رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: حرکت صنایع بزرگ کشور به سمت بهره‌گیری از ظرفیت پارک‌های علم و فناوری در اجرای طرح‌های توسعه‌ای و بمنظور تحقق شعار سال ضروری است.

جعفر قیصری گفت: صنایع و شرکت‌های بزرگ، جریان اصلی اقتصاد و حرکت به سمت فناوری در کشور بشمار می‌آیند بنابراین برای تحقق تولید دانش بنیان ضروری است که طرح‌های توسعه این واحد‌های بزرگ صنعتی دارای پیوست فناوری با همکاری یک یا چند پارک علم و فناوری باشد.

این کار به حضور پر رنگتر و بیشتر شرکت‌های دانش بنیان و فناور در مجموعه‌های بزرگ صنعتی و تولیدی کشور منجر می‌شودهمچنین استفاده از ظرفیت پارک‌های علم و فناوری در طرح‌های توسعه‌ای به افزایش رقابت و تخصصی‌تر شدن فعالیت‌های آن‌ها منجر خواهد شد.

به گفته او بمنظور تحقق تولید دانش بنیان لازم است که صنایع بزرگ بخش‌های قابل ملاحظه‌ای از نیاز‌های خود را از طریق شرکت‌های فناور و دانش بنیان مرتفع کنند.

بازار مصرف صنایع بزرگی مانند نفت، فولاد، پتروشیمی، نساجی و خودروسازی بسیار گسترده است بنابراین باید نقش شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری در اقتصاد آن‌ها بزرگ شود.

قیصری با تاکید بر اینکه این گام، جهش بزرگی در بازار فروش آن‌ها ایجاد می‌کند، گفت: با بهره‌گیری از همین راهبرد در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، میزان فروش محصولات و خدمات شرکت‌های فناور مستقر در آن در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود سه و نیم برابر افزایش یافت.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گام بعدی را اجرای طرح‌های توسعه‌ای و فناوری‌های جدید با استفاده از ظرفیت شرکت‌های فناور دانست و گفت: هم اکنون حدود ۴۸ پارک علم و فناوری در کشور فعال است و شرکت‌ها و واحد‌های صنعتی بزرگ می‌توانند طرح‌های توسعه‌ای خود را با بهره گیری از توانمندی‌های آن‌ها اجرا و برای خدمات پشتیبانی و تامین تجهیزات نیز از طریق آن‌ها اقدام کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری کردند.

اصفهان به‌عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحد‌های فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان در این زمینه است.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است؛ این شهرک فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ به‌طور جدی با راه‌اندازی نخستین مرکز رشد آغاز کرد.

در این شهرک علمی و تحقیقاتی، ۶۱۲ شرکت دانش‌بنیان و فناور مستقر است که توانسته برای بیش از هفت هزار و ۸۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کند؛ این کسب‌وکار‌ها گردش مالی بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانش‌بنیان به ارمغان آورده است.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.