سامانه پدافندی کوتاه برد زوبین یکی از سامانه‌های بومی است که نقش مهمی در مقابله با دشمنان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان - پدافند هوایی و تجهیزات آن یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در دفاع از کشورمان هستنند. نیرو‌های مسلح کشورمان هم در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانسته‌اند انواع مختلف آن‌ها را طراحی کرده و بسازند. به نحوی که امروز در همه طیف‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و بلند برد تجهیزات و تسلیحات پدافندی بومی موردنیاز در اختیار داریم.

پدافند هوایی و حوزه‌های مربوط به آن بسیار اهمیت دارد. به نحوی که امیر سرتیپ سپهری‌راد معاون هماهنگ کننده نیروی پدافند هوایی ارتش در این خصوص گفته، «امنیت و ایمنی تمام پرواز‌های آسمان ایران لحظه‌ای رصد می‌شود و غفلت و اشتباه در مجموعه پدافند هوایی ارتش اصلا توجیه پذیر نخواهد بود.»

پدافند هوایی ارتش و پدافند هوافضای سپاه پاسداران بخش‌های عملیاتی و اصلی پدافندی در کشورمان هستند.  قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) وظیفه اصلی هماهنگی بخش‌های پدافندی کشور را برعهده دارد.

باید برای حفظ آمادگی و هماهنگی هرچه بیشتر این بخش‌ها با یکدیگر رزمایش برگزار شود. نیرو‌های مسلح ایران اسلامی نیز هر سال رزمایش‌های پدافندی را طراحی و اجرا می‌کنند. در این رزمایش‌ها، علاوه بر آزمایش سامانه‌ها و تاکتیک‌های موجود از تجهیزات و تسلیحات جدید نیز استفاده می‌شود.

سامانه پدافندی زوبین یکی از همین سامانه‌هاست که برای نخستین بار در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰ در مقابل دوربین‌ها قرار گرفت. در ادامه با برخی ویژگی‌های این سامانه پدافند آشنا می‌شویم.

زوبین؛ شمشیر جدید ایران بر گلوی دشمنان

سامانه زوبین؛ کوتاه‌بُرد و مهلک

زوبین از جمله سامانه‌های پدافندی کوتاه‌برد است که در وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی و ساخته شده است. طبق اعلام برخی منابع، این سامانه نسخه زمین‌پایه سامانه پدافندی شهید نواب است که پیش‌تر رونمایی شده بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش سال گذشته اعلام کرد، یک سامانه پدافند هوایی تحت عنوان «شهید نواب» با موشک‌های عمودپرتاب به منظور نصب بر روی ناوشکن‌های نیروی دریایی ارتش تحت توسعه قرار دارد که با نصب آن بر روی شناور‌های نداجا، پوشش هوایی مناسبی برای یگان‌های سطحی در برابر تهدیدات متصور مانند موشک‌های کروز و هواپیما‌های بدون سرنشین و مهمات دورایستا فراهم خواهد شد.

سامانه زوبین بر روی یک کشنده نصب شده و از این جهت قابلیت تحرک بالایی دارد، یعنی پس از دریافت دستور می‌تواند به سرعت در محل ماموریت خود مستقر شود. رادارهای این سامانه نیز از انواع آرایه فازی بوده و در قسمت بالایی این سامانه تعبیه شده‌اند. رادار چهارگوش آن قادر است پوشش راداری ۳۶۰ درجه‌ای را فراهم کند.  اتاق کنترل زوبین نیز در زیر آن تعبیه شده و می‌توان گفت از بُعد عملیاتی آن را حائز یک ویژگی برتر نسبت به نمونه‌های مشابه دانست.

زوبین؛ شمشیر جدید ایران بر گلوی دشمنان

این سامانه همچین قادر است، ۱۰۰ هدف را کشف کرده و همزمان با ۸ هدف درگیر شود. برد کشف رادار زوبین برای اهداف با سطح مقطع راداری کم و متوسط ۳۰ کیلومتر و برد درگیری نیز ۲۰ کیلومتر عنوان شد. سامانه کوتاه‌بُرد زوبین جهت مقابله با تهدیداتی همچون موشک‌های کروز، پهپاد‌های انتحاری، هواپیما‌های بدون سرنشین، جنگنده‌های متخاصم در ارتفاع کم و مهمات دورایستا طراحی و تولید شده است.  

در تصاویر منتشر شده از این سامانه پدافندی، ۴ عدد پرتابگر عمودی جعبه‌ای شکل وجود دارد. هنگامی که اعلام شده زوبین قادر است با ۸ هدف مقابله کند یعنی آنکه تعداد موشک‌های موجود در هر سامانه نیز به همین مقدار تعبیه شده. هر چه قدر میزان موشک‌ها و سامانه‌های آماده به رزم نیرو‌های مسلح بیشتر باشند به معنای آمادگی بالاتر در برابر تهدیدات احتمالی است.  

تکنولوژی موشک‌های عمودپرواز دانشی است که متخصصان دفاعی کشورمان آن را پس از سامانه باور ۳۷۳ در این سامانه طراحی و اجرایی کرده‌اند. یعنی همان که قرار است در ناوشکن‌های کشورمان نیز مورد استفاده قرار بگیرد. 

زوبین؛ شمشیر جدید ایران بر گلوی دشمنان

گزارش از مهدی طلوع‌وند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یک آریایی
۰۵:۰۲ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
دروود بر تمام هم میهن های عزیزم .. توجه کنید که بله دوستان اول از همه باید دست مریزاد گفت به تمام آنان که از مرز های این خاک دفاع میکنند و جلوی متجاوز را می‌گیرند ...اما اما اما اینجا باید اول فهمید آنکه از مرزها دفاع میکند آیا به وقتش از حقوق و حق و مساوات اجتماعی مردم هم دفاع میکنند یا این تسلیحات را به وقتش خیلی راحت بجای دشمن را هدف گرفتن به سمت بچه های همین خاک نشانه میگیرد و بی کوچک ترین فکری ماشه را میکشد !!!؟؟!! این است مشکل ما دوستان خوبم ... با سپاس و قدردانی از تمام آنان که از دل و جان حامی خاک و مردم هستند ..
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۰۲ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
فقط مواظب باشید هواپیمای مسافربری رد نشه.
Iran (Islamic Republic of)
قریشی بوکانی
۰۸:۳۹ ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
اینو به اربابان امریکائی خودت بگو که هواپیمای مسافربری ایرانی رو با 290 مسافر زدند و بعدش هم به اون لجن فرمانده ناو مدال افتخار دادن . لعنت بر ذات همه سیاستمداران امریکائی و طرفدارانشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
آمین
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۴۰۰
به امیدخدا ازاین اتفاق ها نخواهد افتاد
Iran (Islamic Republic of)
ایمان
۰۸:۰۸ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
آفرین به شما، انشالله که هیچ وقت نیاز نشه ازش استفاده کرد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۷:۳۵ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
نباید محل خدمه کنار رادار باشه والا جونشون به خطر میافته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
لحظه جاکن شدن تیرهای موشک عمودپروازوسرعت شتاب اولیه اش بایدبه سرعت پنج کیلومتربرثانیه برسه تاجزسامانه پدافندی فراصوت حساب بشه
Iran (Islamic Republic of)
ابی
۱۵:۱۰ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
خخخخ اینو از کجا اوردی ۵کیلومتر بر ثانیه... یه سرچ توی گوگل بزن ببین سرعت اولیه پرتاپ موشک بقیه کشور ها چقدره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
خدا عشقان میهن اسلامی را در پناه خودش حفظ کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
خدا قوت و خسته نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
افرین به نیروهای مسلح که باعث امنیت کشورهستند
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۸:۱۳ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
درود و خداقوت بر دانشمندان و مهندسان کارکنان کارگران برومند خردمند بصیر نظامی قدرت افزای ایران اسلامی عزیزمان باد . و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
امریکاهیچ....نمیتونه بکنه مثل...التماس میکنه واسه برجام ما این هستیم بله
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۰۳ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
اره اقا سعید راست میگی فقط ما هستیم که با سامانه پدافند هواپیمای مسافربری میزنیم بله ما اینیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
آقا مهدی تاریخ جنگ ها ، همچنین تاریخ هواپیما های صاقط شده را بخوان و یا برنامه هواپیماهای سقوط کرده که از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود اما تولید اروپا اسنت را ببین ، تا متوجه بشی از این دست حوادث بسیار بوده است و ممکن است !
آخرین اخبار