نمایند و در این میان نقش دولت حمایت و پشتیبانی و تسهیل گری است.

یادمان باشد که نقش نهاد‌های علمی در دانش بنیان نمودن این مقوله بسیار مهم بوده و با حضور آنان و مشارکت فراگیر مردم است که امکان تولید و اشتغال میسر می‌شود و این از جمله ابزار پیشرفت و ویژگی‌های حکمرانی مطلوب است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.