یافته‌های جدید نشان می‌دهند ایمپلنت‌های مغزی می‌توانند افراد معلول را قادر سازند تنها با فکر کردن، بتوانند تایپ کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - یافته‌های محققان حاکی از آن است که ایمپلنت‌های مغزی می‌توانند به شکلی بی سیم، افکار افراد را با دقتی در حدود ۹۴ درصد به متن تبدیل و ترجمه کنند؛ به طوری که آن‌ها تنها با فکر کردن، بتوانند با سرعتی قابل قبول یک متن را تایپ کنند.

در گامی تاثیرگذار در جهت کاشت کامل «سیستم واسط میان مغز و رایانه» (یا به اختصار BCI)، محققان موسسه آمریکایی «BrainGate» نخستین استفاده بشری از انتقال دهنده بیسیمی را به نمایش گذاشتند که قادر است سیگنال‌های عصبی را با پهنای باند بالا ارسال کند.

«واسط میان مغز و رایانه» (یا همان بی‌سی‌آی ها) یک فناوری کمک رسان است که به افراد معلول یا از کار افتاده کمک می‌کند تا تنها با فکر کردن، بر روی صفحه کامپیوتر تایپ کنند و یا اندام‌های رباتیک را تکان دهند.

برای سال‌ها واسط‌های میان مغز و رایانه‌ای که در آزمایش‌های بالینی مورد استفاده قرار می‌گرفت، نیازمند سیم بود تا بتواند احساسات مغزی را به رایانه‌ای منتقل کند که سیگنال‌ها را رمز گشایی می‌کند و از آن‌ها برای کنترل دستگاه‌های خارجی استفاده می‌کند.

حال برای نخستین بار و طی همکاری تحقیقاتی طولانی مدت، از هوش مصنوعی برای ترجمه سیگنال‌های فعالیت‌های عصبی تولید شده به هنگام فکر کردن به نوشتار استفاده شد؛ همچنان که سیم‌هایی نیز که قبلا استفاده می شدند، با فرستنده‌های کوچک حدود دو اینچی به وزن کمی بیش از ۱/۵ اونس (۴۲.۵ گرم) جایگزین شدند.

این سیستم روی سر کاربر قرار گرفته و به یک «الکترود آرایه ای» در قشر حرکتی مغز متصل می‌شود. در این آزمایش یک مرد ۶۵ ساله مورد آزمایش قرار گرفت که که به دلیل آن که اندام هایش چندین سال بود که فلج شده بودند، هیچ فعالیت نوشتاری انجام نمی‌داد. او در این آزمایش، در ذهن خود تصور کرد که در حال نوشتن است و به طور مشخص، او در فکر خود تصور کرد در حال نوشتن نامه‌ای با خودکار و کاغذ است.

تایپ بوسیله فکر

زمانی که او این کار را کرد، الکترود‌های کاشته شده در قشر حرکتی مغز سیگنال‌هایی را از فعالیت مغزی او ثبت کردند و سپس به وسیله الگوریتم‌هایی که روی یک رایانه خارجی اجرا می‌شد، به متن ترجمه می‌شدند.

در این روش مشخص شد سیستم نوشتار مجازی تا چه میزان می‌تواند افرادی را که توانایی فیزیکی و حرکتی خود را از دست داده اند، امیدوار کننده باشد. در این آزمایش، فرد دارای معلولیت توانست ظرف تنها یک دقیقه، نود کاراکتر (یعنی هر دقیقه به میزان ۱۸ کلمه) را با دقت ۹۴ درصد، به همراه ویژگی تصحیح خودکار متن، تایپ کند.

تایپ بوسیله فکر

محققان می‌گویند این سرعت، نه تنها به طور قابل توجهی از آزمایش‌های قبلی که در زمینه «واسط‌های میانه رایانه و مغز» و با استفاده از ابزار‌هایی مانند کیبورد‌های مجازی صورت گرفته بود، سریعتر بود؛ بلکه تقریبا با تایپ کاربرانی که در سنین همین مرد به طور عادی در گوشی‌های هوشمند خود تایپ می‌کنند و معمولا به میزان ۲۳ کلمه در هر دقیقه است، برابری می‌کند.

منبع: پایگاه brighter side

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۲۳:۱۹ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
درسته که تولد یک انسان با نقص عضو اتفاق خوشایندی برای او و اطرافیانش نیست اما ، همین کمبود ها باعث شد تا بشر به مغزش فشار بیاره و به کشفیات جدید برسه . مانند فن آوری میکروچیپ که نه تنها تمامی این مشکلات رو از بین میبره بلکه در چند سال آینده بزرگترین تحول عصر حاضر رو رقم میزنه . در موردش حتما مطالعه کنید دوستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
تیتر و میزدی برای معلولان خارج از کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
مهدی میرمعصومی
۱۹:۲۵ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
من از امریه تعاون کار قبول نشدم انصراف دادم تعاون نامه زده محل اعزامی حذف کنه سپاه حذف نکردن از اینور میخوام تو شهر خودم اردبیل در سپاه حضرت عباس خدمت کنم و اونجا هم قبلا مدارک داده بودم میگن تو سامانه ثبت شده اعزامی جای دیگه زدن امریه تبریز آموزشی و نمیتونیم اینجا ثبت کنیم باید با در سپاه مسلح کل تماس بگیری در حالی که حذف کردن منو از امریه تعاون و به سپاه هم نامه زده ولی تو سامانه سپاه حذف نشده به همه جا زنگ زدم و رفتم تعاون و سپاه و... هیچ کس جواب نمیده و درستش نمیکنه کارت سبز سه ماه رفتم 45 روزه و بسیجی هم 15 سال فعال دارم فوق لیسانس هم دارم ولی منو میخوان آموزشی جای دیگه دور ببرن بعد از آموزش هم من جای دور بدن اگه کسی اینجا سپاهی یا کل مسلح به من کمک کنه اسفند اعزام میشم. مهدی میرمعصومی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
استیون هاوکینگ چندین سال اینجوری حرف می‌زد. چیز جدیدی نیست