محمدرضا عباسی گفت: امسال بیش از ۶۷ میلیون قطعه ماهی زینتی در استان اصفهان تولید شدکه تنوع ماهیان زینتی در استان به ۱۲۰ گونه میرسد.
او میگوید گونههای ماهیان زینتی به دو گروه تخم گذار و زنده زا تقسیم میشوندکه ماهی قرمز یا گلدفیش، سیکلیدها و تتراها از گونههای تخم گذار است و زنده زا شامل گونههای مولی، گوپی، پلاتی و سوراتیل و …است.
ماهی زینتی فقط گونه گلدفیش نیست بلکه گونههای زبرا، گلو فیشها (ماهیان رنگی)، گونه فایتر و ... میتواند در سفره هفت سین و ایام عید مورد توجه علاقهمندان باشد.
عباسی درباره نحوه نگهداری ماهیان زینتی در خانهها گفت: ماهی را میتوان نگهداری کرد و نکشت؛ اگر ماهی سالم باشد سرحال و فعال است، خوردگی روی باله یا بدن ندارد. برای تعویض آب تنگ ماهی یا آکواریوم نباید از آب کلردار استفاده کرد، تُنگهای ماهی برای داشتن اکسیژن باید بزرگ باشد و در هر تنگ ۲ ماهی بیشتر نگهداری نشود، غذا به ماهی کم داده شود، زیرا غذای زیاد آب را آلوده میکند.
شهروندان ماهیها را در پایان نوروز نباید به هر منبع آبی بریزند، زیرا احتمال انتقال بیماری برای سایر گونهها وجود دارد ضمن اینکه تلاش میکنیم شهرداری محلی را برای نگهداری ماهیان زینتی در نظر بگیرد تا شهروندان پس از اتمام نوروز ماهیان را به آن آنجا تحویل دهند.
به گفته او بنا به گفته دامپزشکان، ماهیان زینتی ناقل کرونا نیستندو در رسومات قدیم به عنوان سنبل سلامتی شناخته میشده است و امروزه درآمدزایی نیز دارد به گونهای که با آب کم میتوان حتی در خانه ماهی زینتی تولید کرد.
هم اکنون در استان واحدهای کوچک خانگی پرورش ماهی زینتی فعال است و از ۵۰ هزار قطعه تا یک میلیون قطعه تولید ماهی در سال دارند و در این حوزه ۲ هزار نفر در استان اشتغال دارند.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان چند سالی که با اختلاف زیادی نسبت به استانهای تهران و مرکزی، رتبه اول تولید ماهیان زینتی را در کشور دارد.
عباسی میگوید ماهیان زینتی در ۱۲ شهرستان استان اصفهان تولید میشودکه شهرستانهای شاخص در تولید ماهی زینتی استان به ترتیب کاشان با تولید سالانه ۴۰ میلیون قطعه، نجف آباد ۱۱ میلیون قطعه، نطنز ۶ میلیون قطعه و اصفهان ۵.۵ میلیون است و سایر شهرستانهای استان نیز کمتر از این میزان تولید سالانه ماهی زینتی دارند.
منبع:مهر