حوزه دفاعی امنیتی در مسائل مختلف منطقه و موضوعات نظامی در یک سال گذشته گزارشهای متنوعی را تهیه کرده که در بستههای خبری آتی به مرور پربازدیدهای این گزارشها میپردازیم.
شهید فخری زاده یکی از دانشمندان ارزشمند کشورمان بود که فعالیتهای بسیاری را برای ایران اسلامی انجام داد. صر جمعه ۷ آذرماه سال گذشته بود که خبری درباره یک ترور در منطقه آبسرد دماوند تهران منتشر شد، تروری که تعجب همگان را برانگیخت. چند ساعت بعد مشخص شد که فرد ترور شده یکی از دانشمندان هسته ای کشورمان به نام محسن فخری زاده بود. اما شهید فخری زاده به اذعان بسیاری از دوستان و همکارانش یکی از دانشمندان و مغزهای متفکر کشورمان بود که کارهای بسیاری انجام داد. در ابتدا نحوه ترور این شهید بزرگوار را مرور میکنیم. (بیشتر بخوانید)
جنگ در سوریه بالا گرفته بود و تروریستها تا پشت درهای کاخ ریاست جمهوری سوریه نیز رسیده بودند و خمپارهها و گلوله هایشان به نزدیکی حریم حضرت زینب (س) میرسید، در این میان به درخواست رسمی کشور سوریه نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت مستشاری در خاک سوریه حضور پیدا کردند تا جلوی پیشروی و حضور گروهک تروریستی داعش در خاک سوریه را بگیرند. سرانجام با حضور حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش در میدان مبارزه با داعش جریان عوض شد و شهید سپهبد قاسم سلیمانی پایان حکومت داعش را اعلام کرد؛ اما در این میان حاج قاسم تنها نبود و سرداران گمنامی هم در کنار این شهید بودند... (بیشتر بخوانید)
دافعان حرم یا همان مدافعان خستگی ناپذیری که هفت سال بیشتر است در منطقههای درگیری با داعش حضور دارند و هنوز خسته نشده اند، بلکه به شهادت و جان دادن در این مسیر افتخار میکنند. حالا صحبت از شهیدی است که در دفاع از حرم حضرت زینب شهید شده است؛ پاسدار شهید حسن عبدالله زاده. (بیشتر بخوانید)
توپهای ضد هوایی یکی از سامانههای موثر در پدافند هوایی کوتاهبرد هستند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علاوه بر طراحی و ساخت سامانههای دفاع موشکی توانسته اند در حوزه توپهای ضد هوایی دفاع نزدیک نیز دستاوردهای بسیاری داشته باشند. دستاوردهایی که میتوانند در هنگام تهاجم احتمالی دشمنان نقش موثری به خصوص در مرزهای کشورمان در مقابله با ریزپرندهها ایفا کنند. (بیشتر بخوانید)
از ابتدای طراحی و ساخته شدن تجهیزات زرهی همچون نفربرها، تانکها و خودروهای زرهی، فرماندهان نظامی همیشه به دنبال این موضوع بودند تا تجهیزاتی را طراحی کرده و بسازند که در نبردها بتوانند علیه تانکها و نفربرهای دشمن استفاده کنند. موشکهای ضد تانک یکی از دستاوردهای بومی صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران هستند. (بیشتر بخوانید)
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از پیشتازان حوزه طراحی و ساخت سامانههای پیشرفته پدافندی هستند.پدافند هوایی و اهمیت آن باعث شده تا این بخش بیشتر از سایر بخش ها مورد توجه فرماندهان عالی نیروهای مسلح قراربگیرد. همه این سامانههای بومی در اختیار قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) قرار دارند که نیروی پدافند هوایی ارتش و پدافند هوایی سپاه پاسداران دو بخش مهم پدافندی ذیل این قرارگاه هستند. (بیشتر بخوانید)
نفربرها یا خودروهای حمل سربازان در میدان نبرد یکی از تجهیزاتی هستند که علاوه بر بالگردها نقش مهمی در انتقال سربازان و یا افسران نظامی در میدانهای نبرد دارند. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی زمینی ارتش از شاخصترین سازمانهای نیروهای مسلح در این حوزه هستند. پس از پایان دوران دفاع مقدس ایده ساخت تجهیزات بومی همچون سایر زمینهها در زمینه نفربرهای نظامی نیز در دستور کار قرار گرفت. (بیشتر بخوانید)
تانکها یکی از تسلیحات رزم زمینی در ارتشهای جهان هستند که در نبردهای زمینی نقش ویژهای دارند. تسلیحاتی که جرقه ساخت آن در سالهای جنگ جهانی اول زده شد و تا امروز هم انواع مختلفی از آنها تولید شده است. صنایع دفاعی نیروهای مسلح کشورمان چندین سال است که به عنوان یکی از بزرگترین سازندگان تانک در دنیا مطرح است. (بیشتر بخوانید)
رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش جمهوری اسلامی ایران خرداد ۱۴۰۰ با عنوان «سپر آسمان ۱۴۰۰» برگزار شد. در این رزمایش تکنیکهای مختلفی طراحی و اجرا شد. پایش و رصد سه ساعته ناوگروه زیردریایی «جورجیا» متعلق به نیروی دریایی آمریکا در هنگام خروج از تنگه هرمز با پهپادهای شرکت کننده در رزمایش و ارسال تصاویر به مرکز کنترل و فرماندهی رزمایش مشترک سپر آسمان ۱۴۰۰ از جمله اقدامات این رزمایش بود. (بیشتر بخوانید)
رادارها یکی از تجهیزات و تسلیحات موثر در حوزه دفاعی و نظامی هستند که کارکرد اصلی آنها در حوزه حفظ صلح و تامین امنیت کشورمان محسوب میشوند. صنایع دفاعی ایران در سال های گذشته که کشورمان تحت شدیدترین تحریم ها قرار داشت با اتکا به قدرت داخل و بدون اینکه به خارج وابسته باشند کار ساخت و بومی سازی همه تسلیحات را بر عهده گرفتند که طراحی و ساخت انواع رادارهای بومی از آن جمله است.
جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با طراحی و ساخت انواع مختلف رادارهای بومی یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در این حوزه است. (بیشتر بخوانید)