پنیر، خاصیت اعتیادآوری دارد. مطالعاتی وجود دارد که تأیید می‌کند پنیر شباهت‌هایی به مکانیسم تأثیرگذاری مواد مخدر دارد.

تا حالا فکر کرده‌اید رمز موفقیت پنیر چیست؟ چطوری است که صبح کنار نان می‌نشیند و ظهر توی ظرف سالاد پیدایش می‌شود و شب سر از دیس شام درمی‌آورد و در هر شکل و قیافه و طعم و رنگی، جذاب است؟ در اطلاعات عمومی این هفته سر از کار پنیر درمی‌آوریم تا بفهمیم سروکله‌اش از کجا پیدا شده و چطور در سراسر دنیا یکی از محبوب‌ترین و پرتنوع‌ترین خوراکی‌هاست؟

دوست ۱۰ هزارساله سفره‌های ما
به دلیل علاقه شدید مردم به پنیر هر ساله روزی به نام این خوراکی محبوب در جهان جشن گرفته و در آن فعالیت‌های مختلفی درخصوص پنیر انجام می‌شود. خب راستش هیچ کس نمی‌داند پنیر دقیقا چه زمانی کشف شد. مورخان حدس می‌زنند که پنیر اولین بار حدود ۱۰ هزار سال پیش در مصر و یونان درست می‌شده است. برخی از مورخان معتقدند که فرایند تولید پنیر در خود بدن حیوان (احتمالا بز) کشف شده است؛ به این ترتیب که چوپان‌ها از شکم حیوانِ کشته شده به عنوان ظرف استفاده می‌کردند تا شیر تازه دوشیده شده را حمل کنند.

گرمای آفتاب بر شیر اثر می‌گذاشته، با آنزیم موجود در بدن حیوان واکنش نشان می‌داده، شیر دلمه می‌شده و به این ترتیب اولین پنیر درست شده است. گفته می‌شود در زمان ظهور امپراتوری روم، پنیرسازی به یک فعالیت گسترده تبدیل شد. در آن زمان، صد‌ها نوع مختلف پنیر در سراسر امپراتوری روم تهیه و مبادله می‌شد. خب از تاریخچه آن بگذریم و برویم سر از اسرار پنیر دربیاوریم. پنیر چرا این قدر محبوب است؟


بیشتربخوانید


یک عادت جذاب
پنیر، خاصیت اعتیادآوری دارد. مطالعاتی وجود دارد که تأیید می‌کند پنیر شباهت‌هایی به مکانیسم تأثیرگذاری مواد مخدر دارد؛ به این دلیل که حاوی نوعی ماده شیمیایی است که می‌تواند گیرنده‌های اوپیوئیدی یا افیونی مغز را تحریک کند.

تنوع بالا
بدون کمک گرفتن از گوگل چند نوع پنیر می‌توانید نام ببرید؟ در دنیا بیش از دوهزار نوع پنیر تولید می‌شود؛ یعنی اگر قرار باشد همه آن‌ها را امتحان کنید و هر روز یک نوع پنیر جدید سر سفره بگذارید، ۵/۵ سال طول می‌کشد تا همه پنیر‌های جهان را بچشید.

ویژگی‌های منحصربه فرد
وقتی صحبت از غذا به میان می‌آید، کپک اصلا چیز جالبی نیست؛ نشانه‌ای از خراب شدن ماده غذایی است که قطعا مسمومیت را به دنبال دارد، اما پنیر، استثناست. انواع مختلفی از پنیر‌های کپک زده وجود دارد که نه تنها خطری برای انسان ندارند بلکه همه طعم و خاصیت شان به همین کپک‌زده بودن‌شان است. پنیر آبی، پنیر «گورگونزولا» و «روکفور»
معروف‌ترین پنیر‌های کپکی دنیا هستند.

قابلیت خوشحال کنندگی
پنیر حاوی آمینواسیدی به نام «تیروزین» است که کمک می‌کند مغز برخی تحریک کننده‌ها و انتقال‌دهنده‌های خاص احساس خوب را تولید کند. سطح تیروزین بر «دوپامین» و «آدرنالین» تأثیر می‌گذارد که مسئول نشاط و لذت هستند.

مراقبت از قلب
پنیر می‌تواند میزان کلسترول خوب (HDL) را بالا ببرد و به این ترتیب از شما در برابر بیماری‌هایی مثل حمله قلبی مراقبت کند. اگر از عبارت کلسترول خوب تعجب کرده‌اید، باید بدانید آن کلسترولی که همه ازش می‌ترسند، نوع بد یعنی (LDL) است که در رگ‌ها رسوب می‌کند و باعث سکته قلبی می‌شود.

منبع: زندگی سلام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۱ ۱۲ اسفند ۱۴۰۰
خرفت کننده خوبیه منم خیلی دوست دارم