عزیزالله قربانی معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در جریان سفر یکروزه به استان قزوین در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در سال جاری هزار و ۵۲۱ واحد تولیدی راکد و غیرفعال مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور احیا شدو به چرخه تولید بازگشت، گفت: علاوه بر این آمار، براساس پایشهای انجام شده از بین ۴۸ هزار و ۵۳۵ واحد بهره بردار، ۶ هزار و ۸۱۴ واحد تولیدی راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شده که ۴۴ درصد مشکلات آنها ناشی از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش بوده است.
از ۱۲ هزار و ۶۷ واحد تولیدی راکد شناسایی شده در کشور، ۶ هزار و ۸۱۴ مورد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی مستقر بوده که مسایل و مشکلات آنها با جزییات و به تفکیک هر بخش و استان شناسایی شده است.
قربانی با اشاره به پایش وضعیت فعالیت واحدها و طرحهای تولیدی در شهرکهای صنعتی کشور، تصریح کرد: بر اساس این پایش ۱۲ هزار و ۶۷ واحد تولیدی بهره بردار در کشور راکد بوده اند که از این تعداد ۶ هزار و ۸۱۴ واحد معادل ۵۶ درصد مجموع واحدهای راکد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی مستقر بوده اند.
براساس این پایش، هفت هزار و ۵۴۰ واحد تولیدی راکد امکان راه اندازی دوباره را دارند که تحقق این موضوع موجب اشتغالزایی برای ۱۶۷ هزار و ۷۴۴ نفر میشود.
از بین واحدهای تعطیل داخل و خارج از شهرکهای صنعتی ۴۴۹ واحد تحت تملک بانکها و ۳۷۵ مورد در اختیار اداره امور ورشکستگی بوده و هزار و ۳۴۱ واحد نیز تحت تملک اشخاص حقیقی و حقوقی یا در مرحله توقیف اموال قرار دارد که راه اندازی این واحدها ۲۳ هزار اشتغالزایی میکند.
کانیهای غیرفلزی و محصولات غذایی و آشامیدنی زمینه فعالیت عمده واحدهای تولیدی راکد بوده است.
به گفته قربانی، کمبود نقدینگی با ۴۴ درصد، بیشترین عامل تعطیلی واحدها بوده و فرسودگی ماشین آلات و قدیمی شدن فناوری ساخت، کمبود مواد اولیه و مشکلات زیرساختی، مشکلات حقوقی و اختلافات شرکا و نبود بازار از دیگر مشکلاتی بوده که موجب تعطیلی واحدهای تولیدی راکد شده اند.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه توقع داریم بانکها بخشی از منابع خود را در اختیار واحدهای تولیدی راکد کوچک و متوسط قرار بدهند که تاکنون این گونه نبوده است، اظهار داشت: متاسفانه بانکها با صنایع کوچک و متوسط قهر هستند و کم کاری کرده اند.
قربانی گفت: در تلاش هستیم با استفاده از راهکارهای مختلف مانند به هم رسانی فناوری و زنجیره تامین مواد اولیه و کمک به تامین مالی و رفع مشکلات حقوقی با همکاری دستگاه قضا و ظرفیتهای قانونی موجود واحدهای تولیدی راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.
صفاری، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین هم در این نشست گفت: ۱۰۲ طرح تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان در حال نصب ماشین آلات یا تولید آزمایشی بوده و به مرحله بهره برداری نزدیک است.
در مجموع ۸۶۰ طرح تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی قزوین در دست اجرا قرار دارد که با بهره برداری از آنها برای ۳۴ هزار نفر اشتغالزایی میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین خاطرنشان کرد: ۹۰۳ واحد تولیدی بهره بردار در استان قزوین وجود دارد که از این تعداد ۱۵۵ واحد راکد است.
با حمایتهای انجام شده امسال ۳۵ واحد راکد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی استان قزوین احیا شده و به چرخه تولید بازگشته اند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین تأکید کرد: ۹ خوشه صنعتی به منظور حمایت از صنایع کوچک و متوسط در استان شناسایی و طراحی شده که کار فعالیت پنج خوشه به اتمام رسیده و اجرای ۲ خوشه پوشاک و شوینده نیز برای سال آینده در دست اقدام است.
تاکنون ۲۰ سرمایه گذار خارجی در شهرکها و نواحی صنعتی استان جذب شده و ۴۹۲ میلیون یورو سرمایه گذاری انجام داده اند که منجر به اشتغالزایی برای بیش از سه هزار نفر شده است.