جلیلی گفت: گارد حفاظت منابع طبیعی که در کشور داریم یکی از عقب مانده‌ترین گاردهای حفاظت در دنیاست.

او می گوید: ۷ درصد کشور ما با جنگل پوشیده شده و کشور‌های با سطح کم جنگل محسوب می‌شویم. تجاوز به عرصه‌های ما موضوع جدی است که باید به آن بپردازیم. اگر بخواهیم به ۱۰ درصد جنگل برسیم باید ۵ میلیون هکتار به جنگل‌های جدید اضافه کنیم، چه با احیا و چه با گسترش جنگل‌ها. اگر شما اشتغال پایدار برای جمعیت ایجاد نکنید خود به خود ارتباط بین مردم و جنگل برقرار می‌شود. وقتی اقتصاد یک روستا تامین نشود قطعه به جنگل‌ها دست درازی خواهد کرد. منابع طبیعی توانسته جنگل‌ها را حفظ کند و میزان آن کاهش پیدا نکرده، اما عواملی مثل چرای دام، زراعت چوب و زراعت زیراشکوب کیفیت مراتع را کاهش داده است.

جلیلی گفت:گارد‌های حفاظتی با این بودجه و این امکانات بسیار ضعیف است. دولت باید نگاه حفاظتی و خدماتی جنگل‌ها باشد. ما به جنگل‌ها رویکرد حفاظتی داشته باشیم ایران اگر از منابع محوری فاصله نگیریم فشار بر منابع طبیعی ادامه دار خواهد شد

آقای علی اکبر گودرزی فعال حوزه جنگل گفت: ما ساکن روستای نامنیک استان سمنان هستیم و توانستیم با کاشت ۱۴.۵ هکتار گردو به افزایش سطح جنکل‌ها کمک کنیم. گردو‌هایی که کاشتیم امروز به سوددهی اقتصادی رسیده، اما هیچ اسیبی به جنگل‌ها نزده است.

 

آقای امیرنژاد دانشیار اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ساری گفت: جنگل‌های هیرکانی را بررسی کردیم و ۹۴ درصد ارزش‌های آن به محیط زیست و فواید آن مربوط است. از سال ۸۶ ارزشگذاری نواحی طبیعی اغاز شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است. عملکرد در این حوزه کمتر از ۲۰ درصد بوده است. آمار‌هایی که فائو اعلام می‌کند آمار‌هایی است که ما به فائو میدهیم. از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ بیش از ۶۰ هزار هکتار تخریب کمی در جنگل‌های هیرکانی داشتیم.

ابراهیم نجفی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: برنامه‌های به طور مستمر در حال پیگیری است و مشکلاتی در تعیین عرصه‌های مسکونی، کشاورزی و جنگلی داشته‌ایم.


بیشتر بخوانید:


عرصه‌های جنگلی کل کشور ۱۴.۳ میلیون هکتار است که از این بین ۱.۹۷ میلیون همتار به جنگل‌های هیرکانی، ۶ میلیون همتار به جنگل‌های زاگرس، ۴ میلیون هکتار به جنگل‌های ایرانی تورانی، ۲.۱ میلیون همتار به جنگل‌های هرا و ۲۰۰ هزار هکتار به جنگل‌های ارس باران مربوط است. از جنگل‌ها می‌توان به صورت مستقیم و غیر مستقیم استفاده کرد مثل حوب، کاهش فرساش خاک، مدیریت آب و غیره.

هر هکتار جنگل اکسیژن ۱۲ نفر را برای یک سال تامین می‌کند. هر هکتار جنگل ۲۵۰۰ متر مکعب آب را مدیریت می‌کند. ارزش اقتصادی جنگل‌های هیرکانی به تنهایی ۴۴۵ هزار میلیارد ریال است.

در بند ح ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه به احیا، توسعه و غنی سازی ۸۵۰ هزار همتار جنگل اشاره شد که کمتر از ۲۰ درصد رقم اعلام شده عملیاتی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
خود شما دشمن اصلی جنگلا هستین چون میدین درختا رو ببرن تا فعال نمایی کنین و اضافه حقوق و ماشین و موتور و امکانات و نیروی بیشتری بگیرین والا با نصب چند تا دوربین و میکروفون کسی نمیتونه درختا رو ببره
یه دوربین = صد تا جنگلبان
آخرین اخبار