باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر- معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در این آئین گفت: دانشجو معلمان باید چگونه فکر کردن و فعالیتهایی که منجر به فکر کردن میشود را به دانش آموزان بیاموزند و مهارتهای زندگی را در اختیارآنها قرار دهند و تمام اینها مباحثی است که ما تحت عنوان مهارتهای معلمی بایستی در اختیار دانشجومعلمان قرار دهیم تا آنها بتوانند نسل آینده را هدایت کنند و این وجه تمایز دانشگاه فرهنگیان است.
انصاریراد افزود: در کنار این شایستگی، ما باید زمینه ارزشهای انسانی، اخلاقی، عدالت، توحید، بهداشت، همکاری گروهی و فعالیتهای اجتماعی را در دانشجومعلمان تقویت کنند تا بتوانند تعلیم و هدایت دانش آموزان ما را به عهده بگیرند.
او ادامه داد: بخش اساسی و عمده تربیت دانشجو معلمان در خصوص فعالیتهای غیر رسمی و فوق برنامه که منجر به شایستگی نوع دوم میشود در خوابگاهها و سراهای دانشجویی اتفاق میافتد و این لازمه دانشگاه است.
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: دولت مردمی نسبت به تربیت معلم دیدگاه کاملا روشنی دارد و تاکید بر توسعه کمی و کیفی است.
انصاریراد با اینکه ما دانشگاهی با گستره ملی هستیم که نزدیک به ۱۰۰هزار دانشجوی پیوسته داریم، ادامه داد: سالی ۳۰ تا ۵۰ هزار دانشجوی مهارت آموز ماده ۲۸ داریم که بایستی یک دوره یکساله را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند و با اینها جمعیت دانشگاه فرهنگیان به حدود ۱۵۰ هزار دانشجو در سال در کشور میرسد و این آمار نیازمند توسعه فضای دانشگاهی و حمایتهای ویژه و بیشتر است.
او افطود: در استان بوشهر نزدیک به ۲۰۰۰ هزار دانشجوی پیوسته وجود دارد و با توجه به آماری نزدیک به ۱۵۰۰ مهارت آموز ماده ۲۸ هستند، در مجموع نزدیک به ۴ هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر وجود دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: تعداد معلمان استان بوشهر حدود ۱۶ هزار نفر است که یک چهارم از این تعداد در دانشگاه فرهنگیان بوشهر مشغول به تحصیل هستند، این نیازمند حمایت گسترده و توسعه کمی و کیفی دانشگاه است.
انصاریراد با بیان اینکه ما در استان بوشهر کمبود فضای کالبدی داریم و نیاز است تا شرایط بهتری را فراهم کنیم، گفت: اعتقاد داریم باید جامعه ما، جامعهای اسلامی، جامعهای با فرهنگ و ادب و با انجام وظایف شهروندی استاندارد باشد و بایستی با دست معلمان که رسالت تربیت نسل آینده را به عهده دارند انجام شود و ضمن آروزی توفیق برای دکتر درویشی رئیس جدید دانشگاه آروز دارم که با تعامل با استانداری و سایر دستگاهها توسعه کمی و کیفی دانشگاه محقق شود.
رئیس پیشین دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر نیز در این آئین با تقدیر از یکایک معلمان و اساتید خود در ادوار تحصیل در تربیت معلم و مقاطع ارشد و دکتری بیان کرد: آنهایی که در این دانشگاه بودند شاهدند که سیاست هیچ گاه در این دانشگاه وارد نشد.
او عنوان کرد: در استان بوشهر حدود ۲۵۰ هزار دانش آموز در سه مقطع داریم و حدود ۱۶ هزار معلم داریم که از این تعداد هر سال بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ نفر بازنشسته خواهند شد.
رئیس پیشین دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر تاکید کرد: سالانه این دانشگاه میبایست این تعداد را تربیت و در اختیار آموزش و پرورش استان قرار دهد و اگر یک سال دانشجو جذب نشود با توجه به ازدیاد جمعیت و سند آمایش سرزمینی سالی همین تعداد عقب میافتیم و تازه تعلیم و تربیت این ۵۰۰ نفر وظیفه نخست ماست؛ اگرچه دانشگاه مسئولیتهای دیگری نیز دارد.
مولایی به عنوان عضو شورای راهبردی دانشگاه فرهنگیان کشور همچنین بیان کرد: نباید دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک اقامتگاه موقتی در نظر گرفته شود و دانشگاه فرهنگیان باید یک کارخانه انسان سازی و تربیت معلم با خدمات پس از فروش باشد و کار ما با فارغ التحصیلان آن اینجا تمام نشده و سی سال آنها را دنبال کنیم.
او افزود: هر معلمی که روزانه آموزش لازم را نبیند هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ انگیزشی عقب میافتد.
رئیس پیشین دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر با بیان اینکه در استان باید همتی برای بهبود وضعیت این دانشگاه باشد، تاکید کرد: ارائه این آموزش میتواند از وظایف دانشگاه فرهنگیان باشد که این ۱۶ هزار معلم استان را به روز نگه دارد اگر دنبال آموزش کیفی است و این در حالی است که اکنون ما برای هر ۱۷۰ دانشجو یک هیات علمی داریم و ما برای حدود ۱۶۰۰ دانشجوی پیوسته با نرم ۸ نفر احتیاج به ۲۰۰ اتاق داریم.
او عنوان کرد: دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر ۲ مرکز وابسته دارد که یکی از آنها در برازجان است که هشت سال آن را نگه داشته ایم و دیگری در خورموج است.
مولایی با بیان اینکه خواهشم این است که توجه بیشتری به دانشگاه فرهنگیان در استان بوشهر شود، ادامه داد: دوست دارم بعد از ۳۰ سال خدمت در آموزش و پرورش با معلمی بازنشسته شوم و من را نه به عنوان یک مدیر و بلکه با عنوان یک معلم بشناسند و در طول این ۸ سال هرگز تدریسم را رها نکردم و به این راز رسیده ام که اگر هر کدام از ما قدردان معلمین باشیم، آموزش و پرورش آینده ما متحول خواهد شد.
رئیس جدید دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر نیز در این آئین ضمن خوشامدگویی به مدعوین، مسئولان و همکاران دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر و تقدیر از زحمات دکتر اکبر مولایی ریاست پیشین دانشگاه بیان کرد: یکی از برنامههایی که به آن باور دارم، وجود نظم و انضباط در کار است و از آنجا که در دانشگاه فرهنگیان و دیگر دستگاهها نظم در برنامهها نقش اساسی دارد، امیدوارم که همه بتوانیم این مهم را سرلوحه برنامه هایمان قرار دهیم.
دکتر رضا درویشی گفت: پر توان و با برنامه در راستای منویات مقام معظم رهبری در ارتباط مستمر با اداره کل آموزش و پرورش، ادارات شهرستان هاو مناطق، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و ...، برنامههای بسیار گستردهای را در ابعاد کمی و کیفی داریم.
او با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان دانشگاه پرور و قله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، افزود: ما برنامههای جامعی در فصل جدید همکاری بین دانشگاه فرهنگیان و اداره کل آموزش و پروش داریم؛ چرا که این دو مکمل یکدیگر هستند.
رئیس جدید دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان از این لحاظ که تربیت معلم و استاد را عهده دار است، از جایگاه ویژهای برخوردار است، افزود: تلاش میکنیم با همت شما همکاران دانشگاهی، اساتید ارجمند، دانشجویان و اساتید بازنشسته که مهمترین عنصر در حوزه مشورتی ما هستند، دانشگاه فرهنگیان را در سطح کشوری و استانی به جایگاه بالاتری برسانیم.
درویشی بیان کرد: تلاش میکنیم با طراحی برنامههایی در حوزههای مختلف در راستای اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی و در مسیر توسعه دولت سیزدهم و ریاست محترم جمهور گامهای اساسی برداریم.
او در پایان گفت: ما از مسئولین استانی و کشوری میخواهیم که دانشگاه فرهنگیان را ویژه دریابند و در زمینههای مختلف یاریگر دانشگاه فرهنگیان باشند.
در پایان این آئین از زحمات هشت ساله دکتر مولایی در دانشگاه فرهنگیان با اهدای لوح سپاس ریاست دانشگاه فرهنگیان کشور قدردانی و دکتر رضا درویشی به عنوان رئیس جدید دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر معارفه شد.