باشگاه خبرنگاران جوان ارومیه -روح الله حضرتپور با بیان اینکه طبق برنامه ریزی صورت گرفته مراحل احداث پارک ملامین ارومیه از ماههای نخست سال آتی آغاز میشود، گفت: بهره برداری از این طرح یک هدیه اقتصادی برای مردم منطقه خواهد بود.
وی می گوید:وزارت چشمانداز روشنی برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی دارد؛ صنایع پتروشیمی خلیج فارس زیرمجموعهی وزارت نفت است و پتروشیمی اورمیه هم زیرمجموعهی هلدینگ خلیج فارس محسوب میشود.
حضرت پور گفت: توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی باید مورد حمایت دولت قرار بگیرد تا از خامفروشی جلوگیری شود؛ محصول تولیدی پتروشیمی اورمیه هم پودر ملامین است که حدود ۲۰۰ محصول از آن تولید میشود، عملا میتوان با حمایت دولت، طرح توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی را در ارومیه هم عملیاتی کرد تا منافع اقتصادی آن که اشتغالزایی برای جوانان مهمترین آن است، تحقق یابد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در رابطه با چرایی زمان بر شدن اعلام فراخوان جذب سرمایه گذار برای این طرح، گفت: از نظر زمانی کمی به تاخیر خورده است؛ دلیل آن هم به اختلاف نظر وزیر سابق نفت با هیات مدیره هلدینگ خلیج فارس در خصوص میزان مشارکت این هلدینگ برمیگردد؛ وزیر سابق به ۲۰ درصد مشارکت هلدینگ خلیج فارس در صنایع پاییندستی پتروشیمی که شامل چند پتروشیمی از جمله در ارومیه، لردگان، کرمانشاه، ایلام و لرستان است، دستور داده بود، اما هیات مدیره هلدینگ موافق نبود.
وی می گوید: پس از حضور وزیر جدید نفت، با ایشان جلساتی در این زمینه برگزار شد و خوشبختانه با استقبالی که در حمایت از این طرح داشتند، دستورات لازم را به هلدینگ خلیج فارس صادر کردند تا طرح با سرعت بیشتری به مرحله اجرا برسد؛ البته در این مشارکت علاوه بر ۲۰ درصد مشارکت هلدینگ خلیج فارس که به صورت نقدی خواهد بود، ۱۵ هکتار زمین و دیگر امکانات لازم مثل یوتیلیتی برای سرمایهگذار بخش خصوصی در پتروشیمی اورمیه تامین خواهد شد.
حضرتپور با بیان اینکه مجموعه پترول برای این طرح ۶ فاز تعریف کرده است، گفت: فازهایی که IRR (طرح توجیهی) آنها ۲۸ است و به عبارتی در کمتر از چهار سال بازگشت سرمایه دارد؛ زمانی که استارت این طرح را زدیم، یک سرمایهگذار از اورمیه قدم پیش گذاشت، اما در ادامه بنا به دلایلی نشد و کنار رفتند که البته خللی در روند کار ایجاد نکرد؛ ما بلافاصله پس از اخذ موافقت هلدینگ خلیج فارس با یک سرمایهگذار چینی در قالب همان قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین، دیداری کردیم و موافقت آنها را برای سرمایهگذاری در این طرح جلب کردیم؛ البته باید اعلام کنیم که پس از انتشار فراخوان نیز ۲ سرمایهگذار خصوصی داخلی از جمله پتروشیمی ایلام برای سرمایهگذاری در این طرح ابراز علاقه کردهاند.
وی با اعلام اینکه طبق مطالعات برای این طرح ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز است، می گوید: ۸۰ درصد آن آورده بخش خصوصی و ۲۰ درصد در قالب زمین و امکانات زیرساختی و خوراک و مقداری هم آورده نقدی با هلدینگ خلیج فارس است؛ البته سرمایهگذاران درخواست داشتند تا میزان آورده هلدینگ خلیج فارس به ۴۰ درصد افزایش یابد؛ در این زمینه جلسات همچنان ادامه دارد و احتمال هم دارد که ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یابد.
وی گفت: این ۲۰ درصد نیز برای اطمینان خاطر بخش خصوصی از حمایتهای دولتی و حاکمیتی از این طرح است تا با طیب خاطر در این پروژه سرمایهگذاری کند.
نماینده ارومیه در خانه ملت در رابطه با این طرح گفت: هم اکنون هر چه MDF و HDF داریم، همگی وارداتی از ترکیه است و این در حالیست که اجرای این پروژه در کشور و ارومیه میتواند ما را از خامفروشی پودر ملامین و واردات محصولاتی که عرض کردم بینیاز کند و این به ویژه در شرایط تحریمی به نفع کشور است.
وی ادامه داد: متاسفانه مواد پتروشیمی ما مثل مواد معدنی خامفروشی میشود و محصولات فرآوری شده آنها با قیمتهای بالاتر به کشور برمیگردد و این در حالیست که توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی ما را از این خامفروشیها خلاص خواهد کرد.
حضرتپور با اشاره به حمایت استاندار آذربایجانغربی از اجرای این طرح، بیان کرد: با حمایتهای همه جانبه پیش بینی ما این این است که تا سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ این طرح را کلنگزنی و مراحل احداث آن آغاز شود.
انتهای پیام/م