معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی استان یزد از راه‌اندازی اولین کارگاه آموزشی و تولیدی زیلو در روستای نصرآباد تفت خبر داد.

محمدرضا دهقان مهرجردی گفت: این کارگاه زیلوبافی در مجاورت مسجد جامع نصرآباد با چهار دار زیلو در فضایی به وسعت ۱۰۰ مترمربع، زمینه اشتغال ۲ نفر را فراهم کرده است.

به گفته او بافت زیلو در استان یزد از جایگاهی والا برخوردار است و این دست بافته ارزشمند از قدیمی‌ترین محصولات صنایع‌دستی استان به شمار می‌رود.

او می گوید: زیلو را به‌ عنوان فرش سلامت معرفی می‌کنند، چون تنها دست‌بافته‌ای است که تماماً با گیاه تهیه می‌شود. گیاه نرم پنبه جزء مواد اولیه زیلو است و همراه با گیاهان دیگر، چون رناس، نیل و پوست گردو رنگ به خود می‌گیرد. همین موضوع باعث شده که زیلو، الکتریسیته ساکن ایجاد نکند.

او می گوید: از طرفی زیلو، ذرات معلق در هوا ایجاد نکرده به علت نداشتن پرز و خامه به دستگاه تنفسی بدن نیز آسیب نمی‌رساند و پزشکان استفاده از آن را برای کودکان و بیماران تنفسی توصیه می‌کنند. به علت مواد سلولزی موجود در آن، هیچ‌گونه عوارض پوستی در بدن انسان به وجود نمی‌آورد.

دهقان مهرجردی گفت: از دیگر فواید زیلو این است که به طبیعت بازمی‌گردد و پس از کهنه شدن و غیرقابل استفاده شدن در گودالی در کنار گیاهان چال می‌شده‌اند تا به‌عنوان کود گیاهی برای بقیه گیاهان مورداستفاده قرار بگیرند.

او می گوید: در حال حاضر زیلو در قالب فرش، مبل، تابلو، سجاده، روکش صندلی و ... در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف در شهرستان‌های استان و خصوصاً میبد تولید می‌شود و مورد استقبال زیاد مردم و گردشگران خارجی از این هنر صنعت قرار گرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.