جشنواره یا پویش ۷ دقیقه، ۷ اقلیم برای ثبت بخش مهمی از آداب و سنن ملی و فرهنگی ایران، با همکاری مرکز توسعه فناوری و رسانههای دیجیتال، باهدف به تصویر کشیدن ظرفیتها، آیینها و آداب معطوف به سرور و نشاط، در مراسم و سنن اقوام و فرهنگهای مختلف ایرانی راهاندازی شده است.
جواد اسکندری کارگردان شیرازی گفت: یکی از ویژگیهای ایران، تنوع فرهنگی و قومیتی است و این ویژگیهای منحصر به فرد همیشه زبانزد بوده و تلاش برای ثبت آنچه در میان این اقوام وجود دارد یکی از بهترین راههای حفظ فرهنگ قومیتی و تنوع فرهنگی کشور است و از طرفی معرفی رسوم و قومیتهای ایرانی در قالب تصویر تاثیر قابل توجهی در معرفی آن ها به گردشگران و توسعه این حوزه دارد.
او که قشقایی و متولد یکم مرداد ۱۳۶۰ فیروزآباد است گفت: تاریخ، رسم و رسوم و تنوع فرهنگی نیازمند توجه بسیاری است و تلاش میکنم زندگی روزانه قوم قشقایی را به تصویر بکشم.
اسکندری گفت: از ترکهای قشقایی شیراز هستم و با وجود اینکه در خانوادهای رشد کردم که سختیهای زیادی متحمل بودند اما فضای زیست من مملو از رنگ و شعر و موسیقی بوده از همان کودکی با هنر و ادبیات ترکی آشنا شدم. اتفاق اصلی در زندگی هنری من زمانی رخ داد که وارد دوره متوسطه شدم. در تئاترهای مدرسه مقام آوردم و همانجا بود که به کارگردانی علاقه مند شدم و تمام اوقاتم فیلم و تئاتر شده بود.
این فیلمساز عشایر گفت: در همان دوران آثارهایی که میدیدم تحلیل و نقد کرده و در ذهنم بازسازی و مجسم میکردم. به یاد دارم یکی از نزدیکان زمانی که علاقه من به این حوزه را دید گفت شما که به فیلم و تئاتر علاقه داری بهتر نیست از طریق علمی این مراحل را طی کنی و رشته هنر را انتخاب کنی؟ و در آن زمان از رشته هنر اطلاع نداشتم و همان گفته موجب شد که تا این رشته را انتخاب کنم.
اسکندری درباره ساخت سه فیلم اخیرش گفت: کلید آغاز تولید فیلم چله، بایرام و از کوچ تا قهرمانی در اسفند ۱۳۹۹ زده شد و فیلم چله درباره یکی از آداب و رسوم و باورهای اجتماعی کهن ایلی است و مردم ایل قبل از عید نوروز در نیمه دوم زمستان چله را انجام می دهند.
او گفت: طرح اولیه فیلم و نوشتن فیلمنامه از خودم بود و فیلم بعدی بایرام است که در زبان ترکی به عید گفته میشود، در مورد عید نوروز است.
این فیلمساز عشایر گفت: نوروز روز اول بهار روز تولد و بازآفرینی طبیعت، روز شادی و سرور است و ایل قشقایی هم در این روز با رسم و رسوم زیبای خود به استقبال نوروز میروند.
او گفت: فیلم مستند سوم از کوچ تا قهرمانی هم در رابطه با زندگی عشایرزاده ای از ایل قشقایی به نام افشین حیاتی است که با تمام سختی ها به هدف خود در رشته ورزشی ادامه می دهد و موفق به کسب قهرمانی چند دوره در رشته ژیمناستیک می شود.
اسکندری گفت: انتظار می رود با درخشش این فیلم ها در این جشنواره که با استقبال خوبی از سوی مستند سازان مطرح کشور روبرو شده است، بتوانم موجب سرافرازی ایل همیشه سرفرازِ قشقایی شوم.
این فیلمساز عشایر گفت: آثار با مدت زمان بین ۳ تا ۷ دقیقه در قالبهای پویانمایی، داستانی، تجربهگرا و مستند به جشنواره راه یافتند که به صورت خلاقانه آیینهای بومی و سنن اقوام ایرانی را که نمایشدهنده شادی، نشاط و انرژی مثبت است و مناسب پخش در فضای مجازی باشند، پذیرفته شده اند.
هیأت انتخاب پویش فیلم کوتاه ۷دقیقه،۷ اقلیم شامل سعید پوراسماعیلی، آرش رصافی، طیبه فلکیان، عطا مجابی و سیامک سلیمانی است.
این پویش از پاییز امسال آغاز شد و زمان مشخصی برای پایان آن اعلام نشده است.