باشگاه خبرنگاران جوان – پترو تربلانچ مدیر اجرایی افریجن گفت: ما واکسن مودرنا را کپی نکردهایم. ما فرآیندهای خودمان را توسعه دادهایم چون مودرنا هیچ فناوری به ما نداد. ما با توالی مدرنا شروع کردیم چون از نظر ما بهترین ماده اولیه را ارائه میدهد اما این واکسن، واکسن مودرنا نیست و واکسن mRNA افریجن است.
بنابر اعلام خبرگزاری رویترز، این شرکت میتواند تا پایان سال این واکسن را روی انسان آزمایش کند.
سازمان جهانی بهداشت در سال میلادی گذشته از شرکتهای مدرنا، فایزر و بایونتِک خواسته بود برای تولید واکسنهای ارزان قیمت در کشورهای فقیر آفریقایی، دانش تولید واکسن خود را در اختیار شرکت افریژن قرار دهند.
این نهاد بین المللی امیدوار است با تولید واکسن در این شرکت آفریقایی، نیاز قاره سیاه به واکسن تا حدودی تامین شود زیرا کشورهای ثروتمند بخش اعظمی با احتکار واکسن مانع از توزیع عادلانه در میان کشورهای جهان شده اند و همین موضوع، باعث ظهور سویههای جدید و خطرناک در کشورهای آفریقایی شده است. پیشتر سویه بتا و سویه امیکرون برای نخستین بار در آفریقای جنوبی مشاهده شد.
بیش از یک سال از کشف واکسنهای کرونا در جهان میگذرد و طی این مدت کشورهای مختلف واکسنهای متعددی را به بازار عرضه کرده اند. در این میان، شرکتهای مدرنا و فایزر، دو غول داروسازی جهان موفق شدند با فناوری بسیار پیشرفته مبتنی بر ام آر انای (mRNA) اقدام به تولید واکسن کنند.
مدرنا میگوید: مطالعات آزمایشگاهی آنها نشان داده که تزریق نیم دز واکسن یادآور مدرنا، میزان «پادتن خنثیکننده» را که قادر به مقابله با امیکرون است، تا ۳۷ برابر در بدن افزایش داده است. یک دز کامل یادآور حتی قویتر بود و سطح پادتن در بدن را تا ۸۳ برابر بالا برد و البته موجب افزایش عوارض جانبی واکسن نیز شد.
ایران هم یکی از کشورهایی است که در صدد تولید واکسنی با فناوری mRNA به نام کُرِناپسین است که بنابر اعلام وزارت بهداشت، این واکسن به زودی وارد مرحله آزمایش انسانی میشود.
بیشتر بخوانید
نوشیدن کدام چای به حفظ وزن ایدهآل کمک میکند؟
هورمون چاقکننده بدن را بشناسیم
انتهای پیام/