مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: با رعایت نکات ساده محیط زیستی در ایام خانه تکانی، به حفاظت از طبیعت توجه بیشتری داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - آقای احمدی گفت: می‌توان با رعایت نکات ساده، اما با اهمیت، به شیوه‌ای مفید و سازگار با محیط زیست خانه‌تکانی کرد.

با توجه به اینکه کشور در بحران آبی به سر می‌برد انتظار می‌رود که مردم خانه تکانی را با درک محدودیت منابع آبی کشور انجام دهند و نسبت به مصرف آب دقت داشته باشند.

استفاده از آب به عنوان جارو برای تمیز کردن بالکن یا حیاط، کار بسیار غلطی است که موقع خانه تکانی‌ها دیده می‌شود و در شرایطی که در کشور با کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنیم هدر دادن آب به این شکل بسیار ناپسند است.


بیشتر بخوانید


از شست‌وشوی وسایل بزرگ مثل فرش‌ها در منزل خودداری کنید و آن را به مراکز قالیشویی بسپارید همچنین از شست و شوی وسواس‌گونه و شستن وسایلی که در طول سال از آن‌ها استفاده نشده و تمیز هستند خودداری کنید تا حد امکان مصرف آب به حداقل برسد.

از جمله مشکلات زیست محیطی در روز‌های پایانی فصل زمستان و ایام خانه تکانی، استفاده نامتعارف از شوینده‌ها و مواد شیمیایی است، چرا که شوینده‌های شیمیایی علاوه بر ایجاد عوارض تنفسی و پوستی برای کاربران آن‌ها، می‌تواند باعث آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی شود.

استفاده حداقلی از شوینده‌ها، کاربرد شوینده‌های طبیعی و سازگار با محیط‌زیست از جمله موارد جایگزین استفاده از شوینده‌های شیمیایی و کاهش عوارض آن‌ها هستند.

مدیریت صحیح پسماندها، دورریز‌های سنواتی، تولید حداقلی پسماند با تفکیک از مبدا و توجه به جداسازی پسماند‌های خطرناک نظیر باطری‌ها، پسماند‌های دارویی و لامپ‌های فلورسنت شکسته از جمله نکاتی است که باید شهروندان به هنگام خانه تکانی آن‌ها را رعایت کنند.

باید بدانیم که پسماند‌های دارویی و عفونی جزء پسماند‌های خطرناک و ویژه هستند و نباید با پسماند‌های عادی و خانگی دفع شوند، چون موجب آلودگی آب و خاک می‌شوند.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.