ناسا تصویری خیره کننده از گل کیهانی در حال شکوفه را در اینستاگرام به اشتراک گذاشته است. این عکس چیزی شبیه گل را در سحابی حلقه نشان میدهد که در فاصله ۲ هزار سال نوری از ما در صورت فلکی لیرا قرار دارد.
به گزارش gadgets۳۶۰، این تصویر که هالهای را در اطراف سحابی سیارهای نشان میدهد شبیه گلبرگهای گل است و توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا که اکنون بازنشسته شده است، گرفته شده است. به گفته آژانس فضایی ناسا، پوسته بیرونی این سحابی سیارهای از موادی که از یک ستاره در حال مرگ به بیرون پرتاب میشود، تشکیل شده است.
سحابی حلقه، همچنین به عنوان M۵۷ شناخته میشود. ستاره شناس فرانسوی Antoine Darquier de Pellepoix این ستاره را در سال ۱۷۷۹ کشف کرده بود. "حلقه" در مرکز این سحابی یک استوانه ضخیم از گاز و غبار درخشان در اطراف ستاره محکوم به فنا است. ناسا گفت: "وقتی ستاره شروع به تمام شدن سوخت میکند، هسته آن کوچکتر و داغتر میشود و از لایههای بیرونی آن میجوشد." تلسکوپ اسپیتزر این سحابی را با استفاده از دوربین آرایه مادون قرمز خود شناسایی کرده است و نواحی بیرونی را که مانند گلبرگ به نظر میرسد با جزئیات نشان میدهد. اسپیتزر میتواند نور فروسرخ را از مولکولهای هیدروژن که تابش فرابنفش ستاره را جذب میکنند، تشخیص دهد.
تصاویر قبلی که توسط تلسکوپهای نور مرئی گرفته شده بودند، معمولا فقط حلقه درخشان گاز درونی را در اطراف ستاره پژمرده نشان میدادند. از آنجا که میتوان آن را به راحتی مشاهده کرد و به سمت زمین متمایل است، سحابی حلقه هدف آسان منجمان آماتور است. ناسا تلسکوپ اسپیتزر را که قبلاً به عنوان تأسیسات تلسکوپ فروسرخ فضایی شناخته میشد، در آگوست ۲۰۰۳ به فضا پرتاب کرد. این تلسکوپ در ژانویه ۲۰۲۰ از رده خارج شد.
اسپیتزر در طول سالهای فعالیت خود، یک حلقه غول پیکر از زحل را کشف کرد و منظومهای متشکل از هفت سیاره به اندازه زمین را در اطراف یک سیاره نشان داد. ستارهای در فاصله ۴۰ سال نوری از ما، و دورترین کهکشانهای شناخته شده را مورد مطالعه قرار داد. ناسا مرتباً تصاویری را در حسابهای رسانههای اجتماعی خود به اشتراک میگذارد تا کاربران بتوانند آنچه را که ستارهشناسان در جهان پهناور کشف کردهاند، ببینند.
بیشتر بخوانید