چندین سال از وعده‌های متعدد مسئولان در مورد پارسیلون و احیای دوباره آن می‌گذرد، اما اقدامی در جهت اجرایی کردن این وعده‌ها انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خرم آباد - کارخانه پارسیلون به عنوان نماد و قلب صنعت مرکز لرستان از دیرباز نقش مهم و تاثیرگذاری در توسعه این دیدار داشته است.

با این وجود تاریخچه این واحد صنعتی بزرگ همواره با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود تا اینکه در سال‌های گذشته به دلایل مختلفی همچون عدم واگذاری مناسب به بخش خصوصی به ورطه نابودی و تعطیلی کشانده شد.

کارخانه‌ای که روزگاری بیش از ۲ هزار نیرو در آن مشغول به فعالیت بودند، چندین سال است که دیگر خبری از تولیداتش نیست و سایه   تعطیلی و بلاتکلیفی بر سرش سایه سنگینی افکنده است.

در هر حال باید بپذیریم با وجود قول‌های متعدد، هنوز شاهد تعیین‌تکلیف و استفاده از این ظرفیت بسیار مهم نیستیم.

در چند سال گذشته پس از بازگردانده شدن پارسیلون به دولت قرار بر این بود که این واحد تولیدی با تشکیل کنسرسیوم متشکل از بدهکاران بانکی دوباره احیا شود، با فرارو نشیب‌های بسیار زیاد مدت مدیدی است که از تشکیل کنسرسیوم می‌گذرد، اما همچنان شاهد تحقق این امر مهم و حیاتی درباره پارسیلون نیستیم.

از سوی دیگر در تازه‌ترین تصمیمات قرار بر این شد پارسیلون به منطقه ویژه اقتصادی خرم‌آباد تبدیل شود و این امر نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.

با این وجود هنوز که هنوز است این مهم نیز محقق نشده و همچنان این ظرفیت بسیار مهم صنعتی و اقتصادی لرستان بلاتکلیف مانده و با وجود قول‌های متعدد مسئولان شاهد احیای دوباره آن و استفاده از ظرفیت‌های بی‌بدیلش نیستیم.  

این بلاتکلیفی چند ساله و عدم تحقق وعده‌های مسئولان ، انتقاد حجت‌الاسلام شاهرخی  نماینده  ولی فقیه در لرستان را برانگیخت، به‌گونه‌ای که در بخشی از خطبه‌های نمازجمعه این هفته خرم‌آباد به وضعیت پارسیلون گریزی زد و گفت: مطالبه به حق مردم لرستان راه‌اندازی واحد‌های تعطیل و نیمه تعطیل استان است، چرا که جوانان از بیکاری مفرط رنج می‌برند.

کارخانه پارسیلون

او گفت:  تا چه زمانی باید صبر کنند تا هلدینگ آدینه و بانک‌های سپه، ملی و صنعت و معدن پارسیلون را آماده واگذاری کنند. 

امام‌جمعه خرم آباد از دستگاه قضایی لرستان و کشور درخواست کرد نسبت به تسریع در تعیین‌تکلیف و حسابرسی کارخانه پارسیلون اقدام کنند و نسبت به بیکاری جوانان لرستانی بی‌تفاوت نباشند.

در همین زمینه  مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: روند کار خوب پیش می‌رود و  هم اکنون  هیئت مدیره پارسیلون تشکیل شده و قدرت تصمیم‌گیری در خصوص مسائل کارخانه را به صورت رسمی دارند.

او می گوید:  هم‌اکنون حسابرسی ویژه کارخانه در دستور کار قرار دارد و این حسابرسی به دلیل وجود بدهی مالیاتی شرکت است.

به گفته مهرداد ویسکرمی از آنجا که هیئت مدیره به دلیل بدهی شرکت قادر به انعقاد قرارداد نبود، اصل بدهی به اداره مالیات استان پرداخت شد و به کمک استانداری پیگیر هستیم که سود و جریمه این بدهی برداشته شود.

اتمام حسابرسی تا ۶ ماه آینده

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامیگ فت: با برداشتن این مانع قرارداد با حسابرس ویژه بسته و حسابرسی کمتر از ۶ ماه انجام می‌شود و سپس پروسه سرمایه‌گذاری آغاز خواهد شد.

ویسکرمی از آماده بودن طرح سرمایه‌گذاری و تولید کارخانه پارسیلون خبرداد  وگفت: بر خلاف تصور اولیه امکان تولید پلی‌استر وجود دارد، منتها باید فاز به فاز راه‌اندازی شود.

او می گوید: برخی دستگاه‌ها به‌روز شده و قابلیت تولید پلی‌استر را دارد، برخی دستگاه‌ها نو و قابل استفاده هستند که هم‌اکنون در شرکت موجود می‌باشند و با اتمام حسابرسی ویژه، بدهی‌های پارسیلون باید پرداخت شود.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی  گفت: اکنون حسابرسی ویژه به صورت غیررسمی در حال انجام است، اما با انعقاد قرارداد از نظر حقوقی کار سریع‌تر انجام می‌شود.

ویسکرمی می گوید: حسابرسی ویژه شرکت پارسیلون کمتر از ۶ ماه آینده به اتمام برسد و پس از پرداخت بدهی‌ها و تعیین‌تکلیف اموال، سرمایه‌گذاری جدید ایجاد شود. پیگیر تعیین تکلیف پارسیلون و منطقه ویژه اقتصادی هستیم

 به هر حال خواسته به حق مردم خرم‌آباد، تعیین تکلیف پارسیلون در مدت زمان کوتاهی است.

انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول در سطح ملی به وعده‌های خود در قبال این ظرفیت مهم عمل کنند، چرا که بلاتکلیفی آن جز بی توجهی به ظرفیت‌های موجود نیست.

منبع: فارس

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.