رامش حسینخانی گفت: میزان شیوع فشار خون از سال ۹۵ تا ۹۹ در استان اصفهان ۸.۵ درصد افزایش یافته که این عدد، فاجعه است و ما با شیب تند به سمت بیماریهای قلبی عروقی میرویم.
او مصرف زیاد نمک، یکی از عوامل فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی و سکتههای قلبی و مغزی است، که میزان استاندارد مصرف نمک، پنج گرم در روز اعلام شده، اما این شاخص در استان اصفهان تقریبا ۲ برابر استاندارد و معادل ۹.۳۴ گرم در روز است.
نمک در همه مواد غذایی وجود دارد، اما در برخی خوراکیها مانند انواع سُس و غذاهای فوری (فست فود) میزان آن زیاد است.
به گفته حسینخانی ذائقه مردم نیز در مصرف نمک تاثیر داردبه طوری که ذائقه هر فرد تا سه سالگی نقش میبندد بنابراین مادران وظیفه مهمی در این زمینه برای ایجاد عادت غذایی مناسب دارند.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون نیز باید از مواد جایگزین نمک مانند نمک پتاسیم و در غذاهای خود از مواد طبیعی مانند آب لیمو یا نارنج برای طعم دار کردن استفاده کنند.
او با تاکید بر لزوم اصلاح استانداردهای تولید مواد غذایی متناسب با مشکلات سلامت جامعه، گفت: عرضه و فروش نمک دریایی نیز بر خلاف قانون است و نمک یُددار تصفیه شده مورد تایید وزارت بهداشت است.
کارشناس پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مردم توصیه کرد که مواد غذایی سالم و مناسب مصرف کرده و از خوردن تنقلات کم ارزش پرهیز کنند و به جای آنها بیشتر میوه و سبزی بخورند.
به گفته حسینخانی به مناسبتهای مختلف مانند روزهای جهانی فشار خون، قلب و دیابت نیز درباره مصرف نمک اطلاع رسانی میشود.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفرجمعیت دارد.
منبع:ایرنا