باشگاه خبرنگاران جوان - دانشگاه ها در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در ادامه می خوانید.
داوطلبان به فکر تعویق آزمون دکتری نباشند
علیرضا کریمیان گفت: آزمون دکتری سال ۱۴۰۱ در روز ۶ اسفند ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد و این کنکور به تعویق نمیافتد.
آزمون دکتری در ۹۶ شهر و ۱۸۹ حوزه اصلی و ۵۹۷ حوزه فرعی و با به کارگیری ۵۹۰۵ سالن و کلاس برگزار میشود.
مشاور رئیس سازمان سنجش ادامه داد: با توجه حضور ۱۸۶ هزار نفر در آزمون دکتری، همه تلاش برای حفظ رعایت فاصله اجتماعی صورت گرفته است تا برای داوطلبان اطمینان حاصل شود.
طبق گفته کریمیان رعایت همه شیوه نامههای بهداشتی در مراکز برگزاری آزمون الزامی است و توسط گروههای نظارت و ارزیابی نیز کاملا کنترل خواهد شد.
کتب درسی بهترین منابع کنکور هستند
شروین مسیح گفت: داوطلبان باید منابع مطالعاتی مناسب و قابل دسترس را در زمینه کنکور و امتحان نهایی به دست آورند.
مشاوران کنکوری معتقدند که کتابهای درسی و سوالات کنکوری، بهترین منابع کنکور هستند.
او گفت: تنها مطالعه کتب درسی تسلط لازم را برای داوطلبان در کنکور ایجاد نمیکند؛ اما مراجعه به سوالات آزمونهای سراسری اولین قدم در جهت آشنایی با دیدگاه طراحان سوال است.
کارشناسان معتقد هستند که مطالعه سوالات سالهای قبلی میتواند کمک موثری به داوطلبان برای موفقیت در آزمونهای پیش رو داشته باشد.
او گفت: بهترین راه برای کوتاه کردن زمان مطالعه و افزایش کیفیت نتیجه، استفاده از منابع مطالعاتی درست است. در مرحله بعدی در صورت اضافه آوردن وقت، میتوان از کتابهای کمک درسی و نمونه سوالات استفاده کرد تا تسلط داوطلبان روی کنکور و همچنین امتحانات نهایی افزایش یابد.
جلوگیری از مهاجرت نخبگان با ایجاد فرصت شغلی مناسب
رسول جلیلی در دوازدهمین نمایشگاه کار دانشگاه شریف که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه صنعتی شریف باید کارآفرین تربیت کند. کارآفرینانی که علاوه بر تلاش برای گذران امور خود تیمهایی جهت ایجاد فرصتهای شغلی و کسب درآمد تشکیل دهند تا بتوان افراد بیکار جامعه، به خصوص افراد تحصیل کرده بیکار را جذب کرد. باید نگران بیکاران جامعه باشیم و با ایجاد فرصتها در جهت رفع معضل بیکاری در جامعه تلاش کنیم.
یکی از راههای پیشگیری از مهاجرت نخبگان جامعه، ایجاد شغل با شرایط و درآمد مناسب است.
او گفت: کارشناسان معتقد هستند که یکی از مهمترین راههای تولید انگیزه در بین جوانان ایجاد حس اثرگذاری است؛ این حس اثرگذاری است که باعث میشود نخبگان و فارغ التحصیلان ما پروژه های پیچیده کشور را با احساس مسئولیت بیشتری حل کنند تا ما نیازمند دخالت بیگانگان در این زمینه نباشیم.
تمام آزمونهای سراسری تا سال ۱۴۰۳ هوشمند برگزار خواهند شد
پورعباس گفت: امکان پرینت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری از روز سه شنبه سوم اسفند روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور میسر میشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد به منظور تسهیل تردد داوطلبان و نیز رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرایط کرونایی، آزمون دکتری در ۹۶ شهر، ۱۸۹ حوزه اصلی و ۵۹۷ حوزه فرعی با بکارگیری ۵۹۰۵ سالن و کلاس بزرگ برگزار میشود.
پورعباس تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی به منظور رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی و با هماهنگی وزارت بهداشت در هر سالن به طور متوسط حدود ۳۰ تا ۳۲ داوطلب مستقر میشوند تا فاصله ایمنی و تمامی نکات بهداشتی و ضدعفونی کاملا رعایت شود.
او ادامه داد: ثبت نام مجدد آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ از دیروز آغاز شده و تا ۴ اسفند ادامه دارد و ۱۲۵۷۴ نفر در مرحله جدید ثبت نام کرده اند که در مجموع ۱۴۳۰۸۰۳ نفر برای پنج گروه آزمایشی نام نویسی کرده اند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: کنکور سراسری تا سال ۱۴۰۳ به صورت الکترونیکی و هوشمند برگزار خواهد شد.
او افزود: در دوره قبلی مسئولیت بنده در سازمان سنجش، تمامی مراحل آزمونهای سراسری از جمله ثبت نام، صدور کارت ورود به جلسه، انتخاب رشته و اعلام نتایج همه به شکل الکترونیکی و غیر کاغذی شد و تنها دفترچه سوالات و پاسخنامه داوطلبان در جلسه آزمون به شکل کاغذی است که این فرایند تا سال ۱۴۰۳ الکترونیکی خواهد شد و دیگر هیچ کاغذی بین داوطلب و سازمان سنجش تبادل نمیشود یعنی برای هر داوطلب یک مانیتور و یک صفحه هوشمند طراحی میشود، ضمنا تلاش میشود از ظرفیت گوشیهای تلفن همراه متصل به اینترنت، تحت شرایطی برای برگزاری آزمون استفاده شود.
ساماندهی وضعیت استخدامی ۳۲۰ نفر از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی
طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با تغییر ریلی که در دانشگاه آغاز کردیم و با تلاش اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی توانستیم از این چالشها و وضعیت بحرانی عبور کنیم و شرایط سخت دانشگاه را پشت سر گذاشتیم.
او می گوید شاهد بودیم که در فضای مجازی موجی راه انداختند و امید شما را هدف قرار دادند تا اینگونه القا کنند که دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی دسته دوم است و بر این اساس، شعار همسانسازی سر دادند. دانشگاه آزاد اسلامی امروز به شرایط ثبات رسیده و افقهای روشنی پیش روی آن نمایان شده است. تنها با نظاممند کردن سیستم آموزشی دانشگاه، توانستیم درآمدهای دانشگاه را انضباط بخشیم و افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می گوید در موضوع اختصاص زمین برای مسکن کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در حال تعامل با وزارت مسکن و شهرسازی هستیم و تا دو سال آینده بتوانیم اتفاقات جدی در این حوزه برای همکاران رقم بزنیم و این موضوع به طور جدی در دستورکار دانشگاه قرار دارد و شبانه روز پیگیری میشود تا یک ارزش افزوده در زندگی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی وارد کنیم.
طهرانچی گفت: مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت اجاره به شرط تملیک خواهد بود و هیچ هزینهای از افراد دریافت نمیشود، اما این موضوع در فیش حقوقی درج خواهد شد. همچنین ساخت مسکن نیز از طریق تعاونیهای مسکن هر استان پیگیری میشود و سازمان مرکزی تنها نقش نظارتی خواهد داشت.
به گفته طهرانچی در جلسه هیئت رئیسه اخیر مصوب کردیم که کارکنانی که بدون مجوز استخدام دارای بیش از ۸ سال سابقه کاری در دانشگاه آزاد اسلامی هستند، با آنها قرارداد پیمانی منعقد شود.
انتهای پیام/