عشقی گفت: تلاش می‌کنیم بازگشایی دامنه نوسان بخش عمده از بازار را در برگیرد و این شیوه از اوایل سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.

آقای مجید عشقی رئیس سازمان بورس در نشست خبری صبح امروز  به سوالاتی نظیر، تغییر دامنه نوسان، واریز سود سهام عدالت و صدور مجوزهای کارگزاری ها پاسخ داد.

سوال: تجهیزمنابع از طریق بازار سرمایه در چه وضعیتی قرار داد؟ 

عشقی: از ابتدای سال تاکنون ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تجهیز منابع از طریق افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی، تجدید ارزیابی منابع  عرضه اولیه ۸ هزار میلیارد تومان، اوراق بدهی۲۲۴‌ هزار میلیارد‌ تومان بود‌ه است. تسویه اصل و سود اوراق مالی اسلامی دولتی در سال جاری اتفاق خواهد افتاد.

سوال: مهم ترین اقدامات بورس در سالی که گذشت چه بود؟

عشقی: یکی از فعالیت‌های جدی سازمان بورس در امسال بحث انحصارزدایی از فعالیت های ارایه خدمات در بازار سرمایه است. نزدیک به ۱۲ سال کارگزاری جدیدی تاسیس نشده بود که از آبان ۸ مجوز موافقت اصولی کارگزاری صادر شده و یک مجوز نیز قبلا صادر شده بود.۸ موافقت اصولی تاسیس شرکت سبدگردان، ۳ موافقت اصولی تاسیس مشاور سرمایه گذاری و ۲ مجوز فعالیت پردازش اطلاعات مالی داشته ایم.

 تایید صلاحیت مدیران ناشران با رویکرد حرفه ای دنبال شده است و سلب صلاحیت از ناشرینی که دارای حداقل های مقرر در قانون نیستند را اقدام خواهیم کرد.در خصوص اصلاح قانون بازار و لایحه تضاد منافع در بازار نیز اقداماتی انجام شده اما نهایی نشده است.

سوال: یکی از دغدغه های بورس، نمایش عمق مظنه در بازار است، این موضوع نهایی شده است؟

عشقی: در حوزه بهبود ریزساختارهای بازار نیز برنامه هایی داشته ایم. یکی از دغدغه های جدی بحث نمایش عمق مظنه بود که شبهاتی داشت اما با بررسی هایی که انجام شد، از ۱۵ فروردین عمق مظنه نمادها برای کلیه سهامداران در سامانه های انلاین نمایش داده خواهد شد.

 اولین معدن طلای کشور در بازار سرمایه پذیرش شده و گشایش قراردادهای آتی در تمام کالاهایی که امکان پذیر است در بورس های کالایی در برنامه است. فعالیت جدی در خصوص تعامل با صنایع مختلف در سازمان وجود دارد که میز صنعت در این راستا راه اندازی شده تا صنایع مختلف مشکلات و چالش هایشان را مطرح کنند.

سوال: بازار سرمایه در حوزه IT در چه وضعیتی است؟

عشقی: با توجه به گسترش بازار یکی از حوزه های اصلی بازار، حوزه زیرساخت و IT است و برنامه های جدی در این زمینه وجود دارد. این هفته رونمایی از سامانه هوشمند پایش و نظارت بازارسرمایه را خواهیم داشت.

همچنین زیرساخت جمع آوری اطلاعات دارندگان اطلاعات نهانی در حال تکمیل است و با سامانه های معاملاتی در حال ارتباط است. سامانه یکپارچه مدیریت نهادهای مالی با رویکرد الکترونیکی کردن صدور مجوز و‌ به مرور مجوز های تمدید فعالیت و افزایش سقف صندوق ها بر‌روی این سامانه شکل خواهد گرفت.

سوال: نگاه بودجه سال آینده به بورس چگونه بوده است؟

عشقی: از جمله پیگیری های انجام شده توسط سازمان تعیین سقف برای نرخ گاز طبیعی، کاهش نرخ مالیات بر درآمد شرکت های تولیدی از ۲۵ به ۲۰ درصد، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس از محل سود انباشته و تقویت صندوق تثبیت نیز از مواردی است که در بودجه دیده شده است.

سوال: بازگشایی دامنه نوسان به چه صورت انجام می شود؟

عشقی: تلاش می‌کنیم بازگشایی دامنه نوسان بخش عمده از بازار را در برگیرد و این شیوه  از اوایل سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد. بازخورد بازار حد و حدود را مشخص می کند. دامنه نوسان به خودی خود نمی تواند بازار را به تعادل برساند مولفه های دیگر هم مهم هستند. گام بعدی ما نیز اصلاح بازارگردانی بسیار مهم است و در برنامه سازمان بورس قرار دارد. همچنین تغییرات متناسب بر بازار را در برنامه داریم اما به علت قطعی نشدن در این رابطه صحبتی نمی‌کنیم.

سوال: شرایط بازار سرمایه چه زمانی بهتر می شود و ضرر سهامداران جبران می شود؟

عشقی: هیچ کس نمی تواند بگوید چه زمانی ضرر سهام داران جبران خواهد شد. در همین بازار افراد مختلفی هستند با سهام مختلف و پرتفوی مختلف و وضعیت آنان کاملا متفاوت است.  سخت است سهامداری باشد که به اندازه شاخص سود و زیان کرده باشد. نمی‌توان گفت که شاخص باز می گردد بعضی از نمادها شاید هیچ وقت به حالت گذشته باز نگردند شاید بعضی تا چند ماه دیگر برگردد بستگی به سهام دارد.

سوال: چرا فرابورس اقدام به تبلیغ به خرید سرخابی ها می کند؟

عشقی: سازمان بورس در خصوص هیچ شرکتی توصیه خرید و‌ عدم خرید نمی کند و شرکت های کارگزاری و‌نهادهای مالی می‌توانند در حیطه مسئولیت خود‌ این کار را انجام دهند. اگر فرابورس اقدام به تبلیغ سهام سرخابی ها را کرده باشد با آن برخورد میکنیم.

سوال: کانون سهامداران حقیقی چه زمانی تشکیل می شود؟

عشقی: مدیریت کانون سهامداران حقیقی به صورت سراسری سخت است. شاید بهتر باشد به صورت منطقه ای، استانی و تجمیع چند استان درخواست بدهند. تاکنون درخواستی نداشتیم و اساسنامه هنوز نهایی نشده است.

سوال: کانون سهامداران حقیقی چه زمانی تشکیل می‌شود؟

عشقی: مدیریت کانون سهامداران حقیقی به صورت سراسری سخت است. شاید بهتر باشد به صورت منطقه ای، استانی و تجمیع چند استان درخواست بدهند. تاکنون درخواستی نداشتیم و اساسنامه هنوز نهایی نشده است.

سوال: علت اتخاذ تصمیم اخذ مالیات از حقوقی هایی که سپرده بانکی چیست؟

عشقی: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ماده ۱۴۳ قانون مالیات های مستقیم از مالیات معاف هستند. با این وجود در حال مذاکره با سازمان امورمالیاتی هستیم و به محض مشخص شدن نتیجه، آن را اعلام می‌کنیم.

سوال: در سال آینده بازار به چه صورت خواهد بود؟

عشقی: شرایط بورس در سال آینده وابسته به بودجه است و با توجه به احکام کلی که تصویب شده، پیش پینی می‌شود که شرکت‌ها افزایش سرمایه و اقدامات توسعه‌ای می‌دهند و به واسطه ثباتی که سال آینده وجود دارد، فروش شرکت‌ها رشد چشم‌گیری خواهند کرد.

سوال: مبالغ واریزی سود‌سهام‌عدالت به چه صورت خواهد بود؟

عشقی: برای پرتفوی ۴۹۲ هزار تومانی ۵،۳۹۹،۰۰۰ ریال، برای پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی ۵،۷۵۲،۹۴۴ ریال و برای پرتفوی یک میلیون تومانی ۱۰،۸۱۳،۸۷۱ ریال سود واریز خواهد شد. این ارقام برای سهام‌دارانی است که پرتفوی سهام عدالت خود را تغییری نداده‌اند و برای سایر افراد این ارقام کمتر خواهد بود.

سوال: سود شرکت‌های غیر بورسی سهام عدالت که گفته شده در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار دارد و هنوز به حساب سپرده گذاری واریز نشده است چه می‌شود؟

عشقی: این موضوع در دستور شورای عالی بورس قرار دارد تا اگر این وجوه توسط سازمان خصوصی سازی وصول شد به شرکت سپرده گذاری واگذار شود. بستگی دارد شورای عالی بورس در این خصوص چه تصمیمی بگیرد. پس از آن سود مورد نظر به سهامداران پردخت خواهد شد.

سوال: آیا شاخص‌ها دستکاری می‌شوند؟

عشقی: شاخص به هیچ وجه نشان‌دهنده سود و زیان کل سهام داران نیست. اینکه شاخص دستکاری می‌شود کاملا غلط است اگر گزارشی به صورت علمی تایید شود توسط سازمان بورس بررسی می‌شود. اگر گزارشی دارید در این خصوص ارائه دهید.

سوال: چرا همچنان صندوق پالایش و دارایکم در زیان هستند؟

عشقی: منابع صندوق تثبیت به صورت مستمر واریز می‌شود. صندوق‌های پالایش یکم و‌دارایکم نیز معضل جدی برای ما شدند که این صندوق‌ها ساختار خاصی دارند و یونیت‌های این صندوق‌ها مر‌بوط به دولت است و حق رای سهام داخل در دولت باقی مانده است.

اصلاحاتی برای اصلاح ساختار این صندوق‌ها به شورای عالی بورس دادیم تا در هیئت دولت تصویب شود در صورت تصویب، قیمت صندوق‌ها به nav خواهد رسید.

سوال: برای هماهنگی بین سازمان بورس و بانک مرکزی چه اقداماتی انجام شده است؟

عشقی: به منظور هماهنگی بهتر بازار سرمایه و سیستم بانکی، کارگروه مشترکی با حضور سازمان بورس و بانک مرکزی تشکیل شده و تمام مباحثی که دغدغه سازمان بورس و بانک مرکزی است اعم از نرخ‌ها، نظارت بر نهاد‌های مالی مشترک، راه اندازی ابزار‌های مالی مشترک، استفاده از زیرساخت‌های سیستم بانکی برای توسعه بازار سرمایه و ارتباط سپرده گذاری مرکزی با سیستم بانکی در این نشست‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سوال: چه ارتباطی میان تحقق برجام و دامنه نوسان است؟

عشقی: دامنه نوسان به هیچ وجه به برجام گره نخورده اما قطعا اصلاحات زیر ساخت بازار نیازمند تعادل نسبی در بازار است که به مروز پیش خواهد آمد. اصلاح ساختار بازار در شرایطی باید انجام شود که بازار کمترین نوسان را خواهد داشت و با توجه به این که بازار اخیرا نشان داده که به تعادل رسیده در سال آینده در مورد دامنه نوسان تصمیم‌گیری خواهد شد.

پرونده های متعددی از طرف دستگاه قضایی و سازمان بازرسی تشکیل شده و سازمان در جریان جزئیات نیست. تنها در این پرونده‌ها سازمان در صورت درخواست اطلاعات، داده‌ها را در اختیار نهادها قرار می‌دهد. پرونده‌هایی در خصوص ظن‌دستکاری، دسترسی به اطلاعات پنهانی و... تشکیل داده و بررسی کرده و به زودی احکام آن‌ها را اعلام خواهد کرد.

سوال: چرا ثبت برخی از افزایش سرمایه ها بسیار طولانی می شود؟

عشقی: زمان ثبت عمده افزایش سرمایه ها به کمتر از یک ماه رسیده، مگر اینکه خود شرکت ها در تامین اسناد و مدارک مشکل داشته باشند که آن موقع ممکن است بیشتر طول بکشد که آن هم به دلیل عدم ارائه مدارک است. ولی اگر مدارک کامل باشد سعی می کنیم کمتر از یک ماه انجام دهیم که الان در حال رایزنی با اداره ثبت شرکت ها هستیم تا این زمان را کمتر کنیم.

در خود سازمان بورس هم سعی می کنیم طی کمتر از یک ماه پاسخ شرکت ها درباره افزایش سرمایه را بدهیم یا رد و یا تایید می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پالایش بی صاحب
۱۳:۴۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
پالایش 7000 تومان است.قرار بود 10000 تومان شود.پس وعده هاتون چیشد؟
Iran (Islamic Republic of)
مطلع
۱۳:۳۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
پیامک سودها بی نام نشان برای سهامداران ارسال میشود.لطفا ضابطه و قانونی بگذارند بانکها در هنگام پرداخت سود سهام بنویسند این سود متعلق به چه سهامی است.سود سهام عدالت هست صندوق پالایش است.شستا است.همینطوری پیامک واریز می آید معلوم نیست کی واریز کرده و بابت چی؟لطفا پیگیری کنید.تشکر
Iran (Islamic Republic of)
کارمند دولت
۱۳:۳۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
60 درصد شرکت های بورسی سود سهام های بورسی را از سجام واریز نمیکنند لطفا پیگیری کنید.سود سالهای گذشته هم واریز نکردن.چرا از مسئولان بورس این موارد را سوال نمیکنید؟تلفن امور سهام بیشتر شرکتها پاسخگوی سود سهامداران سالهای گذشته نیستن.جلوی تخلفات شرکتهای بورسی را بگیرید.بازرسی و ناظران بورس چکار میکنند؟
Iran (Islamic Republic of)
کارمند دولت
۱۳:۳۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
60 درصد شرت های بورسی سود سهام های بورسی را از سجام واریز نمیکنند لطفا پیگیری کنید.سود سالهای گذشته هم واریز نکردن.چرا از مسئولان بورس این موارد را سوال نمیکنید؟تلفن امور سهام بیشتر شرکتها پاسخگوی سود سهامداران سالهای گذشته نیستن.جلوی تخلفات شرکتهای بورسی را بگیرید.بازرسی و ناظران بورس چکار میکنند؟
Iran (Islamic Republic of)
سهامدار زیاندیده پالایش
۱۳:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
جناب عشقی!خودتان وعده دادید پالایش و دارایکم را که دولت قبل به مردم گران انداخت را شما و دولت جدید تا آخر سال 1400 به قیمت ناو برسانید وضرر سهامداران را جبران کنید پس چی شد؟چرا مسئولان دولت فقط وعده می دهند؟
پالایش 30 درصد منفی معامله میشود که با تخفیف 30 درصدی دولت یعنی 60 درصد زیر قیمت عرضه دولت دارد معامله میشود.
وعده وعید کافیه سفره ما خالیه
Iran (Islamic Republic of)
سهامدار بورس
۱۳:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
سود سهام صندوق دارا یکم را دو سال است پرداخت نکردن.لطفا این بی نظمی در شرکتهای بورسی را پیگیری کنید.ناسلامتی این صندوق خود دولت بود انداخت به مردم.چرا دو سال است مجمع سالیانه را برگزار نمیکنند و سود سهامداران را نمی دهند؟
Iran (Islamic Republic of)
سهامدار بورس
۱۳:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
سود سهام صندوق دارا یکم را دو سال است پرداخت نکردن.لطفا این بی نظمی در شرکتهای بورسی را پیگیری کنید.ناسلامتی این صندوق خود دولت بود انداخت به مردم.چرا دو سال است مجمع سالیانه را برگزار نمیکنند و سود سهامداران را نمی دهند؟
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۱۳:۲۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
راحت ترین راه برای جبران خسارت سرمایه گذاران بورس و سریعترین انتقال سرمایه ای به زنجیره ارز دیجیتال در زمان،هم اکنونه.
اگر برنامه گذاری برای رشد ارز دیجیتال داخلی شکل می گرفت و چشم انداز 20 ساله تعریف میشد،خیلی از موانع پیش رو کنار میرفت و در واقع موانع رو با یک سیاست درست دور میزدیم،
به امید خداوند متعال اگر در مسیر درست سیاست گذاری بشه تا بیست سال آینده باید به قطب سرمایه پذیری جهان اسلام مخصوصا شیعیان کل جهان و آزادگان هستی تبدیل بشیم و این امر فقط با توسعه و انتقال سرمایه به سمت ارز دیجیتال داخلی تحقق پیدا میکنه،
شیعیان نیاز به یک نقطه امن برای سرمایه گذاری دارند تا از حالت پراکندگی در بیان،و کشور ما بهترین و مقتدر ترین نقطه در جهان محسوب میشه برای این مهم.
در این آشوب بازار جهان،بهترین گزینه برای انتقال سرمایه جاییکه هم ثروت خدادادی داشته باشه هم اقتدار ذاتی.
آخرین اخبار