بسیاری می‌گویند غذایی که میل می‌کنند ربطی به جوش‌های پوستی ندارد، اما بعضی هم می‌گویند غذا و خوراکی‌هایی که می‌خورند سبب بروز جوش می‌شود، باید بگویم هر دو درست می‌گویند!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری می‌گویند غدایی که میل می‌کنند ربطی به جوش‌های پوستی ندارد، اما بعضی هم می‌گویند غذای و خوراکی‌هایی که می‌خورند سبب بروز جوش می‌شود، باید بگویم هر دو درست می‌گویند! این بستگی به این دارد که بدن شما به خوردنی‌ها چگونه عکس العمل نشان دهد و اینکه چه نوع پوستی دارید. اگر شما مشکل جوش نداشته باشید تعذیه شما هم احتمالا باعث جوش نمی‌شود، ولی اگر از آن دسته افرادی هستید که با جوش‌های پوستی درگیر هستید خوراکی‌هایی هستند که مصرف آن‌ها باعث بدتر شدن اوضاع خواهد شد و باید در خوردن آن‌ها بیشتر تامل کنید.

غذا‌ها نقش مهمی در زندگی ما دارند و تا می‌توانیم باید مراقب آنچه می‌خوریم باشیم تا سیستم داخلی بدن خود را قوی‌تر نگه داریم بررسی اینکه ارگان‌های داخلی بدن در چه شرایطی هستند ساده نیست، اما اگر این ارگان‌ها درست کار کنند بدن در سلامتی به سر می‌برد. در نبردی که با جوش‌های صورت و بدن دارید هم این چنین است و حتی نقش خوراکی‌ها پر رنگ‌تر هم هست. بنده مخالف درمان‌های دیگر نیستم نمی‌گویم هیچ کاری برای جوش‌های پوستی نکنید و فقط با تغذیه آنرا درمان کنید درمان‌های دیگر مانند آنتی بیوتیک ها، تمیز کننده‌ها و لوسیون‌های با کیفیت مناسب می‌توانند مفید واقع شوند، اما اگر تغذیه صحیح را رعایت نکنید این درمان‌ها هم کافی نخواهند بود حتی اگر به زور آنتی بیوتیک از شر جوش‌ها هم خلاص شوید، ولی رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید ممکن است پس از مدتی این جوش‌ها دوباره ظاهر شوند. آیا آنوقت باز هم می‌خواهید آنتی بیوتیک مصرف کنید؟

احتمالاً می‌دانید که آنتی بیوتیک‌ها همیشه عوارض جانبی دارند بنابراین ارزش دارد روش‌هایی که به سلامتی بدن شما هم کمک می‌کند را امتحان کنید.

مواد غذایی مدنظر چه مشکلاتی به وجود می‌آورند؟

حساسیت‌های ناشی از مواد غذایی البته صرفا به ایجاد جوش منجر نمی‌شوند؛ اما ایجاد جوش بعد از مصرف این مدل غذا‌ها باعث ایجاد موارد زیر نیز می‌شوند:

توده
قرمزی پوست
خارش
ورم
ممکن است، بلافاصله پس از مصرف غذای حساسیت زا جوش روی صورت یا بدن شما شکل بگیرد؛ اما معمولا در اطراف دهان، بینی، گردن، صورت و جا‌های دیگر ایجاد می‌شود. این علائم در خردسالان و بزرگسالان مشابه است و در دیگر بخش‌های بدن نیز امکان دارد، ایجاد شوند.

مواد خوراکی زیر باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شود

شکلات

آیا شما هم عاشق شکلات هستید؟ البته اگر جزو افرادی هستید که حواستان به تناسب اندامتان است از زیاده روی در مصرف آن خودداری خواهید کرد. اما در عین حال همین افراد هم نمی‌توانند از مزه مزه کردن دو تا سه مربع شکلات به همراه قهوه یا چای بعد از ظهر خودداری کنند. اما حواستان باشد شکلات (سیاه؛ سفید یا شیری و غیره) می‌تواند زمینه را برای بروز آکنه فراهم کند.

آبنبات یعنی قند و قند یعنی بالا رفتن میزان انسولین خون و این یعنی افزایش سبوم. یادتان باشد که این مواد غذایی برای دندان‌ها و تناسب اندامتان مضر هستند. علاوه بر این صورتتان را پر از جوش و آکنه می‌کنند.

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که شکلات باعث افزایش تولید اینترلوکین ۱ B می‌شود. این پروتئین طبیعی توسط دستگاه ایمنی بدن تولید و باعث افزایش خطر بروز التهاب‌های پوستی و در نتیجه آکنه می‌شود. با این حال باید بدانید که شکلات سیاه باعث بهبود خلق و خویتان می‌شود، اما بهترین کار این است که به جای حذف کامل آن در مصرف آن دچار زیاده روی نشوید. می‌توانید هر هفته یک تا دو مرتبه، ۲ تا ۳ مربع شکلات سیاه میل کنید. در روز‌های دیگر از میوه‌های خشک مانند بادام و فندق و ... استفاده کنید.

نان‌های شیرمال

خوردن انواع نان‌های شیرمال برای صبحانه مورد دلخواه خیلی از افراد است. اما باید بدانید که این نان‌ها باعث بروز جوش روی پوست می‌شود. البته اگر از نان‌هایی استفاده کنید که از آرد کامل تهیه شده باشد در امان خواهید بود. اما نان‌های تهیه شده از آرد سفید نتیجه‌ی عکسی دارد. این آرد‌ها تصفیه شده و حاوی میزان زیادی قند هستند. زمانی که این میزان قند وارد بدن می‌شود میزان انسولین خون افزایش یافته و ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) بیشتر می‌شود. همین مسئله نیز زمینه‌ی بروز جوش و آکنه را فراهم می‌کند. بهتر است از نان‌هایی تهیه شده از آرد سبوس دار استفاده کنید.

پیراشکی‌ها و دونات‌ها

انواع پیراشکی‌ها و دونات‌هایی که امروزه در هر مرکز خرید و مغازه‌ای به فروش می‌رسد جزو مواد غذایی ناسالم هستند. قند‌های تصفیه شده، اسید‌های چرب ترانس، سدیم و ... جزو ترکیبات اصلی این خوراکی‌ها هستند که به سلامتی، تناسب اندام و زیبایی پوست رحم نمی‌کنند. بهتر است مصرف این خوراکی‌ها را به هفته‌ای حداکثر یک بار محدود کنید. اگر خیلی به این خوراکی‌ها علاقه دارید دست به کار شوید و خودتان پیراشکی تهیه کنید. در این صورت می‌توانید میزان قند و چربی افزوده شده را کنترل کنید. اما در هر حال برای مقابله با آکنه و جوش بهتر است مصرف این مواد غذایی را تا حد امکان محدود کنید.

شیر

شیر باعث بروز جوش‌های سر سیاه و جوش‌های ریز روی پوست می‌شود. به نظر می‌رسد این مسئله بیشتر مربوط به شیر گاو پرچرب می‌باشد. شیر‌های کم چرب حاوی چربی کمتری هستند، اما در عین حال لاکتوز بیشتری دارند که باعث افزایش ترشح سبوم می‌شود. اگر جزو افرادی هستید که زیاد جوش می‌زنید و یا نمی‌خواهید به این مشکل گرفتار شوید بهتر است از شیر‌های گیاهی مانند شیر سویا، شیربادام یا شیر فندق استفاده کنید. این نوشیدنی‌های گیاهی سرشار از ویتامین E و فاقد لاکتوز هستند. باید بدانید که ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی دارد که برای سلامت پوست لازم و ضروری است.

پاستا‌ها

بدون شک پاستا‌ها جزو غذا‌های محبوب هستند و دل کندن از آن‌ها کمی دشوار است. اگر جزو افرادی هستید که جوش می‌زنید و در عین حال عاشق پاستا‌ها هستید بهتر است کمی مراقب باشید. این مواد غذایی نیز مانند نان‌های شیرمال از آرد سفید تهیه می‌شوند. توجه داشته باشید که این مواد غذایی گلوکز بالایی دارند و این یعنی افزایش انسولین و ترشح بیشتر سبوم که به جوش زدن منجر می‌شود. این مسئله در خصوص برنج سفید نیز صدق می‌کند. بهتر است از برنج قهوه‌ای استفاده کنید که مغذی‌تر است و به چنین مشکلاتی دامن نمی‌زند.

استیک و سیب زمینی سرخ کرده

در روز‌های آخر هفته در بین بسیاری از خانواده خوردن کباب، استیک و سیب زمینی سرخ کردنی و ... رایج است. البته مصرف این مواد غذایی، آن هم هر از چندگاهی مشکلی برای پوست ایجاد نمی‌کند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند پخته شدن زیاد گوشت باعث آزاد شدن واکنش‌های شیمیایی بین چربی‌ها و پروتئین‌های آن می‌شود و ترکیبات خطرناکی حاصل می‌شود. این ترکیبات جزو عوامل افزایش دهنده‌ی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا دیابت بوده و پیری پوست را جلو می‌اندازند. در واقع باعث حساس و آسیب پذیرتر شدن پوست شده و در نتیجه خطر بروز جوش‌ها نیز بیشتر می‌شود. سیب زمینی سرخ کرده نیز به سهم خود سرشار از چربی است. می‌توانید از گوشت‌های کم چرب یا گوشت پرندگان استفاده کنید. به جای سیب زمینی سرخ کرده از هویج یا کدوی پخته استفاده کنید. می‌توانید این سبزیجات سالم را با اندکی روغن تفت دهید یا با اندکی کره بخارپز کنید.

سیب زمینی حاوی میزان زیادی ترکیبات مغذی است و سرخ کرده‌ی آن طرفداران بی شماری دارد. اما این ماده‌ی غذایی نشاسته‌ای است و زیاده روی در مصرف آن می‌تواند باعث بروز مشکلات پوستی شود. چون برخلاف آنچه تصور می‌کنید این ماده‌ی غذایی حاوی قند‌های دیرجذب است و شاخص گلیسمی بالایی دارد. در نتیجه قند خون و انسولین را بالا می‌برد. بهتر است در مصرف این ماده‌ی غذایی نیز جانب احتیاط را رعایت کرده و به جای آن از حبوبات بیشتری استفاده کنید.

الکل

الکل سرشار از قند است. این میزان قند باعث افزایش انسولین در خون و در نتیجه اختلال هورمونی می‌شود. به بیان دیگر میزان تستوسترون به سرعت بالا می‌رود و باعث بروز جوش می‌شود. این قبیل نوشیدنی‌ها باعث پیر و کدر شدن پوست و حساسیت آن می‌شود.

پنیر‌هایی مانند کممبر

اگر در جایی زندگی می‌کنید که تنوع پنیر زیاد است و عاشق پنیر‌های فرانسوی مانند کممبر، گرویر، بری و ... هستید کمی احتیاط کنید. این پنیر‌ها از شیر گاو تهیه شده اند و اگر شما از مشکلات پوستی رنج می‌برید بهتر است از مصرف آن‌ها خودداری کنید. اگر عاشق پنیر هستید بهتر است از پنیر تهیه شده از شیر بز استفاده کنید. چون این نوع پنیر‌ها تأثیری در افزایش سبوم نداشته و پوستتان را پر از جوش نمی‌کنند.

لیست مختصری از خوردنی‌های مشکوک به ایجاد جوش

دانه‌ها مانند گردو، بادام زمینی و مواد غذایی صنعتی که از دانه‌ها ساخته می‌شود مانند کره بادام زمینی

نوشابه‌های صنعتی به خصوص آن‌ها که رنگ تیره دارند!

غذا‌های تند و تیز و فلفلی به خصوص اگر از سس‌های تند صنعتی استفاده می‌کنید. سس خانگی که با فلفل تازه ساخته شده باشد آنقدر مضر نیست.

غذا‌های پر نمک مانند چیپس، پفک، سیب زمینی سرخ کرده و… اگر می‌خواهد از نمک استفاده کنید بهتر است در غذای خانگی خود استفاده کنید تا آنرا از طریق فست فود‌ها به بدن خود برسانید.

پیتزا

مواد لبنی

مواد قندی، برای برخی این کار سختی است، اما سعی کنید مواد غذایی شیرین را کمتر استفاده کنید.

به جای این غذا‌ها چه غذایی بخوریم؟

غذا‌هایی که بالاتر عنوان کردیم می‌توانند باعث ایجاد آکنه شوند، اما جایگزین‌هایی هم برای آن‌ها وجود دارد که کمک می‌کند پوستی صاف‌تر، روشن‌تر و شفاف‌تر داشته باشید.

اسید‌های چرب امگا۳: اسید‌های چرب امگا۳، ضدالتهاب هستند و مصرف منظم آن‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به آکنه را کاهش دهد.

پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها باعث می‌شوند که دستگاه گوارش سالمی داشته باشید و میکروبیوم‌های بدن را متعادل می‌کنند. در نتیجه التهاب در بدن را کاهش می‌دهند و احتمال ابتلا به آکنه را کمتر می‌کنند.

چای سبز: چای سبز حاوی ماده‌ای به نام پلی‌فنل است که احتمال التهاب و تولید سبوم را کاهش می‌دهد. عصاره‌ی درخت چای اگر به شکل موضعی روی پوست استفاده شود، می‌تواند شدت آکنه را بسیار کاهش دهد.

زردچوبه: زردچوبه حاوی نوعی پلی‌فنل ضدالتهابی به نام کورکومین است. این ماده قند خون بدن را تنظیم می‌کند، حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و مانع از رشد باکتری‌های مولد آکنه می‌شود. در نتیجه استفاده از آن به دلایل متعدد می‌تواند ایجاد آکنه را کاهش دهد.

ویتامین‌های A، D، E و روی: این مواد مغذی نقش مهمی در سلامت پوست و سیستم ایمنی بدن دارند و می‌توانند مانع از ایجاد آکنه شوند.

رژیم غذایی پارینه‌سنگی: این نوع رژیم غذایی سرشار از گوشت، میوه‌ها، سبزیجات و مغز‌ها است و مقدار غلات، محصولات لبنی و حبوبات در آن کم است. این نوع رژیم غذایی می‌توان قند خون بدن را کاهش دهد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای: رژیم غذایی مدیترانه‌ای سرشار از میوه، سبزی، غلات کامل، ماهی و روغن زیتون است و مقدار کمی محصولات لبنی و چربی‌های اشباع‌شده دارد. این رژیم غذایی می‌تواند شدت آکنه را کاهش دهد.

ما در این مقاله تا جای ممکن به توضیح و معرفی این دسته از غذا‌ها پرداختیم و شما را با آن‌ها آشنا کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

 

منبع: برترین ها 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.