باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - جعفر قیصری گفت: بودجه هزینهای عمومی پیش بینی شده برای پارکهای علم و فناوری کشور و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ حدود هشت درصد افزایش یافته و به ۸۵۰ میلیارد تومان رسیده است درحالیکه با توجه به شرایط کشور و ماموریتهایی که برای این مراکز بمنظور حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور تعریف شده، افزایش ۵۰ درصدی این بودجه ضروری است.
این بودجه به پارکهای علم و فناوری کشور و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای حمایت از شرکتهای فناور نوپای کوچک و متوسط تخصیص مییابد و اگر در حد و اندازهای که نیاز است، تخصیص نیابد بر روی آینده اقتصاد دانش بنیان کشور تاثیر خواهد گذاشت، زیرا نهادهای حمایتی نمیتوانند ماموریتهای خود را به خوبی و به موقع انجام دهند.
او گفت: با توجه به اینکه پارکهای علم و فناوری از شرکتهای فناور و نوپا حمایت میکنند و آنها نقش اساسی در توسعه پایدار کشور و اقتصاد دانش بنیان دارند باید آنها را نیز اجتناب ناپذیر در نظربگیرند و علاوه بر تصویب بودجه مناسب، تخصیص بودجه نیز به موقع انجام شود.
قیصری بودجه هزینهای عمومی پارکهای علم و فناوری کشور که در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشت، گفت: تا کنون که ۱۰ ماه از سال ۱۴۰۰ گذشته است حدود ۵۴ درصد از این بودجه به پارکهای علم و فناوری کشور تخصیص یافته درحالیکه باید ۸۴ درصد تخصیص مییافت.
اگر نحوه تخصیص بودجه به همین منوال باشد تا پایان سال حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کسری بودجه خواهیم داشت که این دیرکرد در تخصیص بودجه و کسری آن باعث میشود تا پارکهای علم و فناوری نتوانند فعالیتهای حمایتی خود را به موقع انجام دهند.
به گفته قیصری در سال ۱۴۰۰ نیز رشد بودجه کل پارکهای علم و فناوری کشور نسبت به سال ۹۹ حدود صد درصد بود، اما برای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان این رشد معادل ۷۰ درصد است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت، ذهنیتی که در کشور درباره اصفهان به مانند یک استان برخوردار وجود دارد باعث میشود که بحثهای حمایتی به خوبی شکل نگیرد و این موضوع خود را در آینده نشان خواهد داد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهعنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم راهاندازی شده است؛ این شهرک فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با راهاندازی نخستین مرکز رشد و با هدف حمایت و هدایت شرکتهای کوچک و نوپا دانشبنیان آغاز کرد.
این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان است.
در این شهرک علمی و تحقیقاتی حدود ۶۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر است که توانسته برای بیش از هفت هزار و ۸۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کند؛ این کسبوکارها در سال ۱۴۰۰ گردش مالی بیش از ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانشبنیان به ارمغان آورده است.
حدود ۴۰ پارک علم و فناوری و یک شهرک علمی و تحقیقاتی در کشورمان فعال است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م