بازیهای بومی و محلی که بیش از صد سال قدمت دارند در روستای گستج فردوس دوباره احیاء شده اند.
این بازیها با کمک بزرگان و پیشکسوتان روستای گستج از سال ۱۳۹۰ احیاء شده و هر ساله در ایام نوروز، فضای شادی را در روستا برای مردم و مسافران ایجاد میکند.
در این بازیها علاوه بر شادی و نشاط، اهداف آموزشی و انتقال میراث گذشتگان به نسل جوان نیز دنبال میشود.
شادی بازی ها، عامل همدلی بین مردم
یکی از اهالی روستای گستج میگوید: شاید مهمترین عاملی که ما را در ایام عید نوروز به روستا میکشاند اجرای همین بازیهای بومی و محلی باشد.
او میگوید: فضای شادی که به واسطه انجام این بازیها پدید میآید، سبب همدلی بیشتر بین مردم روستا میشود.
بیشتر بخوانید
یکی دیگر از اهالی گستج میگوید: جوانان از این بازیها استقبال میکنند و در بیشتر اوقات آنها به دنبال داوطلب شدن هستند تا در بازیها شرکت کنند.
او میگوید: کلمات خاصی در این بازیها مورد استفاده قرار میگیرند که هر کدام معنای اصطلاحی خاصی دارند و جوانان هم در این بازیها با آنها آشنا میشوند.
تحرک و آموزش، ارکان بازی های بومی و محلی
یکی از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی در خراسان جنوبی گفت: بازیهای بومی و محلی در خراسان جنوبی و سایر استانها همواره بر دو عامل استوار بوده اند.
او گفت: تحرک و آموزش این دو رکن هستند و تلفیق این دو عامل در بازیهای بومی و محلی سبب میشود که افراد بتوانند با شور و نشاط بیشتری ایام فراغت خود را بگذرانند.
این کارشناس حوزه میراث فرهنگی گفت: آشنایی نسل جدید با آداب و رسوم قدیمیها نیز سبب میشود که آنها در زندگی خود نیز از درسهای زندگی بهرهمند شوند.
یادمان نرود که بازیهای بومی و محلی در گذشته جایگاهی برای ارائه دروس زندگی بودند.