درگیری روسیه و اوکراین قیمت جهانی گندم طی ۱۴ سال اخیر را به بالاترین حد رساند.

 این ۲ کشور به عنوان بزرگترین صادرکنندگان تامین ۳۰ درصد گندم جهان را برعهده دارند.

طبق اذعان کارشناسان قیمت جهانی گندم به سبب ایجاد هراس از کاهش ظرفیت تولید گندم در اوکراین روبه افزایش است که با استمرار درگیری، افزایش قیمت جهانی غلات ادامه خواهد داشت.

بنابر آمار روسیه و اوکراین ۲۹ درصد صادرات جهانی گندم، ۱۹ درصد ذرت جهان و ۸۰ درصد صادرات جهانی روغن آفتابگردان را به خود اختصاص داده که درگیری اخیر بزرگترین شوک قیمتی از سال ۱۹۵۹ تاکنون بر حوزه غلات وارد کرده است.

جنگ یادآور ضرورت خودکفایی گندم
 

با توجه به کاهش چشمگیر میزان تولید گندم در سال زراعی گذشته، بازرگانی دولتی به عنوان متولی امر برای تامین نیاز کشور و ذخایر استراتژیک حدود ۹ میلیون تن گندم ثبت سفارش کرد که حدود ۷ میلیون تن وارد و توزیع و بخشی در حال حمل از بنادر به داخل کشور است که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی در تامین گندم و نان مورد نیاز کشور نیست.

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی امسال ۲۵۰ هزار هکتار از گندمزارهای کشور به صورت قراردادی زیر کشت رفت که در سال آینده این سطح به ۲ میلیون هکتار افزایش می یابد که این امر کشاورزان را به سبب اطمینان از بازار، خرید با قیمت مناسب و تامین نهاده های به موقع کشاورزی به کشت دلگرم می کند.

این پایان ماجرا نیست چرا در کنار کشت قراردادی عوامل دیگری همچون قیمت گذاری منطقی در شورای اقتصاد و شرایط جوی مناسب می تواند بار دیگر کشور ما را از واردات این محصول استراتژیک بی نیاز کند، کمااینکه طبق اظهارات معاونت امور زراعت و بنیاد ملی گندمکاران در سال آینده اگر اتفاق خاصی در خصوص سیل، تگرگ و طوفان رخ ندهد، نیازی به واردات گندم برای تامین نان و ذخایر استراتژیک نداریم.

درگیری روسیه و اوکراین قیمت جهانی گندم را ۴۰ دلار افزایش داد

عطااله هاشمی گفت: با توجه به آنکه روسیه یکی از کشورهای عمده تولید گندم در دنیاست، بنابراین جنگ روسیه و اوکراین در ۱۰ روز گذشته منجر به افزایش چشمگیر غلات بویژه گندم شد.

به گفته وی، قیمت هر تن گندم جهانی از ۲۸۰ دلار به حدود ۳۵۰ دلار رسیده است، اما به سبب تامین و واردات کسری نیاز کشور جای هیچ گونه نگرانی در داخل نیست.

تصمیمات و اتفاقات سیاسی، اقتصادی و نظامی در کل دنیا همانند ارز، نفت و طلا، نرخ تمامی محصولات استراتژیک از جمله گندم را افزایش داد.

هاشمی گفت: هر اتفاق و ناامنی که در دنیا رخ دهد منجر به افزایش قیمت محصولات استراتژیک می شود، اما به سبب تامین گندم مورد نیاز داخل که بخشی از آن وارد و مابقی روی کشتی در حال تخلیه است، جای هیچ گونه نگرانی نیست. 

گرچه حمله روسیه به اوکراین قیمت هر تن گندم را ۳۰ تا ۴۰ دلار افزایش داد، اما تامین کسری گندم مورد نیاز از طریق واردات و بارگیری مابقی محصول روی کشتی ها جای هیچ گونه نگرانی نیست‌.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به تاثیر افزایش قیمت جهانی بر نرخ داخل، در همان ابتدا در شورا اعلام کردیم که در صورتی که موضوعاتی همچون افزایش قیمت جهانی و نهاده اثر بگذارد، تجدید نظر باید صورت گیرد.

با توجه به شرایط جوی و پیش بینی سازمان هواشناسی، خودکفایی گندم در سال زراعی جدید محقق می شود؛ از این رو مسئولان شورای قیمت گذاری با افزایش قیمت جهانی باید اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم را در دستور کار قرار دهند چرا که این موضوع در استمرار خودکفایی و بی نیازی از واردات به کشورهای بیگانه تاثیر بسزایی دارد.

تولید گندم به بالای ۱۲ میلیون تن می رسد

علیقلی ایمانی گفت: اوکراین و روسیه از صادرکنندگان عمده گندم در جهان محسوب می شود و بدیهی است که شرایط جنگی معاملات دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد.

به گفته وی، در شرایط فعلی جنگ به رغم کاهش عرضه، تقاضا در بازار برای محصولات استراتژیک وجود دارد که همین موضوع منجر به افزایش قیمت شده است.

امسال چین حدود ۶۰ درصد غلات جهان همچون ذرت، برنج و گندم را ذخیره کرده است که به اذعان خودشان برای مدت زمان ۱‌.۵ مواد غذایی ذخیره کردند تا چنانچه دچار جنگ شدند، مشکلی نداشته باشند.

ایمانی می گوید: اگر شرایط جنگ مستمر باشد، بر بازار گندم کشور ما هم اثر گذار خواهد بود، اما برای سال زراعی فعلی به سبب تامین کسری مورد نیاز از طریق واردات مشکلی نداریم.

مدیرعامل بنیاد گندمکاران گفت: با توجه به وضعیت سبز مزارع پیش بینی می شود که تولید به ۱۲ میلیون تن برسد که با این وجود نیازی به واردات نداریم.

بنیاد ملی گندمکاران اعلام کرد که برداشت گندم داخل از یک ماه آینده آغاز می شود که امیدواریم در سال زراعی آینده مشکلی در تامین گندم مورد نیاز نداشته باشیم.

حمله روسیه به اوکراین قیمت گندم را به بالاترسن حد رساند

قاسم پیشه ور گفت: هر جنگی تبعاتی دارد که در صورت مدیریت این تبعات کاهش می یابد.

به گفته وی، با توجه به ذخایر مناسب گندم در انبارها مشکلی در بحث گندم و نان نداریم.

طبق اذعان مسئولان قیمت هر تن گندم خارجی ۳۷۵ تا ۳۸۰ دلار است که واردات با ارز نیما و احتساب سایر هزینه های حمل، تخلیه، عوارض گمرکی و مسائل حفظ نباتات بیش از ۱۱ هزار تومان در داخل تمام می شود که با وجود واردات گندم با ارز ترجیحی، کمیسیون تلفیق اعلام کرده که به جای حمایت از کشاورزان خارجی، نرخ خرید تضمینی گندم را افزایش دهیم تا تولیدکنندگان نسبت به تولید تشویق شوند.

رئیس نظام‌صنفی کشاورزی می گوید: قیمت ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی نرخ حداقلی است که با افزایش قیمت جهانی، این نرخ در شورای قیمت گذاری باید اصلاح شود تا گندم تولیدی به آن سوی مرزها قاچاق نشود.

طی ۲ سال اخیر شرایط خشکسالی و کم آبی، دستاورد خودکفایی را تحت تاثیر قرار داد به طوریکه بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تامین شد که خوشبختانه با تدابیر بازرگانی دولتی گندم مورد نیاز تولید داخل و ذخایر استراتژیک به موقع تامین شد که حال با افزایش قیمت جهانی گندم ناشی از درگیری روسیه و اوکراین جای هیچ گونه نگرانی نیست.

گزارش از آزاده محبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
متاسفانه باید بگویم که امسال هم بسیاری از مزارع جهت علوفه ی دام استفاده خواهد شد. عوامل زیادی دخیل می باشند از جمله اداره آب بدون کار شناسی دقیق و تعیین دبی دقیق پمپ های آب سهمیه ای را به کشاورزان اختصاص می دهد که کشاورز با زحمت فراوان با این سهمیه کندم را تا مرحله خوشه دهی پیش می برد در این مرحله که گیاه نیاز به آب بیشتر جهت گرده افشانی و تولید محصول با کیفیت دارد شارژ کشاورز تمام می شود و دیگر هیچ فایده ای ندارد و گندم بقول کشاورزان سبز خشک شده و دانه تولید نمی‌کند و خوراک گوسفند می شود. البته عده ای در این بین با پارتی و رشوه شب و روز اب مصرف می کنند و واقعا جای سوال دارد. لطفا هر کس می تواند این پیام را به دست مسولین برساند گرچه فایده ای ندارد اما کار اداره آب اصلا درست نیست. واز طرفی چون قیمت گندم پایین است کشاورزان سهمیه آب را نگاه می دارند و گندم نمیکارید تا گوجه فرنگی بکارند چون در این بازار دلال بازی زیاد است و سود کلانی به جیب می‌زنند. مسولین هر فکری دارید بکنید. که به نظرم فکرتان به جایی نمی‌رسد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
دوستان کشاورزان در خاک داخل گندم دخالتی ندارند و گندم را تمیز تحویل مراکز خرید می دهند از خدا بی خبرهای مسؤل در مراکز خرید دست به چنین کاری می‌زنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
اقلیم ما اصولا اقلیم مناسب برای عملکردهای بالای گندم نیست واگر سال سال خوبی باشد از نظر میزان و پراکنش بارندگی ها ممکن است تولید در حد خود کفایی باشد برای کشوری مثل ما که هم وارد کننده گندم هستیم هم جو بهتر است به خود کفایی جو فکر کنیم که اصولا راحت تر تولید می شود و کم توقع تر از گندم است وباپول حاصل از صرفه جویی خود کفایی جو گندم وارد کنیم
Iran (Islamic Republic of)
سید حسن
۱۷:۱۴ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
از خدا بترسید و با گندمها خاک و ماسه و شن و سنگ قاطی نکنید و به دولت نفروشید!! چرا که خداوند می تواند خشک سالی بیاورد یا با باران زیادی سیل راه بیندازد و زمین های شما را خراب کند ...خط وسط گندم یعنی عدالت و رعایت میزان .....راننده ای با شوفر خود بار میبرد و باسکول میکرد ،شوفر ش بعد از باسکول پیاده میشد و در واقع وزن او با بر گندم بود کا به دولت صدمه میزد ،خداوند این راننده را روی باسکول زد ! روزی هنگام پیاده شدن از کامیون روی باسکول افتاد و پایش شکست !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
فعلا بخاطرکثرت سدها بر روی رودخانه های کارون وکرخه بزرگترین تامین کننده گندم یعنی جلگه خوزستان را دارد نابود می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
کشاورز نباید گشنیز بکارد
جهاد دستور ممنوع کشنیز بده
هم مشکل دامداری حل میشه وهم مشکل گندم حل میشه
Iran (Islamic Republic of)
اسدالله
۱۴:۰۸ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
من خودم گندم کار هستم الان نباید فکر قیمت باشیم بایید تلاش کنیم تن آج را ببریم بالا تا مردم را تأمین کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
توام فکر جیبت هستی
Iran (Islamic Republic of)
اسدالله
۱۴:۰۸ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
من خودم گندم کار هستم الان نباید فکر قیمت باشیم بایید تلاش کنیم تن آج را ببریم بالا تا مردم را تأمین کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
اینجا دیگه همه دارن خربزه میکارن و... چون گندم براشون سودی نداره ...خود من گندم کاشتم ولی درامدش نسبت به هزینه اجاره زمین و لوله کشی و زحمت و خرج انواع کود انواع سم هزینه تراکتور و کمباین گازوییل روغن و تلمبه و حمل به مقصد سیلو و خرج های جانبی دیگه نمیارزه
Iran (Islamic Republic of)
ع
۰۹:۱۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
شهر ما همه زدن تو کار کشت هندونه و گوجه ،گندم با این قیمت صرفی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
نه فقط گندم باید در بقیه کالاهای استرتژیک هم خوکفا شویم حداقل به سطح تولید نیاز سالانه نزدیک شویم . ولی با وجود وضعیت آبی کشور با روش های مورد استفاده بجز نابودی آب و خاک نتیجه ای دیگری نخواهیم داشت . تنها راه ممکن استفاده از تکنولوژی های مدرن آب و خاک و کشاورزی است باید کشاورزان را آموزش داد مناطق کم هزینه که با حداقل آب می توانند بیشترین محصول را بدهند برای این کار اختصاص داد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
قیمت روغن و نان و ماکارانی وهرچی با گندم درست میشه گرون میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
ما یعالمه زمین خالی داریم ولی گندم و هیچ محصولی نکاشتیم کاش دولت زمین های خالی رو گندم بکاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
مگه ما توی گندم خودکفا نشده بودیم؟
Netherlands
خودم
۱۱:۳۷ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
خب وقتی سو مدیریت و فساد باشه نتیجه میشه این.برا من سواله چرا از کشاورز خودمون گندم رو با قیمت پایین میخرین تا کشاورز دل سرد بشه و با این همه موانع دیگ دنبال کاشت گندم نره.ولی درباره خرید گندم خارجی دست و دلباز هستن.و با قیمت های نجومی.تا درصد خودشون رو بردارن.یک مثال میزنم تابستون امثال ک گذشت گندم درجه یک ایرانی به قیمت 5500 خریدن ک اکثر کشاورز ها ترجیح دادن همون رو بدن به دام تا بفروشن.ولی از اون طرف رفتن گندم درجه دوم رو با قیمت 9000تا12000وارد کردن.خیلی دوسدارم یکی دلیل اینکارو توضیح بده
Iran (Islamic Republic of)
جان به لب
۱۳:۲۰ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
میدونید دلیلش چیه،دلیلش اینه که توی واردات بخور بخور هست ولی توی حمایت از کشاورز فقیر از این خبرا نیست
چون مسئولین جز به خودشون به چیز دیگه ای فکر نمیکنند،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
واقعا برايم روشن نيست چند بار بايد يك كشور جشن خودكفايي بگيره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
فقط خود کفایی........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
خبرگذاری محترم که نظر بنده می خوانید
لطفا لطفا به خاطر کشورمون به خاطر مردم
همین امروز همین حالا
پیگیر این موضوع باشید مسله خیلی جدیه
عواملی که خرید گندم رو تو این چند سال
کم کرده بخشی این هست که خدمتتون عرض
می کنم.
1 قیمت نامناسب خرید
2 مجوز فروش گندم به دولت (ثبت در سامانه)
که دو سه سال هست این موضوع درست شده
3 تغییر الک ازمایشگاه مراکز خرید
4 شبانه روزی نبودن مراکز خرید
5 قسطی واریز کردن پول گندم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۱۵ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
بله درسته ولی با کدوم اب دیگه؟!!!
اول باید به فکر کم کردن مصرف آب تو بخش کشاورزی باشین بعد خودکفایی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
بت سلام کدام خودکفایی بنده از کشاورزان جنوب استان ایلام که سهمی عظیم از مناطق گندم خیز کشور را به خود اختصاص داده حال که نیمی از اسفند ماه گذشته و منطقه گرم و خشک هست اما آب را با تعلل و بعد از ایجاد تنش به مزارع رها سازی کردن و حال که دیروز فقط ۷ میلی متر باریده آب را قطع کرده اند
و انگار نه انگار که در مناطقی که دمای آن این روزها ۲۷ درجه به بالا هست آب را قطع کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
فقط قیمت نان رو افزایش ندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
با سلام اگر دولت قیمت گندم را اصلاح نکند کشاورز حداقل نصف گندمش تحویل نمی دهد وانبار می کند پارسال همین کارکردن وحق هم دارن دولت ۱۱تومان گندم با ارز می خرد ولی ازکشاورز خوش نه
Germany
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
باید پنجاه درصد کشور گندم کاشته شه! به خرید تضمینی گندم دوازده هزار تومانی و صادرات هم راحت تر است
یا ده هزار تومنی!
آخرین اخبار