یعقوب گویلیان در بازدید از عملیات احداث دبیرخانه شهرجهانی کلاش مریوان گفت:مریوان به عنوان یکی از گردشگرپذیرترین شهر کردستان، با قدمت و پیشینه تاریخی فراوان در بسیاری از حرفههای صنایعدستی، دارای شهرت و اعتبار جهانی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت:بافت کلاش، یکی از این حرفههای خاص و پردرآمد مردان و زنان سختکوش و هنرمند این دیار است که از طریق آن امرار معاش خود را تامین میکنند.
او می گوید:این هنر صنعت به دلیل دارا بودن شاخصههای لازم، شهریورماه سال ۹۶ در شورای ثبت جهانی صنایعدستی یونسکو به عنوان پنجمین شهر ثبت شده ایران جهانی شد.
گویلیان گفت:راهاندازی دبیرخانهای برای این رویداد مهم، امری ضروری بود که خوشبختانه در راستای توسعه، ساماندهی و حمایت از تولیدکنندگان کلاش مریوان و سایر مناطق دیگر استان، آموزش، بازاریابی، فروش و پیگیری مشکلات کلاشبافان و همچنین تعامل با سازمانها و نهادهای مختلف، این دبیرخانه در حال احداث است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت:ثبت جهانی کلاش باعث شد این صنعت در جهان به برندی تبدیل و مورد توجه بیش از پیش مردم و مسئولان قرار گیرد و در جذب گردشگرداخلی و خارجی تأثیرگذار باشد.
او می گوید:قدمت بافت این کلاش در بین مردم مریوان به یکهزار سال پیش برمیگردد و زنان و مردان این شهرستان با میل و رغبتی خاص آن را از موادی کاملا طبیعی، دستساز و بدون استفاده از هرگونه مواد صنعتی و آلاینده میبافند.
گویلیان گفت:این شهر با بیش از چهارهزار هنرمند بیشترین بافنده کلاش را در استان دارد، به طوری که بیشترین آموزشگاههای کلاشبافی، کارگاههای تولید کلاش و فروشگاههای کلاش در این شهرستان فعال است.