مدیر کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی گفت: برای تاسیس یک شرکت و یا موسسه بیمه‌ای باید ۲۵ مرحله طی شود که در نهایت منجر به تایید یک مجوز می‌شود.

آقای مهدی نمن الحسینی مدیر کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی در گفت و گویی به سوالات زیر پاسخ داد:

باشگاه خبرنگاران جوان: چه موانعی برای دریافت مجوز در زمینه تاسیس یک شرکت بیمه ای وجود دارد؟

نمن الحسینی:  بسیاری از افرادی که قصد تاسیس یک شرکت بیمه ای را دارند در مرحله تامین ۵۰ درصد از سرمایه به مشکل بر می خورند. این سختگیری ها که از جمله بلوکه شدن قسمتی از تسهیلات در حساب است در مقطعی افراد را از تاسیس شرکت منصرف می کند.

برخی از شرکت های بیمه ای که الان فعالیت می کنند در ابتدا برای تامین منابع لازم بیش از یکسال زمان صرف کرده اند. در جلسه هیئت مقررات زدایی و تسهیل مجوز‌های کسب و کار که با حضور وزیر اقتصاد در وزرات امور اقتصاد و دارایی برگزار شد، موضوع مجوز‌های صنعت بیمه هم مطرح و تصمیمات خوبی گرفته شد.

سال ۹۵ همین هیئت ۴۳ مجوز برای بیمه مرکزی تصویب کرده بود. بیمه مرکزی هم با همکاری وزارت امور اقتصاد و دارایی این تعداد را به ۱۱ مجوز کاهش داد. در مقررات و آئین نامه‌های مربوط به مجوزها، بیمه مرکزی تسهیلاتی را فراهم کرده است. در این جلسه ۲ مجوز ثبت موسسات بیمه و صدور پروانه فعالیت موسسات بیمه به تصویب رسید. 

باشگاه خبرنگاران جوان: برنامه جامع عملیاتی متقاضیان باید براساس چه استانداردهایی باشد؟

نمن الحسینی: ماهیت ارائه خدمت در بیمه با دیگر مشاغل متفاوت است، زیرا زمانی که یک موسسه به عنوان عرضه کننده بیمه، به مردم مراجعه می کند باید سرمایه ها و دارایی های مردم را تحت پوشش قرار دهد و شرکت بیمه به نوعی متعهد به جبران خسارت های احتمالی می شود.

بنابراین شرکت های بیمه ای باید با توجه به نظام های بیمه ای دنیا، شرایط و صلاحیت هایی را داشته باشند تا بتوانند عرضه کننده خدمات بیمه ای باشند. به همین دلیل متقاضیان باید برنامه جامع عملیاتی و آئین نامه های خود  را طبق الگوی استاندارهای جهانی تدوین کنند که لازمه آن داشتن صلاحیت حرفه‌ای فعالان در صنعت بیمه است.

باشگاه خبرنگاران جوان: برای اینکه یک مجوز تایید شود چه فرآیندی باید طی شود؟

نمن الحسینی:  در زمینه صدور مجوز‌ها دستگاه‌های مختلفی دخیل هستند موسسه‌ای که می‌خواهد در آینده به عنوان یک شرکت بیمه فعالیت کند باید در اداره کل ثبت شرکت‌ها ثبت و  سهام آن در بورس عرضه شود.

موضوعاتی هم در رابطه با مقررات مبارزه با پولشویی دارد، به همین دلیل منبع این وجوه و آورده موسسین یک شرکت بیمه ای باید شناسایی شود زیرا، طبق مقررات جهانی سرمایه موسسان باید مشخص و قابل رصد باشد.

اگر یک متقاضی برنامه جامع عملیاتی خود را براساس استاندارد های گفته شده بدون ایراد ارائه بدهد، به فوریت در دستور کار کمیسیون تخصصی و شورای عالی بیمه قرار خواهد گرفت.

گرفتن یک مجوز بیمه ممکن است حدود یک سال طول بکشد

باشگاه خبرنگاران جوان: تایید شدن یک مجوز چقدر زمان می برد؟

نمن الحسینی: کنترل  و بررسی مقررات مبارزه با پولشویی، ثبت شرکت، انجام مراحل پذیره نویسی و ثبت در بورس ممکن است چندین ماه طول بکشد. بنابراین بخشی از این فرآیندها در بیمه مرکزی و بخشی دیگر به همکاری سایر دستگاه ها مربوط می شود و این قوانین بالا دستی است که تعیین کننده این زمان هستند. شرکتی که در اسفند پروانه فعالیت آن صادر خواهد شد چندین ماه در اداره ثبت و بورس فعالیت داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان: راهکار های سرعت بخشیدن به روند اخذ مجوز چیست؟

نمن الحسینی: برای سرعت بخشیدن به روند تایید شدن مجوزها، متقاضیان باید یک تیم کارشناسی داشته باشند تا به تمام آیین نامه های شورای عالی بیمه اشراف کامل داشته باشند. شرکت های بیمه ای باید محصولات جدیدی را در این زمینه بتوانند طراحی و عرضه کنند، تا بتوانند نرخ و شرایط آن را به تایید بیمه مرکزی برسانند. اگر یک متقاضی بدون وجود نیروهای مجرب و کارشناسی بخواهد یک برنامه عملیاتی را به صورت ناقص در اختیار ما قرار دهد ممکن است در خود برنامه عملیاتی شش ماه رفت و برگشت داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر احمدی
۰۱:۱۱ ۰۴ فروردين ۱۴۰۱
من و دوستانم خواستیم یه شرکت ثبت کنیم که کارگزاری برخط بزنیم اخه این کجای دنیا اینجوری که برای گرفتن جواز کسبو کار و برای شروع کار ۱۰۰ میلیون پول نقد باید تو حساب مسدود کنیم ۱۰۰ تومنم بدیم یه جایی رو رهن کنیم ۱۰۰ میلیونم بدیم برای طراحی سایت و مابقی چیزایی که برای گرفتن جواز یه کسب کار باید اقدام کنیم .
این صنعت به این قدمت باید دست امسال ما جوان هارو بگیرند نه اینکه برای گرفتن یه مجوز برای فعالیت نزدیک ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیون خرج کنن جوانی که برای شروع کسب کار نه سرمایه گذار داره
کاش مسولین صدای ما جوان هارو میشنیدن که برای گرفتن جواز چه کار ها باید بکنیم .
اول باید ۲۵ سالمون بود تا جواز بگیری تو سن ۲۱ سالگی نتونستیم جواز بگیریم حالا سنمون به ۲۵ به بالا رسیده از جای دیگه دستمون رو میگیرین که کار نکنیم .
اگه ما جونا کار نکنیم پس آینده ما رو کی میخواد بساره و تا کی ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
اوننن وقتتتت بالا کشیدنه پول مردم تو چند مرحله صورت میگیره؟؟؟؟ یک نکته به هیچ نهاد ارگان و تشکیلاتی که پای دولت توش هست نباید اعتماد کرد چرا؟ دلیل: این که پولتون رو ب راحتی میخورن و شکایتتون هم به جایی نمیرسه چون هیچ شکایتی از قاضی رو نمیشه برد پیشه همون قاضی این جنبه ی قانونی و بدونه خشونته حالا در صورت این که اعتماد کنید اول پولتون رو میخورن بعد با کوچکترین اعتراضتون میگیرن چپقتون رو چاق میکنن یعنی هم پولتونو میخورن هم کتکتون میزنن اینم از نظر غیر قانونی وارد شدنه پس در هیچ شرایطی هیچ انسانه عاقلی گوشت رو نمیده دسته گربه اگر کسی این کارو کنه پس هر ۲ مورد حقشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
به علت اینکه در اشتغال زایی ضعیف هستیم فقط دنبال ایجاد شغل های کاذب و برداشت از جیب مردم یک یا نهایت دو بیمه کافی است چرا باید مردم پول های زیادی به جیب هزاران شرکت بیمه ای برای هزینه محل و نیروی انسانی بریزند اگر کشور درست بود نبای ۲۰ سال بیمه بدنه ماشین پرداخت کنی بیش از پول ماشین صفر که خریدی بعد هم پوچ خوب بیمه واقعا مشکل دارد هزینه ها بسیار زیاد و پوشش ها بسیار کم میباشد بیشتر به کلاه برداری شبیه هست تا بیمه تازه اینها انچنان رقابتی هم با هم ندارند چون قانون حق بیمه را مشخص نموده فقط برخی بیشتر کلاه سرت میزارن برخی کمتر
Iran (Islamic Republic of)
مهدی قاسمی
۱۲:۵۶ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
آیا کسب و کاری مانند بیمه که در آن شرکت بیمه مدعی دادن خدمات برای ده ها سال بعد است و به همین واسطه پول های مردم را اخذ می کند و معلوم نیست که آیا راست می گوید یا قادر است برای ده یا بیست سال بعد هم به تعهدات خود عمل کند، در این شرایط کشور ما حداقل به 100 مجوز نیاز نخواهد داشت؟ چه بسا کسانی که بیست مجوز را هم دریافت کردند اما باز هم راه فرار را پیدا کردند.
Iran (Islamic Republic of)
علی اکبر میرزائی
۱۲:۴۰ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
مواظب باشید ب بهانۀ« رفع موانع تولید » سخت گیری های لازم را کم نکنید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
البته ۲۵ مرحله به نتیجه نرسیده برای متقاضیان نه برای معرفی شدگان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۳ فروردين ۱۴۰۱
هر چی سر مون بیارید باز کمه
واقعا شما مدیران فقط برای رضای خدای متعال کار می کنید

بنده پول نیستید و بنده خدا هستید تا حالا ساحل یا جنگل نرفتید که ببینید چقدر هرکی به هرکیه
آخرین اخبار