مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: زمینه گزارشگری فرار مالیاتی و فساد، برای مردم در سامانه " سوت زنی " فراهم شده است.

کوروش بیگدلی گفت: به گزارش دهندگان فرار مالیاتی، پاداشی متناسب با میزان فرار مالیاتی کشف شده پرداخت می‌شود.

سامانه " سوت زنی "دارای محیطی کاملا امن است و لازم نیست فرد گزارش دهنده خود را معرفی کند و جز افراد معتمد بنده کسی به اطلاعات ثبت شده دسترسی ندارد.

اصطلاح سوت‌زنی از رفتار ماموران پلیس اقتباس شده است؛ بدین معنی زمانی که پلیس تخلفی همچون نزاع خیابانی، دزدی و … مشاهده می‌کند در سوت خود می­‌دمد تا همه مردم و سایر افسران پلیس برای آگاهی از محل وقوع جرم خبردار شوند.

طبق تعاریف رایج «سوت‌زن» در اصطلاح به کسی اطلاق می‌شود که در درون یک سازمان کار می‌کند و خلاف­کاری‌­های آن را افشا می­‌کند.


بیشتر بخوانید


این تخلفات می‌تواند شامل انواع رفتار‌های غیرقانونی و غیراخلاقی مدیران و کارکنان یک سازمان؛ از قبیل تقلب، رانت، رشوه، احتکار، تولید محصول غیرایمن و نقض قوانین یا مقررات باشد.

سوت‌زدن را می‌توان نوعی فراخوان عمومی برای مطلع کردن افراد از محل وقوع جرم تلقی کرد و هدف سوت‌زن نیز جلوگیری از آسیب رساندن بیش از پیش به افراد جامعه، سازمان­‌ها و نهاد‌های عمومی است.

همچنین سوت زن فردی است که هر نوع فعالیتی غیرقانونی و غیراخلاقی در یک سازمان خصوصی یا عمومی را افشا می­‌کند.

موضوعاتی همچون تخطی از سیاست‌های رسمی، تخطی از قانون، مقررات، تهدید منافع عمومی، امنیت ملی و همچنین تقلب و فساد از تخلفاتی است که سوت‌زن‌­ها می­‌توانند آن را افشا کنند.

معمولا در تقسیم‌بندی این مفهوم به سه گروه اشاره می‌­شود:

۱) سوت‌زنی داخلی که افشاگری توسط فردی از داخل یک سازمان و بر علیه خود سازمان انجام می‌گیرد.

۲) سوت‌زنی شخصی که در آن عمل افشا کاری علیه شخص مدیر یا کارمند انجام می­‌شود.

۳) سوت‌زنی غیرشخصی به نحوی است که افشاگری توسط یک شخصیت حقوقی علیه سازمان دیگری صورت می‌گیرد.

علاوه بر این سه گروه، خبرنگاران و رسانه­‌ها هم از اصلی‌ترین سوت‌زن‌ها در جوامع امروز محسوب می­‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.