هفت میوه خوراکی مخصوص ایام عید نوروز در افغانستان و ترکیبی از میوه های خشک و مغزی جات است. 

هفت میوه خوراکی خوشمزه و بسیار پر خاصیت، مخصوص ایام عید نوروز در افغانستان و ترکیبی از میوه های خشک و مغزی جات،‌ که بسیار خوش طعم می باشد. 

تاریخچه هفت میوه به گذشته های دور بازمی‌گردد. بخاطر مقدس بودن عدد هفت از این تعداد میوه و مغزی جات در تهیه آن استفاده می‌شود و مصرف این هفت میوه در روز عید شگون دارد. 

مردم افغانستان اعتقاد دارند که نه هفت سینی بوده نه هفت شین، بلکه هفت چین وجود داشته است. هفت چین مقصود ترکیب هفت میوه از درختان مختلف در کنار هم است. 

البته در افغانستان همانند ایران سفره هفت سین پهن می‌شود و سیب، سنجد، سبزی، سمارق(قارچ)، سرکه، سمنو و سیر اجزای این سفره را تشکیل می‌دهند.

اما در برخی از مناطق افغانستان هفت میوه نیز در کنار سفره هفت سین قرار می‌گیرد که با آن از میهمانان پذیرایی می‌شود.

مواد لازم

۱- سه نوع کشمش

-  کشمش سرخ نیم کیلو

- کشمش سبز نیم کیلو

- کشمش سیاه (مُنقه ) نیم کیلو

۲- شکر پاره یا غولنگ یک کیلو

۳- سنجد ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرام

۴- چهارمغز ۲۰۰ گرام

۵- پسته۲۰۰ گرام

۶- بادام۲۰۰ گرام

۷- عرق گلاب ، هیل (هل)

طرز تهیه هفت میوه افغانستانی:

ابتدا گردو ها را داخل ظرف مناسب ریخته و آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید برای مدت ۲ دقیقه بجوشد و حرارت ببیند.

بعد از ۲ دقیقه جوشیدن گردوها را آبکش کنید، داخل ظرفی ریخته  بعد روی آن آب سرد بریزید. با یک چاقو پوست روی گردوها را جدا کنید.

بادام ها را در ظرف مناسب ریخته و روی آنها آب بریزید. بادام را نیز به مدت ۲ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. 

داخل ظرفی آب سرد ریخته و بادام را به آن اضافه کنید. پوست بادام را به همین ترتیب جدا کنید (با دست میتوانید به راحتی پوسته ها را جدا کنید.)

پسته ها را در ظرفی ریخته و به مدت ۲ دقیقه حرارت دهید. بعد از ۲ دقیقه آبکش کرده و داخل یک ظرف آب سرد بریزید تا پوست های آن را جدا کنید.

 به همین روش پوست تمام مغزها را از آنها جدا کنید.

در یک ظرف پیرکس یا ظرف مناسب دیگر، ابتدا کف ظرف گردو، سنجد و آلوی خشک شده را بریزید و بعد از آن نوبت به کشمش ها و بادام می‌رسد.

سپس پسته و زرد آلوی خشک شده را اضافه کنید و در پایان کار آب جوش روی آنها بریزید تا که روی تمام سطح آن را بگیرد. 

هل را با نوک چاقو مقداری برش دهید، به بقیه مواد اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. 

مخلوط را باید به مدت یک شب در محیط مناسب قرار دهید. بعد از گذشت زمان می بینید که آب جذب همه مواد شده است و همگی مقداری پف کرده اند. 

هفت میوه را در ظرف های مناسب آن را سرو کنید.

نکته: آبی که مخلوط را خیسانده بودید را دور نمی اندازید و بهمراه محتویات دیگر در ظرف ها بریزید.

روز نوروز ابتدا بزرگان فامیل کنار دیگ هفت میوه دعا می‌کنند، نذر هفت میوه را به روح حضرت علی (ع) فاتحه کرده و بعدا سر دیگ را باز می‌کنند.

اعضای خانواده سال نو را به هم تبریک گفته و میوه تر کرده را نوش جان می‌کنند.

همچنان هفت میوه برای دوستان و همسایه ها و اقاربی که برای تبریک سال نو به زیارت هم دیگر می‌روند، تقسیم می‌شود.

با طرز تهیه هفت میوه افغانستانی، مخصوص عید نوروز آشنا شوید + تصاویر و فیلم

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.