بخش کشاورزی در کشورهای در حال توسعه موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه برای گذر از بحرانهای عدم توسعه بایستی به سراغ بخش کشاورزی خود رفته و ضمن تلاش برای گسترش تولیدات کشاورزی در تفکر آن باشند که این بخش را با تکنولوژیهای پیشرفته آمیخته کنند تا از این رهگذر تولیدات خود را عملی کنند.
این بخش در روند رشد و توسعه اقتصادی کشورهای مختلف نقشهای متعددی بر عهده دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهادههایی مانند نیرویکار، مصرف تولیدات سایر بخشهای صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشینآلات کشاورزی، ارز آوری برای کشور و تامین مالی سایر بخشهای زیربنایی را یاد کرد.
درآمدزایی با پرورش ماهیان سردابی
بهاره بهرامیفر گفت: پرورش ماهیان سردآبی علاوه بر تأمین غذا برای جمعیت رو به رشد در ایجاد شغل و درآمد برای بهره برداران، میتواند نقش مهمی ایفا کند.
مسئول شیلات جهاد کشاورزی مشهد گفت: به لحاظ وجود خشکسالی و محدودیتهای مراتع در تأمین نهادههای مورد نیاز برای توسعه سایر انواع پروتئین، در شرایط فعلی توسعه آبزی پروری از بهترین راههای تأمین پروتئین موردنیاز است.
بهرامی فر گفت: یکی از کسب و کارهای شیلات که بسیار سریع به سوددهی میرسد، کسب و کار پرورش ماهیان سردآبی است و در امسال ۲۶ واحد پرورش ماهی فعال و ۵۹۵ تن ماهی سردابی تولید شده است، در پرورش ماهیان سردابی در مشهد میزان اشتغالزایی به صورت مستقیم ۶۶ نفر و غیر مستقیم ۲۰۰ نفر فعال شده اند، درمیان ماهیان سردآبی، ماهی قزل آلا یکی از محبوبترین گونههاست که بازار پرتقاضایی دارد.
او گفت: مهمترین نیاز یک ماهی برای رشد و تولید مثل، آب پاکیزه است بنابراین مهمترین دستگاه مورد نیاز در این حوزه دستگاه تصفیه آب است، یکی دیگر از نیازهای ماهیان سردابی دمای بین ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتیگراد است و یکی از حیاتیترین بخش هر کسب وکار شناسایی بازار هدف است.
بیشتر بخوانید
بهرامی فر گفت: برخی از عوامل زیستی، مساعد بودن کیفیت آب، تناسب اقلیم منطقه، مدیریت بهداشتی مزرعه، و عوامل اقتصادی مانند قیمت مناسب و پوشش بیمهای محصول در صدر لیست عوامل موثر بر موفقیت در تولید ماهی سردابی قرار دارند، مهمترین موانع توسعه شناسایی شده در این صنعت به ترتیب ریسک شکست در تولید، عوارض ساخت و ساز و نوسازی، هزینه خرید غذا، نرخ سود بالای وام بانکی و گرانی تعرفه انرژی است.
ارتقای مکانیزاسیون بخش کشاورزی در مه ولات
هادی ساربان هم گفت: با پیگیریهای انجام شده و همراهی بانک کشاورزی، در امسال بیش از ۷ میلیارد ریال به منظور تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مه ولات گفت: باوجود محدودیتها و افزایش تقاضا نسبت به عرضه، از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۹۷ پرونده به مبلغ ۷۹ هزار و ۸۳۴ میلیون ریال جهت دریافت تسهیلات معرفی و نزدیک به ۷۶ پیش فاکتور به ارزش ۷۰ هزار و ۱۴۵ میلیون ریال عملیاتی شده است.
او گفت: علاوه برتسهیلات در نظر گرفته شده برای بخش مکانیزاسیون، حدود ۲۲ دستگاه تراکتور به صورت نقدی به پیش فروش خواهد شد، انواع تراکتور، ادوات و دنباله بندهای کشاورزی در زیر بخشهای زراعت و باغبانی، از ماشینها و ادوات اختصاص یافته در خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی سال ۱۴۰۰ است.
جذب یک میلیارد و ۳۶۷ میلیون تومان تسهیلات دامدار کارت توسط دامداران جوینی
عبداله آرین نیز گفت: یک میلیارد و ۵۷۲ میلیون تومان تسهیلات دامدار کارت به این شهرستان اختصاص داده شده است که این تسهیلات از ۲۰ میلیون تومان الی ۳۰ میلیون تومان با توجه به تعداد دام بیمه شده شخص دامدار به متقاضیان این تسهیلات اختصاص یافته است.
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی جوین گفت: بدون شک تامین نقدینگی برای خرید خوراک دام و از طرفی بالا بودن هزینههای خوراک دام مشکلات فراوانی برای دامداران بوجود آورده که این تسهیلات کمک شایانی به این بخش خواهد کرد.
منبع: تسنیم