رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در سال زراعی گذشته بیش از ۲۸۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان استان اردبیل پرداخت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل - خلیل نیکشاد گفت: تولید محصولات کشاورزی در زیرشاخه‌های مختلف نه تنها در تأمین امنیت غذایی بلکه در اشتغال و تحول اقتصادی استان اردبیل مؤثر است و همواره این بخش با ریسک بالا به دلیل ارتباط با طبیعت، آب و هوا و شرایط اقلیمی روبه‌روست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می‌گوید: تأثیرگذاری این عوامل در تولید محصولات کشاورزی به ویژه عوامل قهری، طبیعی و بلایای متعدد نظیر سرمازدگی، سیل، طوفان و امراض کشاورزی ایجاب می‌کند تا محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

نیکشاد گسترش فرهنگ بیمه و تقویت این صنعت ارزشمند را در پشتیبانی از بخش کشاورزی و تولیدات این حوزه یادآور شد و گفت: در ۴ سال اخیر توجه کشاورزان به این بخش جهشی بوده و ما در جایگاه ممتاز کشوری در پوشش بیمه‌ای محصولات کشاورزی قرار گرفتیم تا میزان خسارت ناشی از خشکسالی در عرصه‌های مختلف زراعی، باغی، مرتعی و دامی کاهش پیدا کند.

او می‌گوید: در کنار توسعه فرهنگ بیمه و استقبالی که زارعین، باغداران و دامداران از این بخش داشتند، تعهدات بیمه‌ای نیز از طریق صندوق پرداخت شده تا جبران خسارت را شاهد باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: پوشش بیمه‌ای و توجه کشاورزان به این حوزه آثار و نتایج چند وجهی به همراه دارد و در کنار افزایش ظرفیت تولید، تقویت ایمنی و ارتقا جایگاه کشاورزی را نیز زمینه‌ساز شده است.

نیکشاد با بیان اینکه عمده پوشش بیمه‌ای مربوط به اراضی دیمی استان است، گفت: به ازای هر هکتار پوشش بیمه‌ای دیم‌زار ۲۵ هزار تومان یارانه از طریق ستاد اجرایی فرمان امام در نظر گرفته شده که برای محصولات استراتژیک نظیر گندم و جوی دیم، دانه‌های روغنی از جمله گلرنگ، کلزا و حبوبات پرداخت می‌شود.

او گفت: کشاورزان تا ۷ اسفندماه فرصت دارند اراضی دیم خود را تحت پوشش بیمه ببرند، که کشاورزان با مراجعه به شعبات بیمه و بانک کشاورزی می‌توانند از فرصت پیش آمده برای پوشش بیمه‌ای محصولات دیمی خود استفاده کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: برای محصولات آبی نیز نظیر گندم، جو، نباتات طبیعی، چغندر قند و همچنین محصولات متنوع دیگر می‌توانند از پوشش بیمه‌ای مناسب استفاده کنند.

نیکشاد در مورد اجباری بودن بیمه برای واحد‌های صنعتی طیور و پوشش بیمه‌ای دام‌های سبک و سنگین نیز می‌گوید: برای حوزه دام هیچ محدودیتی در پوشش بیمه‌ای وجود ندارد و در واحد‌های طیور نیز قبل از جوجه‌ریزی این امر انجام می‌شود.

او گفت: در سال زراعی گذشته ۲۸۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان در زیرشاخه‌های مختلف پرداخت شده که عمده پرداختی‌ها با رقم ۲۳۵ میلیارد تومان مربوط به زراعات و باغات بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ۵۰ میلیارد تومان رقم باقیمانده نیز تا پایان سال به حساب کشاورزان خسارت‌دیده پرداخت خواهد شد که امیدواریم کشاورزان از مزایای صندوق بهره‌مند شوند.

نیکشاد در مورد پوشش بیمه‌ای سال‌جاری نیز گفت: در سال زراعی جاری ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی استان ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات و ۶۳۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در استان تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

او گفت: برخلاف سایر بیمه‌های خودرویی و آتش‌سوزی، بیمه کشاورزی تجاری نیست، دولت با پرداخت یارانه و منابع مالی از این بیمه‌ها حمایت می‌کند و قطعاً بیمه‌گزاران نیز با در نظر گرفتن شرایط صندوق بیمه به دنبال جبران ضرر و زیان خود هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تأخیر به وجود آمده در سال زراعی گذشته از بابت پرداخت هزینه‌های بیمه به دلیل تأمین نشدن منابع مالی بوده که ۵۰ میلیارد تومان این رقم در روز‌های آینده به حساب کشاورزان پرداخت خواهد شد تا آن‌ها نیز به حق و حقوق خود برسند.

او می‌گوید: ما در هر سال زراعی ۲۵ تا ۳۰ هزار هکتار مبارزه با ملخ مراکشی و ایتالیایی را انجام می‌دهیم که از بابت این فعالیت‌ها ۱۰ میلیارد تومان یارانه دولتی و منابع از محل مدیریت بحران پرداخت می‌شود و در کنار آن خرید سیستم‌ها و تکنولوژی‌های جدید الگویی نظیر دستگاه ضد تگرگ و اعلام ضد سرمازدگی از جمله این اقدامات است که می‌تواند به نفع کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش باشد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.