وب‌سایت اقتصادی بیزینس اینسایدر در گزارشی نوشت که با کاهش ارزش دلار، یوان چین می‌تواند به یک ارز ذخیره جهانی تبدیل شود.

بایژو چن، یک کارشناس اقتصاد چین، در مصاحبه با بیزینس ایسنایدر، روند کاهش ارزش دلار آمریکا را مثبت ارزیابی و اعلام کرد که این کاهش ارزش دلار، در نهایت موجب می‌شود یوان چین به یک ارز ذخیره جهانی معتبر در معاملات تبدیل شود و برای این اتفاق لازم است که دولت مرکزی پکن کنترل خود را بر اقتصاد چین و روند معاملات یوان در سطح جهان، به شدت کاهش دهد و برای دادن پاسخ مثبت به تردید جهانی و این سوال که آیا یوان می‌تواند به عنوان ذخیره‌ی ارز جهانی و یک پناهگاه امن در هنگام اطمینان نداشتن یا جنگ در سراسر جهان تلقی شود، بسیار تلاش کند.

در گزارش بیزینس اینسایدر آمده است که تحریم‌های غرب در واکنش به حمله روسیه به اوکراین و مسدود کردن دارایی‌های روسیه قدرت دلار در جهان را نشان داد و در عین حال خطرات ناشی از اتکا به این واحد پولی را برجسته‌تر کرد.

این استاد امور مالی و اقتصاد تجاری در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ادامه افزود: «استفاده از یوان چین به ناچار گسترش خواهد یافت و این پول، نقش بسیار بیشتری در جهان ایفا خواهد کرد. به دلیل اینکه دلار یک ارز غالب در جهان است، برخی کشور‌ها احساس می‌کنند که اقتصادشان می‌تواند گروگان سیاست‌های آمریکا باشد. به همین دلیل کشور‌ها می‌خواهند ریسک کنند و واحد ارزی مبادلاتی خود را تنوع بخشند.»

این کارشناس همچنین تصریح کرد که در حال حاضر بیش از ۷۰ بانک مرکزی کشور‌های مختلف مقداری یوان را به عنوان ارز ذخیره نگهداری کرده اند و بسیاری از کشور‌های آفریقایی و برخی در خاورمیانه به طور منظم از آن برای معاملات استفاده می‌کنند.

در این گزارش نوشته شده است که در هفته‌های اخیر، تلاش‌های بیشتری برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا مشاهده شده است. عربستان و چین به دنبال استفاده از یوان در یک قرارداد جدید نفتی هستند. روسیه و هند در حال مذاکره برای احیای «دفتر کل روپیه» هستند. مسکو همچنین از اروپا خواسته است که برای پرداخت گاز طبیعی خود از روبل استفاده کند و حتی ممکن است برای پرداخت به بیت کوین روی آورد.

 توماس فیلیپسون، سرپرست سابق شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید پیشتر هشدار داده بود که اگر دلار جایگاه خود را به عنوان ارز ذخیره جهانی از دست بدهد، نرخ بهره بدهی بزرگ تاریخی واشنگتن نیز افزایش خواهد یافت و این بدان معناست که مصرف‌کنندگان و کسب‌وکار‌های آمریکایی با هزینه‌های استقراضی بیشتری مواجه خواهند شد و مالیات واردات نیز احتمالاً افزایش خواهد یافت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس1
۲۰:۳۸ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
نمی دونم آیا ایران هم ذخیره ارزی یوان دارد یا نه بنظر کار خوبی میاد از دلار بهتره مشکل یوترن هم نداره بد نیست پول نفت رو هم به غیر از دلار بگیریم چون نشان داده اعتبار نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۸ فروردين ۱۴۰۱
انحصار طلبی ممنوع..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

( نه دلار ، نه یوان !! )


با تشکر
از طرف
مردم کل دنیا
آخرین اخبار