باشگاه خبرنگاران جوان اهواز - رضا امینی در جلسه رسیدگی به وضعیت سگهای بلاصاحب که امروز (۲۰ بهمنماه) در شورای شهر اهواز برگزار شد، گفت: از زمانی که حساسیت این موضوع در استان خوزستان حس شد، برنامهریزی در این زمینه آغاز شد.
به گفته او جمعیت سگها در ایران نامتوازن و پیچیده شده به گونهای که مساله وجود سگهای بلاصاحب در شهر به معضل اساسی تبدیل شده است.
شهردار اهواز گفت: افرادی که مورد تعرض قرار میگیرند و حامیان حقوق حیوانات دو طرف این مساله هستند و مرز تشخیص ما نخست شهر و سپس قانون است که قانون نیز منطبق بر شهر است.
این مقام مسئول میگوید: حیواناتی مانند گوسفند برای زندگی بشر باید ذبح شوند. همچنین روایت شده قبل از اینکه حیوانات موذی انسان را آزار دهند باید از بین بروند بنابراین وزارت کشور دستورالعملی در خصوص نحوه کنترل جمعیتهای سگ تعیین کرده است.
امینی گفت: اسلام سگ را جزو نجاسات میداند، اما متاسفانه فرهنگ غرب وارد کشور ما شده و به قدری پیشرفت کرده که برخی از خانوادهها که زندگی غربی را پذیرفتهاند و از فرزندآوری پرهیز میکنند و نگهداری از حیواناتی مانند سگ را جایگزین فرزندآوری میکنند.
شهردار اهواز میگوید: در آموزههای دینی، نگهداری سگ در چهار مورد سگ مزرعه، گله، باغ و شکاری مجاز عنوان شده است. کسی که میخواهد به تاسی از فرهنگ غرب چنین کارهایی انجام دهد میتواند در خانواده خود انجام دهد، اما در محیطهای عمومی باید از این قضیه ممانعت شود.
به گفته این مقام مسئول در دستورالعمل وزارت کشور سگهای اصیل و مفید از دیگر سگها جدا شوند و نحوه نگهداری و اتلاف این سگها و چگونگی مشارکت دستگاهها نیز مشخص شده است. همچنین در این دستورالعمل دادن غذا به حیوانات موذی مانند سگ در فضای عمومی جرم است، اما مشکل ما این است که به خوبی از این ظرفیتهای قانونی استفاده نمیکنیم.
او گفت: اگر به عنوان مثال اکنون تخمین زده میشود ۵ هزار سگ بلاصاحب در اهواز وجود داشته باشد، با این روند تا سال آینده ۲۰ هزار سگ خواهیم داشت یعنی جمعیت این سگها چهار برابر خواهد شد.
امینی امنیت مردم در شهر را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: اگر در سالهای گذشته به صورت جدی با این پدیده برخورد میشد، اکنون با این مشکل مواجه نمیشدیم. اکنون هم اگر در این زمینه برخورد نکنیم، در شهر فاجعه رخ میدهد.
شهردار اهواز میگوید: مشکل پول و محدودیتی در این زمینه نداریم و اگر لازم باشد ساختمان شهرداری را هم میفروشیم و خرج این کار میکنیم بنابراین مساله نبود پول بهانهای نشود تا شهردار منطقهای بگوید پول نداشتیم. همه اختیارات را به شهرداران منطقه میدهم، اما به شرط اینکه روزانه در میدان کار کنند و در این زمینه گزارش ارائه دهند.
این مقام مسئول با اشاره به حمایت قانون در زمینه جمعآوری سگهای بلاصاحب گفت: کشتید دیگر، مرگ با ترحم انجام دادید. قانون وجود دارد و دادستان حمایت میکند. نگران چه چیزی هستید؟ اینکه چند نفر با هوچیگری بیایند، حاکمیت باید عقبنشینی کند؟ باید در این زمینه مقاومت شود، زیرا این مساله به صورت جدی امنیت مردم را مخدوش کرده است.
به گفته او چه کسی میتواند بپذیرد به دلیل انجام نادرست وظایف و بر اثر حمله سگها، یک نفر تا آخر عمر دچار نقص عضو شود؟
امینی کانونهای تولید و زیستگاههای این سگها را در حاشیه شهرها عنوان کرد و گفت: باید کارگروه استانی در این زمینه تشکیل شود و تمرکز بر حاشیه شهر و فضاهای عمومی مانند پارکها باشد. در ایام عید شهر اهواز باید عاری از سگ باشد به گونهای که مردم در شهر احساس امنیت کنند و راحت به خیابانها و پارکها بروند.
شهردار اهواز میگوید: زیبنده یک کلانشهر نیست چنین وضعیتی داشته باشد؛ هیچ قانونی و هیچ نهادی این مساله را نمیپذیرد که قانون و امکانات داشته باشیم، اما به دلیل عدم حساسیت به این نقطه برسیم.
این مقام مسئول زندهگیری هر سگ به ویژه سگ ماده را به معنی کنترل یک جمعیت سگ دانست و گفت: بنابراین باید عقیمسازی و اتلاف سگهای غیر مفید، غیر اصیل، بیمار و ناقل بیماری و زندهگیری سگهای مفید انجام شود.
او گفت: هیچ محدودیتی برای کنترل سگهای بلاصاحب نداریم و نخواهیم داشت. از هیچ شهردار منطقهای پذیرفته نیست که منعی برای کنترل جمعیت این سگها را بهانه کند.
امینی میگوید: در مذمت بنده، همین بس که یک استاد دانشگاه در اهواز بر اثر یک فاجعه مفت یعنی حمله سگ در محیط شهری فوت کند.
چندی پیش دکتر مریم جوادپور، عضو هیات علمی جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز پس از مواجهه با گلهای از سگها، در تلاش برای فرار از سگها با یک خودروی عبوری تصادف کرد و جان خود را از دست داد.
هر چند آمار دقیقی از سگهای بلاصاحب در اهواز وجود ندارد، اما بنا به گفته محمود ثابتقدم مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز، پیش از این تعداد این سگها ۴ هزار قلاده عنوان شده است که در صورت ادامه دسترسی این حیوانات به غذا در مرکز شهر ممکن است تعداد آنها به ۱۰ هزار قلاده افزایش یابد.
انتهای پیام/ی